Hans-Martin Don

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hans-Martin Don
Hans-Martin Don
Algemene informatie
Geboren 18 december 1959
Geboorteplaats Vlaardingen
Partij SP
Politieke functies
2006-2010 Wethouder van Eindhoven
2015-2019 lid Eerste Kamer der Staten-Generaal
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Hans-Martin Don (Vlaardingen, 18 december 1959) is een Nederlands politicus. Hij is lid van de SP. Van 2006 tot 2010 was hij wethouder van maatschappelijke zorg, financiën, personeel en organisatie in Eindhoven. Vanaf juni 2015 was hij vier jaar lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Don heeft hbo verpleegkunde en bewegingswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carrière bij de psychiatrieafdeling van het toenmalige Academisch Ziekenhuis te Utrecht. Van 1988 tot 1993 werkte hij als stafverpleegkundige bij Forensisch en Observatieafdeling (FOBA) in de Bijlmerbajes in Amsterdam waarna hij intakefunctionaris en zorgmanager bij Forensisch Psychiatrisch Circuit van de GGzE in Eindhoven werd. Zes jaar later werd Don projectleider reclassering en manager primair proces bij de Stichting Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg in Eindhoven.

Van 2006 tot 2010 maakte Don als wethouder deel uit van het college van burgemeester en wethouders in Eindhoven met zijn portefeuille: sociale zaken, reïntegratiebeleid en sociale werkvoorziening, WMO en welzijn, gezondheidszorg, financiën, personeel en organisatie, interne ICT. Sinds april 2010 is hij directeur bij het Leger des Heils in Noord-Brabant en Limburg.

Zie de categorie Hans-Martin Don van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.