Helga van Leur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Helga van Leur
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 8 september 1970
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1997 - 2017
Bekend van RTL 4
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Helga van Leur (Schoonhoven, 8 september 1970) is een Nederlandse meteoroloog die werkt als televisiepresentator op het gebied van weer.

Biografie[bewerken]

Van Leur studeerde aan de Wageningen UR Bodem, Water en Atmosfeer. Ze kwam in 1994 via een stage bij Meteo Consult terecht, waar ze bijna vijf jaar weerberichten voor kranten, radio en televisie verzorgde. Ze werkt freelance sinds april 1997 als weervrouw voor de televisiezender RTL 4.

Naast haar werkzaamheden voor televisie schrijft ze artikelen en columns over haar kennis en ervaringen en verzorgt ze lezingen over weer, klimaat en duurzaamheid. oktober 2011 maakte ze als weerkundige deel uit van Solar Team Twente tijdens de World Solar Challenge: een zonne-auto race van ruim 3000 km dwars door Australië. Ook hierover werd een televisieprogramma gemaakt.

Vertrek bij RTL[bewerken]

Op 24 mei 2017 werd bekendgemaakt dat Van Leur na 20 jaar stopt met het presenteren van weerberichten bij RTL. Op 30 juni zal zij hiertoe de laatste keer op TV verschijnen.[1]

Erkenning[bewerken]

In 1998 werd ze door vakgenoten uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. In 2008, 2010 en 2012 werd ze verkozen tot populairste weervrouw van het jaar[2] op basis van het tweejaarlijks onderzoek door GfK.

Danseres[bewerken]

In 2007 won ze het televisieprogramma Dancing with the Stars met haar danspartner Marcus van Teijlingen.

Privé[bewerken]

Van Leur is getrouwd en heeft drie kinderen.

Externe link[bewerken]