Hans Ulrich Baumberger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hans Ulrich Baumberger
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Hans Ulrich Baumberger
Geboren 7 april 1932
Geboorteplaats Herisau
Regio Flag of Canton of Appenzell Ausserrhoden.svg Appenzell Ausserrhoden
Land Vlag van Zwitserland Zwitserland
Partij Vrijzinnig-Democratische Partij
Functies
1964-1978 Lid van de Kantonsraad van Appenzell Ausserrhoden
1963-1975 Lid van de Kantonsraad
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Hans Ulrich Baumberger (Herisau, 7 april 1932) was een Zwitsers ondernemer, rechter en politicus voor de Vrijzinnig-Democratische Partij (FDP/PRD) uit het kanton Appenzell Ausserrhoden. Hij zetelde van 1971 tot 1975 in de Nationale Raad en nadien tot 1983 in de Kantonsraad.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hans Ulrich Baumberger was voorzitter van de afdeling van de Vrijzinnig-Democratische Partij van zijn kanton. Tussen 1978 en 1984 zetelde hij in de Kantonsraad van Appenzell Ausserrhoden, het kantonnaal parlement.

Bij de parlementsverkiezingen van 1971 werd hij verkozen in de Nationale Raad. In 1975, bij de volgende verkiezingen, werd hij verkozen in de andere kamer van de Zwitserse Bondsvergadering, de Kantonsraad. In 1979 werd hij herverkozen en in 1983 stelde hij zich niet herverkiesbaar. In het parlement was Baumberger een specialist in de economische dossiers en pleitte hij voor een sterk Zwitsers leger.

Hij had tevens een zitje in verschillende raden van bestuur van grote bedrijven, waaronder luchtvaartmaatschappij Swissair.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]