Hear 'n Aid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Ronnie James Dio (productie, zang e.d.)

Na het succes van Band Aid en USA for Africa besloten leden van de band Dio om in 1985 een hardrockversie te maken, omdat zij vonden dat de hardrockwereld nog niet genoeg had bijgedragen aan de bestrijding van de honger in Afrika.

Hear 'n Aid werd opgericht en veertig artiesten en honderden vrijwilligers deden mee aan dit project met als resultaat een single, een maxisingle en een elpee. Verder werd er wat merchandise uitgegeven, waaronder bandana's, een T-shirt, een documentaire op VHS video en een button.

Op 20 en 21 mei 1985 kwamen veertig hardrock- en heavymetalartiesten bij elkaar om de single "Stars" op te nemen. Dit alles gebeurde in de studio's van A&M records te Los Angeles, Californië.

De artiesten zijn vooral afkomstig van de bands: Dio, Quiet Riot, Iron Maiden, Mötley Crüe, Twisted Sister, Queensrÿche, Blue Öyster Cult, Dokken, Night Ranger, Judas Priest, W.A.S.P., Rough Cutt, Journey, Y&T, Vanilla Fudge en Spinal Tap.

De single Stars[bewerken]

Artiesten[bewerken]

Productie
Tekstschrijvers

Elpee[bewerken]

De elpee start met de single "Stars", maar met meer gitaarsolo's. Vervolgens live-acts van diverse bands.

Door vertraging werd alles pas begin 1986 uitgebracht. Ondanks deze vertraging bracht het hele project ruim 1 miljoen dollar op voor het goede doel.