Hans Erkens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hans Erkens
Hans Erkens.jpg
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 14 juli 1952
Geboorteplaats Schinnen, Nederland
Positie middenvelder, aanvaller
Jeugd
Vlag van Nederland SV Schinnen
Senioren
Seizoen Club w 0(g)
1972-1976
1976-1979
1979-1980
1980-1982
Vlag van Nederland Fortuna SC
Vlag van Nederland Ajax
Vlag van België RWDM
Vlag van Nederland MVV
? (?)
69 (5)
13 (3)
? (?)
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Hans Erkens (Schinnen, 14 juli 1952) is een voormalig Nederlands voetballer, die onder meer voor AFC Ajax heeft gespeeld (juli 1976-juni 1979).

Erkens is de oudste zoon van Jan Erkens en Mil Erkens-Bindels. Zijn ouders hadden in Schinnen aan de Dorpsstraat een ijzerwarenwinkel waar hij regelmatig meehielp. Op jonge leeftijd ging hij voetballen bij de plaatselijke voetbalvereniging SV Schinnen, die haar terrein had aan de Krekelberg. Nadat Erkens was ontdekt door een scout, ging het snel met zijn voetbalcarrière. Zo heeft hij na Fortuna SC nog gevoetbald voor enkele Nederlandse topclubs, waaronder AFC Ajax.

Erkens woont samen met zijn vrouw Door en zijn twee kinderen nog steeds in Schinnen, en is anno 2005 directeur van Hans Erkens Events, een bureau dat evenementen organiseert met een sportief tintje. Verder presenteert hij op de regionale televisie een reisprogramma voor een provinciaal reisbureau.

In maart 2006 start Hans Erkens als topman bij de voetbalclub Fortuna Sittard, in de raad van commissarissen. Hij is ook coach van SV Schinnen, de lokale voetbalclub van zijn woonplaats.

Bij deze vereniging heeft hij vanwege de financiële situatie van de club, toegewerkt naar een fusie met een of meerdere Limburgse voetbalclubs. Op 2 april 2009 werd bekend dat Fortuna Sittard zou gaan fuseren met Roda JC tot Sporting Limburg. De fusieplannen zijn echter een week later stopgezet, waardoor Fortuna Sittard als zelfstandige voetbalclub verdergaat. Hans Erkens stond sinds zijn aantreden op gespannen voet met de supporters van de club. Het aansturen op de fusie leidde zelfs tot vernielingen aan zijn huis en doodsbedreigingen aan het adres van Hans Erkens en zijn familie. Op 14 april werd bekend dat hij per direct opstapt bij Fortuna Sittard.[1]

Zie ook[bewerken]