Helga van Leur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Helga van Leur
Afbeelding gewenst
Volledige naam Helga van Leur
Geboren 8 september 1970
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1997 - heden
Bekend van RTL 4
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Helga van Leur (Schoonhoven, 8 september 1970) is een Nederlandse meteorologe en televisiepresentatrice op het gebied van weer.

Biografie[bewerken]

Van Leur studeerde aan de Wageningen UR Bodem, Water en Atmosfeer. Ze kwam in 1994 via een stage bij Meteo Consult terecht, waar ze bijna vijf jaar weerberichten voor diverse media verzorgde (kranten, radio- en televisiezenders). Na een marketingopleiding besloot ze als ondernemer verder te gaan. Inmiddels werkt ze sinds april 1997 als zelfstandige weervrouw voor de televisiezender RTL 4.

Ook verzorgt ze lezingen en dagvoorzitterschappen op het gebied van weer, klimaat en duurzaamheid. In artikelen en columns verwerkt ze haar kennis en ervaringen. Vanuit haar passie voor klimaat en duurzaamheid kampeerde ze in september 2010 op de Groenlandse IJskap. In oktober 2011 maakte ze als weerkundige deel uit van Solar Team Twente tijdens de World Solar Challenge: een zonne-auto race van ruim 3000 km dwars door Australië. Over beide ervaringen zijn televisieprogramma's gemaakt bij RTL.

In 1998 werd ze door vakgenoten uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. In 2007 won ze het televisieprogramma Dancing with the Stars met haar danspartner Marcus van Teijlingen. In 2008, 2010 en 2012 werd ze verkozen tot Weervrouw van het Jaar (GfK doet tweejaarlijks onderzoek naar populariteit van weermensen).

Privé[bewerken]

Van Leur is getrouwd en heeft drie kinderen. Zij is woonachtig in Vleuten.

Externe link[bewerken]