Hella Hueck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hella Hueck
Hella Hueck, 2010
Hella Hueck, 2010
Achtergrondinformatie
Geboren 15 april 1972
Geboorteplaats Enschede
Land Nederland
Beroep journaliste, nieuwslezer
Portaal  Portaalicoon   Media

Hella Hueck (Enschede, 15 april 1972) is een freelance Nederlands journaliste die werkzaam is bij onder andere RTL Nieuws en RTL Z.

Hueck studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en ze behaalde een master internationaal recht aan de Universiteit Stellenbosch[1] in Zuid-Afrika. Na haar opleiding koos ze voor een carrière bij KPN, waar ze zowel commerciële als marketingfuncties bekleedde.

In 2003 zegde Hueck haar baan op en startte een postdoctorale studie journalistiek (radio en televisie) aan de Universiteit Groningen. Na haar studie ging ze werken voor het RTL Nieuws. Bij RTL Z[2] wisselt Hueck verslaggeving af met het presenteren van het economische nieuws. Daarnaast valt ze soms in voor Diana Matroos en Sanne Boswinkel bij het RTL Nieuws op RTL Z.

Op 15 april 2010 begon het interactieve internetprogramma Op en Top NL,[3] waarvan ze initiatiefneemster en presentatrice is. In acht weken tijd ontving de presentatrice ondernemende Nederlanders. De kijker kon direct vragen stellen aan de gast.

Vanaf eind 2014 werkt zij als zelfstandige voor diverse opdrachtgevers.[4] Naast de presentatie en verslaggeving schrijft Hueck blogs voor Rethinkingmedia.nl en Sprout, en is ze medeoprichter van de Stichting Dutch Media Professionals.

Hueck is getrouwd en heeft twee kinderen.