Hein van Nievelt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hein van Nievelt in 1983

Hein van Nievelt (Jakarta, 2 juli 1942) is een voormalig Nederlands omroeper, presentator, redacteur en regisseur en was actief van 1969 tot en met 1999. Naast omroeper voor de TROS presenteerde hij onder meer de programma's Kieskeurig, TROS Aktua en Voetbal plus.

Hij wordt in een jappenkamp in voormalig Nederlands-Indië geboren maar na de oorlog verhuist hij met zijn ouders naar Nederland. Na zijn schooltijd werkt hij eerst 3 jaar voor een reisbureau. Daarna komt hij in dienst bij de Wereldomroep. Na 3,5 jaar wil hij wat anders en solliciteert bij de TROS. Daar zijn op dat moment geen vacatures maar als een half jaar later beide omroepsters zwanger zijn kan hij alsnog aan de slag als omroeper, wat hij zeven jaar blijft doen.

Daarna is hij een aantal jaren werkzaam bij TROS Aktua en hij eindigt zijn televisieloopbaan bij het consumentenprogramma Kieskeurig. Als dat programma in 1993 verdwijnt is hij nog een aantal jaren achter de schermen actief maar in 1999 stopt hij met zijn televisiewerk.