Harper's Bazaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Harper’s Bazaar
Cover van volume 1, nummer 49 (1868)
Cover van volume 1, nummer 49 (1868)
Genre mode
Frequentie maandelijks
Eerste editie 1867
Land(en) Verenigde Staten
Hoofdredacteur Glenda Bailey
Uitgeverij(en) Hearst Magazines
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Harper’s Bazaar is een van oorsprong Amerikaans modetijdschrift, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1867. Harper’s Bazaar wordt gepubliceerd door Hearst en is vooral gericht op vrouwen uit de hogere middenklasse en bovenklasse[bron?].

Achtergrond[bewerken]

Harper’s Bazaar, toen nog Harper's Bazar geheten, was het eerste modetijdschrift van Amerika. Het werd opgericht door Mary Louise Booth en verscheen aanvankelijk als een wekelijks tijdschrift. In 1901 werd overgestapt op een maandelijkse uitgave. Vandaag de dag is Harper’s Bazaar eigendom van de Hearst Corporation in de Verenigde Staten en The National Magazine Company in het Verenigd Koninkrijk.

Veel bekende namen uit de modewereld hebben aan het tijdschrift bijgedragen, waaronder:

Landen[bewerken]

Behalve in de Verenigde Staten wordt het tijdschrift vandaag de dag ook gepubliceerd in Australië, Bulgarije, Volksrepubliek China, Tsjechië, Dubai, Griekenland, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Kazachstan, Latijns-Amerika, Roemenië, Maleisië, Rusland, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne. Op 25 augustus 2014 is ook een Nederlandse versie gelanceerd. De hoofdredacteur van de Nederlandse Harper's Bazaar is Cécile Narinx.

Redacteuren[bewerken]

Externe links[bewerken]