Help:EasyTimeline

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

EasyTimeline is een functie die beschikbaar is in de MediaWiki-software. Met de EasyTimeline scripts kan men op een vrij eenvoudige wijze tijdslijnen (tijdsbalken) maken, waardoor men een beter overzicht heeft van de ontwikkelingen in de tijd.

Het is de bedoeling om op termijn EasyTimeline te vervangen door Graph. Zie phab:T137291 voor de voortgang en ook Categorie:Wikipedia:Pagina's die Timeline gebruiken.

Met deze functie wordt een aanklikbare PNG-afbeelding gegenereerd met een diagram dat horizontaal of verticaal geplaatst kan worden. Wikilinks kunnen in de afbeelding worden opgenomen.

Voor het gebruik op de Nederlandstalige Wikipedia is verder geen software nodig. Door gebruik van een script tussen tags kan op elke bladzijde een tijdslijn worden gemaakt. Dus de syntaxis wordt als volgt geplaatst:

<timeline>
script
</timeline>

Omzetten tabel met bevolkingsgegevens naar een EasyTimeline[bewerken | brontekst bewerken]

Bevolkingsontwikkeling
Jaar Inwoners
1850 887
1900 691
1950 888
1960 1180
1990 2738
2000 3893
2005 4450

Een hulpmiddel om een tabel, lijst of reeks van opeenvolgende jaartallen met bevolkingsaantallen om te zetten in een easyTimeline kan hier worden gedownload. Voorbeeld van het resultaat van de hiernaast gekopieerde tabel na te hebben geconverteerd met dit programma:

Relevante links[bewerken | brontekst bewerken]