Harper's Bazaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Harper’s Bazaar
Logo
Cover van volume 1, nummer 49 (1868)
Genre mode
Frequentie maandelijks
Eerste editie 1867
Land(en) Verenigde Staten
Hoofdredacteur Glenda Bailey
Uitgeverij(en) Hearst Magazines
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Harper’s Bazaar is een van oorsprong Amerikaans modetijdschrift, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1867. Harper’s Bazaar wordt gepubliceerd door Hearst en is vooral gericht op vrouwen uit de hogere middenklasse en bovenklasse[bron?].

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Harper’s Bazaar, toen nog Harper's Bazar geheten, was het eerste modetijdschrift van Amerika. Het werd opgericht door Mary Louise Booth en verscheen aanvankelijk als een wekelijks tijdschrift. In 1901 werd overgestapt op een maandelijkse uitgave. Vandaag de dag is Harper’s Bazaar eigendom van de Hearst Corporation in de Verenigde Staten en The National Magazine Company in het Verenigd Koninkrijk.

Veel bekende namen uit de modewereld hebben aan het tijdschrift bijgedragen, waaronder:

Landen[bewerken | brontekst bewerken]

Behalve in de Verenigde Staten wordt het tijdschrift ook gepubliceerd in Australië, Bulgarije, Volksrepubliek China, Tsjechië, Dubai, Griekenland, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Kazachstan, Latijns-Amerika, Roemenië, Maleisië, Rusland, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne. Op 25 augustus 2014 werd de Nederlandse versie gelanceerd onder leiding van hoofdredactrice Cécile Narinx; op 15 oktober 2018 werd zij opgevolgd door Miluska van 't Lam.[2]

Redacteuren[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Harper's Bazaar van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.