Heineken Music Hall

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Heineken Music Hall
Heineken Music Hall met erachter bioscoop Pathé ArenA en Station Bijlmer ArenA
Linkerzijde van de Heineken Music Hall

De Heineken Music Hall is een concertzaal waar wekelijks enkele popconcerten worden gehouden. De hal is geopend op 1 februari 2001 en bevindt zich aan de ArenA Boulevard nabij de Amsterdam ArenA en het station Amsterdam Bijlmer ArenA in Amsterdam Zuidoost. De hal wordt in de volksmond vaak afgekort tot HMH.

De optredens worden gegeven in de grote zaal, de Black Box genoemd. Deze zaal is 3.000 m2 groot en heeft een capaciteit van 6.000 personen. Daarnaast is er een kleinere zaal, met een capaciteit van 700 man, geschikt voor de afterparty. Tijdens de reclamecampagne voor de hal werd er gepromoot met De beste akoestiek van Europa, al wordt dit standpunt door vele critici tegengesproken. De grote hal is geheel bekleed met akoestisch absorberende panelen. Daardoor is het directe geluid van de muziek goed hoorbaar, en is er veel minder nagalm dan bijvoorbeeld in de naastgelegen Amsterdam ArenA.

De concertzaal wordt gesponsord door het biermerk Heineken. Het gebouw is ontworpen door architect Frits van Dongen. De akoestiek is verzorgd door adviesbureau Peutz. De Heineken Music Hall is genomineerd voor de felbegeerde Pollstar Award 2005 en Pollstar Award 2010 voor de beste internationale concertlocatie.

Op 16 september 2016 werd aangekondigd dat de concertzaal per 1 januari 2017 verder zal gaan onder de naam AFAS Live.[1][2]

Grote concerten en evenementen[bewerken]

Vele internationaal bekende artiesten hebben sinds 2001 in de Heineken Music Hall gestaan. Daarnaast zijn er de jaarlijkse evenementen als de TMF Awards en worden er ook regelmatig grote dancefeesten zoals Qountdown georganiseerd. Op 1 december 2012 vond de internationale finale van het Junior Eurovisiesongfestival 2012 plaats. Op 6 juni 2012 kwamen prins Willem-Alexander en prinses Máxima met hun kinderen naar de Heineken Music Hall, ter promotie van het landelijke project Kinderen Maken Muziek.

Externe link[bewerken]

  1. http://nos.nl/artikel/2132547-heineken-music-hall-wordt-afas-live.html
  2. https://news.google.nl/news/story?ncl=dIQfTcbXwz36IeMfDIg3HluonCHcM&ned=nl_nl&topic=e