Heather O'Rourke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Heather O'Rourke
Herdenkingsplakkaat voor Heather O'Rourke's crypte.
Algemene informatie
Volledige naam Heather Michelle O'Rourke
Geboren San Diego, 27 december 1975
Overleden 1 februari 1988
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Bijnaam Bernie, "The Poltergeist girl", Heath
Werk
Jaren actief 1981–1988
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Heather Michele O'Rourke (San Diego, 27 december 1975 – aldaar, 1 februari 1988) was een Amerikaanse actrice en kindster.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

O'Rourke werd ontdekt in 1980, toen ze lunchte in de studio van MGM. Steven Spielberg zag haar en zocht mensen voor zijn aanstaande film Poltergeist.

Deze kwam in 1982 uit. Door O'Rourkes tekst in de film, "They're he-eere!", werd ze meteen opgemerkt. Hierdoor kreeg ze onmiddellijk een rol in de serie Happy Days.

Na een paar gastrollen in series en rollen in de televisiefilms Surviving (1985) en Around the Bend) (1986), kwam in 1986 deel twee van Poltergeist, Poltergeist II: The Other Side uit. O'Rourke mocht opnieuw een typerend citaat leveren: "They're back!".

Begin 1987 werd de ziekte van Crohn geconstateerd bij O'Rourke. Ze was destijds het derde deel van de Poltergeist-trilogie aan het opnemen, maar moest onmiddellijk naar het ziekenhuis. Niet veel later leek ze genezen.

Op 1 februari 1988 moest O'Rourke niettemin opnieuw naar het ziekenhuis en bleek een aangeboren darmbelemmering (vernauwing) te hebben. Op twaalfjarige leeftijd overleed ze hieraan.

Aangezien de film Poltergeist III nog niet af was, gebruikten de filmmakers een stunt-double voor de laatste scènes. Haar laatste rustplaats is aan Westwood Village Memorial Park Cemetery.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Exclusief eenmalige optredens

Zie de categorie Heather Michele O'Rourke van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.