Harper Simon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Harper Simon
Harper Simon
Algemene informatie
Volledige naam Harper James Simon
Geboren 7 september 1972
Geboorteplaats New YorkBewerken op Wikidata
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1980 - 2001, 2005 -
Genre(s) Indie
Countrymuziek
Label(s) Concord Records
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Harper James Simon (7 september 1972) is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij is de zoon van de zanger Paul Simon en diens eerste vrouw, Peggy Harper.

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Toen hij 4 jaar oud had Harper een rolletje in Sesamstraat waar hij samen met zijn vader het liedje "Bingo" zong. Na zijn opleiding aan Berklee College of Music in Boston verhuisde Harper voor een paar jaar naar Londen. Hier speelde hij in de band Menlo Park, waar hij ook de liedjes voor schreef.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Op 13 oktober 2009 bracht Simon zijn debuutalbum Harper Simon uit onder zijn eigen platenlabel genaamd Tulsi Records. Hij produceerde het album zelf. De producer Bob Johnston hielp hem een band bijeen te krijgen voor de opnames die plaatsvonden in Nashville. De band bestond uit Charlie McCoy (mondharmonica), Lloyd Green (Weissenborn), Gene Chrisman (Dusty in Memphis, drums), Mike Leech (Elvis Presley's Suspicious Minds, bas), Hargus Robbins, (Patsy Cline's Walkin' After Midnight, piano) en Al Perkins (gitaar).

De Nashville-opnames vormden de basis voor vier liedjes op het album: ‘Ha Ha,’ ‘All I Have Are Memories,’ ‘Tennessee’ and ‘The Shine’. Simon rondde het album af in Los Angeles en New York, en werd hierbij bijgestaan door Inara George, Aaron Espinoza (Earlimart), Petra Haden, Sean Lennon, Yuka Honda, Adam Green, Eleni Mandell en Joan Wasser. Verder hebben ook Steve Nieve, Steve Gadd en zijn vader Paul Simon een bijdrage geleverd. Tom Rothrock heeft het album gemixt.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2009 – "Harper Simon"
  • 2013 – "Division Street"