Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Contact

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Onjuiste informatie verwijderen[bewerken]

Op onze bedrijfspagina heeft iemand informatie toegevoegd die niet juist is. Deze informatie wil ik verwijderen, maar als ik dat doe krijg ik een melding dat ik de pagina op dubieze wijze heb aangepast en dat de informatie terug is geplaatst. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit verdwijnt? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Communicatie82 (overleg · bijdragen) 18 okt 2016 16:28 (CEST)

Op uw bedrijfspagina van uw website kunt u van alles kwijt. Het artikel in de encyclopedie is wat anders. U kunt op de overlegpagina ervan lezen waarom ook deze informatie daar thuishoort. Ook heeft uw vorige bedrijfsaccount al een uitnodiging gekregen om mee te overleggen aldaar. Inmiddels is de paginainhoud niet enkel meer over de Nederlandse bedrijfstak herschreven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 okt 2016 16:34 (CEST)
Beste Communicatie82, op de overlegpagina van het artikel (klik hier: Overleg:BNP Paribas Cardif) staat helemaal onderaan een vraag, namelijk over hoe het bedrijf in elkaar zit, en wat precies onder welk kopje valt. Het lijkt mij het beste als u daar kunt toelichten waarom de huidige tekst over de woekerpolissen niet juist is. De huidige tekst heeft immers een bronvermelding. Vermeld u dan indien mogelijk ook een bron - liefst een onafhankelijke bron. Op Wikipedia doen wij ons best om juiste, neutrale, en objectieve informatie te verschaffen. Veel bedrijven proberen reklame te maken op Wikipeida, of hun bedrijf beter voor te doen dan het is, daarom moeten wij zo voorzichtig en zorgvuldig zijn. Elly (overleg) 19 okt 2016 09:05 (CEST)

Handtekening[bewerken]

Ik heb geen behoefte aan allerlei rare opmaak van handtekeningen, dus ik heb de handleiding gevolgd op Wikipedia:Handtekening2. Aan o.a Gebruiker:Nietanoniem/common.css de regel .handtekening_lang { display: none; } toegevoegd. Datzelfde op mijn Vector.css en Monobook.css. Cache ververst, afgemeld/aangemeld, maar helaas, nog steeds zie ik allerlei opgemaakte handtekeningen. Ziet iemand wat ik fout heb gedaan? En hoewel het 'mijn' css-pagina's zijn, voel je vrij het op te lossen, dan zie ik later wel hoe dat is gebeurd. Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 13:32 (CEST)

Zie je van alle gebruikers met dergelijke handtekeningen nog de plaatjes, of bij maar bij enkele? Kan mogelijk zijn dat die gebruiker zijn handtekening niet goed heeft gecodeerd. Pompidom (overleg) 19 okt 2016 13:34 (CEST)
Even de kroeg geopend en daar gecontroleerd. Ik zie handtekeningen van The Banner, Leeger, Dinosaur, Lymantria, Dragonhunter en Rodejong. Lijkt me toch dat enkelen van hun wel de juiste codering hebben :) Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 13:58 (CEST)
Leeger heeft de plaatjes netjes voorzien van handtekening_lang, krijg je die te zien of niet? --bdijkstra (overleg) 19 okt 2016 14:03 (CEST)
Kijkend naar de laatste bijdrage van Leeger op een overlegpagina zie ik daar zijn opgemaakte handtekening (in het oranje dus). Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 14:05 (CEST) ps-ik werk trouwens (verplicht) met IE, ik kan vanavond nog thuis kijken of het daar wel goed gaat (Chrome).
handtekening_lang is in eerste instantie alleen bedoeld voor plaatjes en voor dingen die "te schreeuwerig" zijn. Ik zie hier geen technisch probleem maar een verschil in opvatting. --bdijkstra (overleg) 19 okt 2016 14:09 (CEST)
Dat snap ik even niet. Door handtekening_lang op te nemen zorg ik er toch voor dat ik de standaardhandtekening te zien krijg (als iemand ook die optie op zijn handtekening heeft gezet)? Of moet ik daarvoor iets anders doen? Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 14:12 (CEST)
In het geval van Leeger is de "standaardhandtekening" zonder plaatjes maar wel met oranje opmaak. Als jij dat te schreeuwerig vind is dat een verschil in opvatting met de eigenaar van de handtekening. --bdijkstra (overleg) 19 okt 2016 14:24 (CEST)
Dat valt inderdaad nog wel mee. Ik dacht dat elke opmaak die werd aangegeven met handtekening_lang ongedaan werd gemaakt, blijkbaar heeft Leeger dus niet de kleur, maar wel andere zaken zo aangemerkt. Blijft over dat ik van de anderen ook nog steeds allerlei kleurtjes e.d. zie. Of geldt daar hetzelfde? Dan zou ik willen voorstellen dat het een opt-in wordt, dus dat ik moet aangeven dat ik allerlei fröbelwerk wil zien :) Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 14:29 (CEST)
Inderdaad. Dat je die kleurtjes e.d. nog steeds ziet is volgens mij geheel in overeenstemming met de handleiding die je linkte. Als je het beleid hieromtrent wilt aanpassen is de Helpdesk niet de geschikte plek. Glimlach --bdijkstra (overleg) 19 okt 2016 14:44 (CEST)
Nietanoniem: Wat zie jij in mijn handtekening? Kan je dat eens kopiëren en plakken? Want ik heb vandaag wat aanpassingen gedaan die misschien niet helemaal goed gegaan zijn of waarvan de cache is blijven hangen.Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 19 okt 2016 14:54 (CEST)
Ik heet wel geen "nietanoniem" maar ik zie bij jou: Rodejong in wit tegen groene achtergrond, smilendpoppetje met de handjes omhoog, envelopje en het @ teken. (Ik denk dat niet... precies hetzelfde ziet). vr groet Saschaporsche (overleg) 19 okt 2016 14:59 (CEST)
Als ik de font-tag probeer te verbergen met handtekening_lang verdwijnt de handtekening helemaal. Ik denk dus niet dat het mogelijk is om door handtekening_lang te verbergen een standaardhandtekening te laten verschijnen. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 19 okt 2016 15:06 (CEST)
Ik zie hetzelfde als Saschaporsche. En dat wilde ik inderdaad voorkomen. Maar de wikimedia-software kent dus blijkbaar niet een echte standaardhandtekening. Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 15:15 (CEST)
Opmerking Opmerking Kijk even mee:
<span class="handtekening_lang">[[bestand:Flag Denmark Bornholmsflaget.svg|20px]]</span><span class="_nowrap" style="white-space:nowrap;"> <small><small style="font-family:tahoma"><span style="border:1px solid gray;padding:1px;background:white"><span style="background:green"> [[Gebruiker:Rodejong|<font style="color:white">'''Rodejong'''</font>]] </span></span><span style="border:1px solid white;padding:1px"><span style="background:white"> ¯\_'''(ツ)'''_/¯ [[Overleg gebruiker:Rodejong#Nieuw overleg hieronder plaatsen|'''✉️''']] [[:Speciaal:Emailuser/Rodejong|@]]    <span class="handtekening_lang">🕘</span></span></span></small></small></span>

Zoals je ziet gebruik ik enkel <span class="handtekening_lang">[[bestand:Flag Denmark Bornholmsflaget.svg|20px]]</span> om het plaatje (mijn vlag) te verbergen als jullie de code in je .css hebt staan. Ook het klokje staat tussen de span class in, en die zie je dan ook niet. Ik kan het poppetje ook tussen die span class zetten, dan zie je die ook niet meer. en krijg je dus dit te zien:

Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @    🕘

Ik hoop dat het wat duidelijker is. Het gaat dus enkel om datgene wat tussen <span class="handtekening_lang"></span> staat. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 19 okt 2016 15:57 (CEST)

Dank je voor de toelichting, al was de werking inmiddels duidelijk. Ik verkeerde alleen in de veronderstelling dat het de bedoeling was dat iedereen de hele handtekening tussen de -span class- zou zetten, zodat het mogelijk was om alle handtekeningen in hetzelfde formaat te zien. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 11:30 (CEST)

Tool[bewerken]

Is er een vervanger voor onderstaande tool?

http://stats.grok.se/

Deze werkt niet meer sinds 2016

bvd – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Grzlmntn (overleg · bijdragen) 19 okt 2016 14:25‎ (CEST)

Zie en:Wikipedia:Web statistics tool voor een lijst met huidige tools. --bdijkstra (overleg) 19 okt 2016 14:33 (CEST)

Jammer, diverse pogingen gedaan maar deze geven geen of niet het gewenste resultaat – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Grzlmntn (overleg · bijdragen) 19 okt 2016 15:14‎

Zie https://tools.wmflabs.org/pageviews. Wikiwerner (overleg) 19 okt 2016 18:57 (CEST)

Bij de oude simpele Tool gaf je een Wikipedia pagina in, en verkreeg je het aantal bezoeken dat had plaats gevonden t/m de dag ervoor. nogmaals jammer, want de geboden bovenstaande vervangers bieden dit niet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Grzlmntn (overleg · bijdragen)

Je kunt bij 'data' toch een begin- en einddatum invullen? Richard 25 okt 2016 17:09 (CEST)

houdbaarheid[bewerken]

de Aldi in Best heeft de becel light gewoon in de stelling staan, niet in de koeling. Is dit oke?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 130.78.254.200 (overleg · bijdragen)

Misschien deze vraag gewoon even voorleggen aan de fabrikant zelf? Dat kan Via deze pagina. Vr groet Saschaporsche (overleg) 20 okt 2016 09:49 (CEST)
Ik heb even geen Becel (of andere boter) bij de hand, maar volgens mij staat op de verpakking 'Koel bewaren'. Dan mag het buiten het koelvak, maar niet bij een temperatuur boven de 20 graden Celsius. Zie voedingscentrum- bewaarwijze. Bij 'Gekoeld bewaren' moet het wel in het koelvak. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 11:38 (CEST)
Even gegoogled, op de verpakking staat inderdaad 'Koel bewaren', zie hier. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 11:39 (CEST)
Je kunt je ook afvragen of het oké is dat andere supermarkten dag en nacht die pakjes koelen terwijl dat helemaal niet hoeft! Ik vermoed dat het niet hoeft (totdat je de verpakking opent) en dat het eigenlijk alleen in de koelkast ligt omdat het daar beter verkoopt (omdat het de plek is waar mensen dit product verwachten, naast de boter etc. die wel gekoeld moet). Msj (overleg) 20 okt 2016 12:54 (CEST)
De temperatuur in een supermarkt is koel en constant. Dat is iets wat thuis niet altijd lukt natuurlijk. - ArjanHoverleg 20 okt 2016 13:19 (CEST)

Toevoegingen aan artikelen[bewerken]

Waarom worden mijn toevoegingen aan artikelen op WP steeds verwijderd? Waren ze dan zo slecht? Bijvoorbeeld aan het artikel over het kinderprogramma Schuif-Af op VTM (toevoeging 'Het Mysterie van de Thermen'). Ik vind helaas geen bronnen, maar keek vroeger altijd naar dit programma en weet dat ergens in 1995 binnen dit programma een 'mini-soap' was met de naam 'Mysterie van de Thermen'. Ook het artikel De Smurfjes bij tekenfilmversie (de Smurfjes herinneren zich in de tekenfilm niets van hun eerdere leven als volwassen smurfen, en in de strip nog wel). Misschien was deze toevoeging overbodig in Smurfjes. Een andere toevoeging was aan het artikel van Melipark o.a. bij Attracties (De Splash, dat deze attractie er nog steeds is, Apirama, dat deze attractie in 2000 'Het Bos van Plop' werd) en nog een kleine toevoeging die is verwijderd.

Ik weet dat ik misschien geen goede Wikipedia schrijver ben, maar vind het niet zo leuk dat ze steeds verwijderd worden. Ik wil gewoon helpen en bijdragen leveren aan Wikipedia. Het is niet de bedoeling om vandalisme te plegen of 'geklieder' toe te voegen. Blijkbaar moet ik nog veel oefenen. Geef nieuwe mensen ook een kans op Wikipedia. 2A02:1810:430:2900:9DD7:ADFF:CFC4:1805 20 okt 2016 20:48 (CEST)

Als bijdragen niet van het gewenste kwaliteitsniveau zijn, kunnen deze ongedaan worden gemaakt. Het was duidelijk geen vandalisme, en je hebt dus geen waarschuwing gekregen, maar bent welkom geheten. — Zanaq (?) 22 okt 2016 00:37 (CEST)

pagina te persoonlijk daarom op verwijderlijst[bewerken]

geachte heer / mevrouw, Ik wilde een pagina aanmaken van een opkomend artiest, maar kreeg een verwijder melding, met als opgaaf van reden: te persoonlijk. Ik heb vervolgens de taal aangepast en alles wat bondiger en zakelijker geschreven, dus ik vroeg mij af of deze pagina nogmaals bekeken kan worden en gekeurd.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerard_van_Schaik

om deze pagina gaat het.

ik hoor graag van u. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.89.3.206 (overleg · bijdragen)

Het taalgebruik is nog steeds niet encyclopedisch genoeg, en hetzelfde geldt voor de genoemde feiten. Daarnaast is zeer waarschijnlijk het onderwerp niet bekend genoeg voor opname. Zie ook WP:ENCY, WP:REL en indien van toepassing WP:ZP. — Zanaq (?) 22 okt 2016 00:32 (CEST)

wijzigen wikipedia pagina[bewerken]

Beste,

Graag had ik geweten hoe aanpassingen gedaan kunnen worden aan een bestaande wikipedia pagina. De pagina over m'n man, Arnold Rijsenburg, werd niet door ons aangemaakt. Jammer genoeg weten we niet wie de pagina wel aanmaakte. De pagina werd geschreven in het Nederlands en is niet up to date. Graag willen we dat aanpassen, maar we weten niet hoe dat kan. Indien dat niet kan, bestaat dan de mogelijkheid de pagina te wissen zodat wij een nieuwe kunnen aanmaken, een die de informatie bevat die wij erin willen zetten?

Met vriendelijke groet, Greet Rosiers – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1811:c12:e100:a1e7:cf01:e9d3:af22 (overleg · bijdragen)

Aanpassingen kunnen gedaan worden door op "bewerken" te klikken. Het is zeer wenselijk dat een pagina niet door betrokkenen wordt aangemaakt. De pagina is aangemaakt door Gebruiker:Zotteteen1. Het is jammer dat de pagina niet meer up-to-date is, maar dat is geen groot bezwaar. Het wordt in principe afgeraden pagina's te bewerken als men te nauw verbonden is met het onderwerp. De pagina kan zeker niet verwijderd worden zodat jullie een nieuwe kunnen aanmaken met de informatie die jullie erin willen zetten. Zie ook WP:ZP. — Zanaq (?) 22 okt 2016 16:19 (CEST)
(na bewerkingsconflict) Geachte mevr. Rosiers, allereerst, als u wilt weten wie de pagina heeft aangemaakt kunt u op de tab geschiedenis rechtsbovenaan de pagina klikken. Als u vervolgens onderaan die pagina klikt op (nieuwste | oudste) dan zult u te zien krijgen wie er ooit aan deze pagina is begonnen. Iedereen kan een pagina wijzigen, gewoon door op bewerken te klikken, eveneens rechtsbovenaan de pagina. Wél wil ik u er op wijzen dat, in verband met onpartijdigheid het af te raden valt zélf over uw man te schrijven. Wat zijn de dingen die u gewijzigt zou willen zien? Als u dit hier zou willen specificeren dan kunnen de andere gebruikers van Wikipedia u hier in bijstaan. mvg: OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 22 okt 2016 16:25 (CEST)
Sowieso is dit de Nederlandstalige versie van Wikipedia. De tekst vervangen door een Engelstalige is op deze plek nooit correct. Toth (overleg) 22 okt 2016 19:37 (CEST)

AT&t wordt niet als moederbedrijf gezet in bedrijfs informatie?[bewerken]

Waarom wordt at&t niet weergegeven als "onderdeel van" label bij https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Time_Warner terwijl ik die wel heb toegevoegd als moederbedrijf? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door VolgensBartjes (overleg · bijdragen) 23 okt 2016 02:11

Op deze pagina word de infobox bedrijf gebruikt, moederbedrijf is alleen een parameter voor infobox bedrijfsonderdeel. Over het feit zelf, als ik even snel zoek is het nu alleen nog maar een overnamebod en moet er nog heel wat gebeuren voordat dit ook daadwerkelijk plaatsvind, en kan zeker nog afketsen. Je loopt dus op de zaken vooruit. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 23 okt 2016 03:46 (CEST)

Samenvoegen artikelen[bewerken]

Beste mede-Wikipediaan,

Boven mijn nieuw artikel vond ik de mededeling: Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de onderstaande inhoud, of een gedeelte daarvan, samengevoegd zou moeten worden met Angelique (zangeres), of dat er een duidelijkere afbakening tussen deze artikelen dient te worden gemaakt (hier melden).

Hoe kan ik in overleg gaan met deze gebruiker? Ik meen dat voor dergelijke zaken via overleg dit onderling kan worden besproken.

Het is niet zo, dat "Angelique" = Conny Schouwman of andersom, vanwege haar éénmalige bijdrage met een super-hit en daardoor bekendheid tot gevolg! "Angelique" is een pseudoniem, waaronder verschillende zangeressen hebben gewerkt voor hetzelfde genre. Er zijn dus duidelijk twee verschillende artikelen, waarbij samenvoeging niet ter sprake kan komen.

Met vriendelijke groet, Djsgmnd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Djsgmnd (overleg · bijdragen) 23 okt 2016 18:04‎ (CEST)

Als je op dat (hier melden) klikt kom je terecht op Wikipedia:Samenvoegen. Dat is een overlegpagina. Klik op bewerken bij de juiste maand om een overlegbijdrage toe te voegen. --bdijkstra (overleg) 23 okt 2016 18:08 (CEST)

Overbodige [[ in tabel[bewerken]

In dit artikel staan overbodige [[ en ]]. Maar het is mij een raadsel waar die vandaan komen. Iemand die dit wel weet en het even op kan knappen? MatthijsWiki (overleg) 24 okt 2016 08:55 (CEST)

Dit kwam door een code in een sjabloon. Echter door het toevoegen van een NE-naam, werkte het sjabloon niet meer goed en zag je de haakjes. Pompidom (overleg) 24 okt 2016 09:04 (CEST)
Bedankt voor de aanpassing. MatthijsWiki (overleg) 24 okt 2016 09:06 (CEST)

Sant Iscle de Vallalta[bewerken]

Kan er iemand even meekijken op Sant Iscle de Vallalta? Het aantal inwoners in de lopende tekst staat op -1. Bij voorbaat veel dank! Vinvlugt (overleg) 25 okt 2016 08:59 (CEST)

Ik zie gewoon een aantal. Wellicht een koppeling met een database die inmiddels hersteld is? Richard 25 okt 2016 10:41 (CEST)
Iemand heeft het id veranderd in de link naar wikidata. Nietanoniem (overleg) 25 okt 2016 10:52 (CEST)