Harry, un ami qui vous veut du bien

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Harry, un ami qui vous veut du bien
Regie Dominik Moll
Producent Michel Saint-Jean
Scenario Dominik Moll
Gilles Marchand
Hoofdrollen Sergi López
Laurent Lucas
Muziek David Whitaker
Montage Yannick Kergoat
Cinematografie Matthieu Poirot-Delpech
Première 2000
Genre Thriller
Speelduur 117 minuten
Taal Frans
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Opnamelocaties onder meer het huis La Roussière aan de voet van de Plomb du Cantal (Auvergne)
Aantal bezoekers 1 970 948 (Frankrijk)
Gewonnen prijzen 4 : César voor Beste regisseur, César voor Beste acteur (Sergi López) en Césars voor Beste montage en voor Beste geluid
Overige nominaties 5 : César voor Beste film, en Césars voor Beste actrice in een bijrol (Mathilde Seigner), voor Beste jong vrouwelijk talent ( Sophie Guillemin), voor Beste scenario en voor Beste filmmuziek
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Harry, un ami qui vous veut du bien is een Franse film van Dominik Moll die werd uitgebracht in 2000. Dankzij zijn rol als psychopaat brak Sergi López definitief door.

Samenvatting[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Michel et Claire, een jong koppel met drie dochtertjes, zijn met de auto op weg naar hun vakantiehuis in Auvergne. Daar wordt het weer een werkvakantie voor Michel, vijf jaar al ligt het huis er als een werf bij. Het is een vermoeiende tocht want de kinderen hebben veel last van de hitte en vragen veel aandacht.

Tijdens een tussenstop op de autoweg wordt Michel aangeklampt door Harry, die beweert een oude schoolkameraad te zijn. Michel heeft alle moeite van de wereld om zich Harry te herinneren maar laat zich overdonderen door Harry die op de hoogte is van zoveel dingen uit zijn verleden. Een enthousiaste Harry stelt Michel voor hem te volgen naar hun vakantiehuis waar hij zich, samen met zijn vriendin Prune, als het ware uitnodigt. Al gauw stelt Harry zich opdringerig op en breekt helemaal binnen in het leven van Michel en zijn familie.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]