Hedda Buijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hedda Buijs
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Hedda Willem Buijs
Geboren 19 juli 1943
Geboorteland Nederland
Beroep(en) Beeldhouwer
Oriënterende gegevens
Stijl(en) Abstract-figuratief
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Hedda Willem Buijs (Zeist, 19 juli 1943) is een Nederlandse beeldhouwer en vormgever.

Buijs deed zijn opleiding aan de afdeling monumentale vormgeving van de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij maakt zowel vrij werk als werk in opdracht. Zijn materiaalkeuze is gevarieerd en afhankelijk van functie en omgeving: staal, glas, gegoten aluminium en brons.

De kunstenaar woont in Veenendaal.

Werk[bewerken]

Buijs maakte kunstwerken die staan in de tuin van Paleis Soestdijk, in de Nationale Investeringsbank in Den Haag, in het Gouvernement in Maastricht en in de patiotuin van Politie Haaglanden. Hij leverde een bijdrage aan de vormgeving van het Scheldeplein en de Boulevards van Vlissingen door middel van visie ontwikkeling en de vervaardiging van een aantal kunstwerken en straatmeubilair. Buijs maakte kunst voor meer nieuwbouwprojecten, zo is een groot glasappliqué in basisschool 'De Schilderspoort' te Zevenaar en het aluminium kunstwerk 'Vogels' voor het nieuwe Deventer Ziekenhuis van zijn hand.

Met een kunstwerk voor de hal van het Earth Simulation Labaratory beëindigt Buijs in 2018 zijn carriëre als beeldend vormgever.

Externe links[bewerken]