Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Gebruikerspagina[bewerken]

In mijn onwetendheid heb ik per abuis twee keer een gebruikerspagina aangemaakt als een artikel. Deze zijn geblokkeerd. Is het mogelijk deze pagina's te verwijderen? Ze komen nu namelijk ook op in de Google zoekmachine.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Commodities2015 (overleg · bijdragen) 22 aug 2015 12:04‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

U heeft in totaal 3 bijdragen gedaan: U heeft 2 pagina's aangemaakt die gisteren reeds verwijderd zijn en de bijdrage hier. U zult specifieke links moeten aanleveren van artikelen willen wij verder nog iets kunnen doen. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2015 12:08 (CEST)
Ik vermoed dat u doelt op Gebruiker:ICCFO. Die pagina is reeds 2 keer verwijderd. Dat deze nog bij Google te zien is, komt omdat Google pagina's maar eens in de zoveel tijd indexeert en dus nog niet doorheeft dat de pagina verwijdert heeft. Wikipedia heeft verder geen invloed hier op. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2015 12:11 (CEST)

Chios[bewerken]

bij de Vermelding over het Griekse eiland Chios is een foute vermelding gemaakt. Aangehaald wordt de saamhorigheid van de chioten en dat daardoor de uitspraak is ontstaan dat de Chioten altijd met zijn tweeen gaan/komen. Dit............ is niet correct.

Deze uitspraak is ontstaan tijdens de Turkse overheersing welke nog meer gruwelijk heden begaan hebben op Chios dan het af slachten van 30000 Chioten maar dat is een ander hoofdstuk De uitspraak is ontstaan om de redenen dat "tijdens de gruwelijk Turkse overheersing een Turk die een Chioot tegenkwam op het eiland kon verplichten als deze alleen was om de Turk te dragen daar naar toe waar deze heen wilde. Dit kon en mocht niet als de Chioot met minimaal twee personen waren. Vandaar dat men besloot zoveel mogelijk met zijn tweeen te lopen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a440:5593:0:dca6:26be:9558:b642 (overleg · bijdragen) 22 aug 2015 19:05

Heeft u daar ook een onafhankelijke en betrouwbare bron voor? In dat geval zou het artikel erop aangepast kunnen worden... Richard 24 aug 2015 14:32 (CEST)

Papaberen[bewerken]

Hallo,

Mijn pagina Papaberen is verwijderd, zou ik de inhoud alsnog weer kunnen overnemen voor mijn eigen documentatie? Ik kan de pagina niet inzien, maar wil hetgeen ik getypt heb wel bewaren op mijn computer. Zou ik dit nog toegestuurd kunnen krijgen voor 1 keer?


MEt vriendelijke groet, Patrick– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Patrickkroezen (overleg · bijdragen) 22 aug 2015 19:41‎

Is via OTRS afgehandeld. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2015 19:56 (CEST)

Afbeeldingen in handtekeningen[bewerken]

Ik zie sinds kort weer afbeeldingen in handtekeningen, dit terwijl ik in mijn vector.css de code .handtekening_lang { display: none; } heb opgenomen, zoals hier geïnstrueerd. Zijn er gebruikers die hetzelfde probleem ervaren en is er iets aan te doen? Mvg, Woodcutterty|(?) 24 aug 2015 16:52 (CEST)

The problem seems to have resolved itself ... Woodcutterty|(?) 24 aug 2015 17:05 (CEST)

Inkorten overlegpagina's[bewerken]

Lieve hulpdesk,

Als een overlegpagina bij een artikel nogal lang is en veel oude conversaties bevat, is het dan bon ton om er in te snoeien? Zijn hier richtlijnen of gedeelde zienswijzen voor? Cas d'ecole is Overleg:Zorgverzekering (Nederland). –Frank Geerlings (overleg) 28 aug 2015 12:41 (CEST)

Zo lang is die overlegpagina toch niet. Als je al iets zou willen weghalen moet je ten eerste goed kijken of een punt/discussie wel goed afgerond is (ook al is het soms lang geleden). Ten tweede moet je duidelijk maken dat er overleg is weggehaald (bijvoorbeeld door bovenin een link te plaatsen naar de laatste versie waar het overleg nog wel op stond). Nietanoniem (overleg) 28 aug 2015 12:48 (CEST)
Dat zijn goeie tips. Langer dan deze bestaan ze heus wel, maar ik moest hier al aardig wat doorlezen wat allemaal irrelevant bleek voor het huidige artikel. Maar als deze al niet als 'lang' wordt ervaren dan zal ik maar helemaal niet aan inkorten beginnen. Dank voor het antwoord! –Frank Geerlings (overleg) 28 aug 2015 13:15 (CEST)
Zie voor een voorbeeld van archiveren van overleg: Overleg:Partij_voor_de_Vrijheid. Woodcutterty|(?) 28 aug 2015 13:17 (CEST)
Mijns inziens in ieder geval archiveren en niet verwijderen. Richard 28 aug 2015 13:31 (CEST)
(na bwc) Het lijkt mij het beste om oud overleg naar een archiefpagina te verplaatsen, zeker dat van artikelen. Wat je op jouw overlegpagina doet maakt niet uit: die is van jou, maar het overleg een algemene of artikeloverlegpagina is van iedereen en dient dus ook toegankelijk te blijven. De kroeg en deze pagina worden ook gearchiveerd, om maar twee grote voorbeelden te geven. Dqfn13 (overleg) 28 aug 2015 13:34 (CEST)
Het PVV-overleg is een mooi voorbeeld van wat ik bedoelde inderdaad. Ik wist natuurlijk dat dit op deze pagina, in de kroeg en op eigen overlegpagina's (in de gebruikersnaamruimte) gebeurt, maar ik was misschien op zoek naar bevestiging dat het in de Overleg-naamruimte ook gewoon kan. –Frank Geerlings (overleg) 28 aug 2015 19:06 (CEST)