Heather Bansley

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Heather Bansley
Bansley bij de Praag Open (2014)
Bansley bij de Praag Open (2014)
Persoonlijke informatie
Volledige naam Heather Bansley
Geboortedatum 13 september 1987
Geboorteplaats London
Nationaliteit Vlag van Canada Canada
Lengte 170 cm
Sportieve informatie
Discipline beachvolleybal
Olympische Spelen 2016
Portaal  Portaalicoon   Sport

Heather Bansley (London, 13 september 1987) is een Canadees beachvolleyballer. Met Sarah Pavan werd ze vijfde bij de Olympische Spelen in 2016.

Carrière[bewerken]

2007 tot en met 2013[bewerken]

Bansley nam in 2007 met Dianne Burrows deel aan de wereldkampioenschappen onder 21 in Modena. Twee jaar later debuteerde ze in Phuket met Elizabeth Maloney in de FIVB World Tour. Bansley en Maloney vormde vervolgens tot halverwege 2013 een team. Het duo speelde in 2010 vijf wedstrijden in de World Tour met een negende plaats in Phuket als beste resultaat. Het jaar daarop namen ze deel aan dertien reguliere toernooien met twee zevende plaatsen (Québec en Phuket) als resultaat. In Rome bereikten ze bij de WK de zestiende finale waar ze werden uitgeschakeld door de regerende wereldkampioenen April Ross en Jennifer Kessy. Bij de Pan-Amerikaanse Spelen in Guadalajara verloor het duo in de kwartfinale van de titelhouders Larissa França en Juliana Felisberta da Silva.

In 2012 speelden Bansley en Maloney negen wedstrijden op mondiaal niveau waarbij ze twee keer in de top tien eindigden; in Sanya werden ze zevende en en in Shanghai negende. Het daaropvolgende seizoen was ze op twee toernooien actief met Maloney voordat ze van partner wisselde naar Sarah Pavan. Het tweetal nam het eerste jaar deel aan zeven reguliere toernooien in de World Tour met als beste resultaat een vijfde plaats in Long Beach. Ze deden daarnaast mee aan de wereldkampioenschappen beachvolleybal in Stare Jabłonki, waar ze in de zestiende finale werden uitgeschakeld door het Oostenrijkse duo Barbara Hansel en Katharina Schützenhöfer. In 2014 speelden ze tien FIVB-wedstrijden en behaalden ze drie vijfde plaatsen (Praag, Gstaad en Stare Jabłonki).

2014 tot en met 2018[bewerken]

Het jaar daarop begonnen Bansley en Pavan met een vijfde plaats in Fuzhou en haalden ze in aanloop naar de WK driemaal de top tien met tweede plaatsen in Praag en Poreč. In Nederland eindigde het duo bij de WK als vijfde nadat het de kwartfinale verloren had van het Braziliaanse tweetal Maria Antonelli en Juliana Felisberta da Silva. Vervolgens behaalden Bansley en Pavan zowel in Gstaad als Yokohama de derde plaats. Bij de overige World Tour-toernooien eindigden ze eveneens in de top tien en bij de World Tour Finals in Fort Lauderdale werden ze vierde. In 2016 speelde het tweetal zeven reguliere FIVB-toernooien waarbij het enkel toptienplaatsen behaalde; in Moskou (derde) en Poreč (tweede) werd bovendien het podium gehaald. Bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bereikten Bansley en Pavan de kwartfinale waar ze werden uitgeschakeld door de latere olympisch kampioenen Laura Ludwig en Kira Walkenhorst.

Na afloop van de Spelen vormde Bansley een team met Brandie Wilkerson en het duo werd dat jaar nog negende bij de World Tour Finals in Toronto. Bansley en Wilkerson namen in 2017 deel aan zes reguliere toernooien in de World Tour en behaalden enkel toptienplaatsen met een vijfde plaats in Den Haag als beste resultaat. Bij de WK in Wenen eindigde het duo eveneens als vijfde nadat het de kwartfinale verloren had van het Amerikaanse tweetal April Ross en Lauren Fendrick. Ze sloten het seizoen af met een negende plaats bij de World Tour Finals in Hamburg. Het seizoen daarop speelden Bansley en Wilkerson acht wedstrijden in de World Tour en behaalden ze een zege in Warschau en twee derde plaatsen in Itapema en Gstaad. Bij de World Tour Finals in Hamburg eindigden ze ditmaal als vijfde. Eind 2018 boekte het duo twee overwinningen (Las Vegas en Chetumal) die meetellen voor het seizoen 2019.

Palmares[bewerken]

Kampioenschappen
 • 2015: 5e WK
 • 2016: 5e OS
 • 2017: 5e WK
FIVB World Tour
 • 2015: Zilver Praag Open
 • 2015: Zilver Poreč Major
 • 2015: Brons Gstaad Major
 • 2015: Brons Grand Slam Yokohama
 • 2016: Brons Grand Slam Moskou
 • 2016: Zilver Poreč Major
 • 2018: Brons 4* Itapema
 • 2018: Zilver 4* Ostrava
 • 2018: Goud 4* Warschau
 • 2018: Brons 5* Gstaad
 • 2018: Goud 4* Las Vegas
 • 2018: Goud 3* Chetumal

Externe links[bewerken]