Naar inhoud springen

Harman/Kardon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Harman/Kardon AVR 245, DVD 37 en Samsung DCB H360R

Harman/Kardon is een Amerikaanse onderneming die in handen is van moederbedrijf Harman International Industries[1] dat een dochteronderneming is van de Zuid-Koreaanse tech-gigant Samsung. Het bedrijf ontwerpt en produceert audio-apparatuur voor voertuigen en thuisgebruik.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Harman/Kardon werd in 1953 opgericht door Sidney Harman en Bernard Kardon te New York. Het bedrijf was de eerste onderneming die een FM-tuner, versterker en luidsprekers in één apparaat samenbracht, de Festival D1000-ontvanger. In 1956 trok Kardon zich terug uit het bedrijf, maar de naam bleef gehandhaafd. Harman kocht het aandeel van Kardon over en bleef verder werken. In 1958 produceerde Harman/Kardon de eerste stereo-versterker ter wereld: de Festival TA 230.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Tegenwoordig is Harman/Kardon de hoofdleverancier van audio-apparatuur voor voertuigen van BMW, Land Rover, Mini, Mercedes-Benz, SAAB, Harley-Davidson, Volvo, Subaru, Toyota en Volkswagen. Verder produceert het bedrijf opvallende design-computerluidsprekers. Eveneens behoren dock-stations voor de iPod tot het assortiment en hoogwaardige audio-componenten voor thuisgebruik zoals AV-receivers, luidsprekers, versterkers, cd-spelers, DAB-tuners, stereo-ontvangers, Blu-ray en dvd-spelers en Digital Media Centers.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]