Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


IP adres dat ik nu gebruik is namens meer mensen in gebruik...[bewerken]

Hallo,

ik ben me ervan bewust dat er wellicht zaken kunnen zijn die u niet wilt op wikipedia. het is helaas zo dat dit account via een en het zelfde protocol word gebruikt. wij verblijven in een instelling waar ongeveer 120 mensen deel uitmaken van een netwerk en die zover ik kan zien allemaal hetzelfde ip adres gebruiken. ik snap dat dit vervelend kan zijn. en ik hoop dan ook dat het stopt met misbruik van de mogelijkheid. helaas kan ik niet voorzien dat dit ook niet meer gebeurd en hoop dat u voor de goede gebrukkers onder ons het niet laat gebeuren dat de wikipedia toegang wordt ontzecht. mijn inzet zal ik tonen door goed te lezen en niet te misbruiken van deze dienst. excusses voor eventueele ongemaken die al opgedaan zijn..– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 193.173.48.53 (overleg · bijdragen)

Beste gebruiker. De oplossing hiervoor is vrij simpel, namelijk een account aanmaken. Dan is het IP van de instelling niet meer zichtbaar, komt u als uzelf op wikipedia, en is het duidelijk dat alleen u deze edit's doet. Het bied tevens wat extra voordelen als een eigen volglijst. En voor de duidelijkheid, als de toegang aan het IP wordt ontzegd, is dat alleen voor wijzigen, en niet voor raadplegen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 jun 2015 13:44 (CEST)

Inmiddels gebruikersnaam aangemaakt - bedankt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Retrorick wikipedia (overleg · bijdragen)

Zou u uw overlegbijdragen willen ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Dan komt automatisch je gebruikersnaam en tijd achter het bericht te staan, en weten anderen wie welk bericht heeft geschreven. Sum?urai8? 27 jun 2015 20:30 (CEST)
Nog een tip: als je naast het netwerk ook de computers deelt, is het verstandig om als je klaar bent jezelf af te melden. Op die manier voorkom je dat anderen onder jouw naam verder gaan zitten werken (al dan niet met goede bedoelingen). Richard 29 jun 2015 13:33 (CEST)

Wist je dat ... Paleis op de Dam[bewerken]

ik las heden op uw web side (wist je dat...) over het paleis op de dam.

helaas is de damzijde de achterkant van het paleis, de hoofd ingang bevind zich aan de nieuwe zijds voorburg wal. dit is ter plekke te controleren want daar staat een huis nummer (147)

ook heb ik geleerd dat het op 13.659 palen stond, maar na de tweede wereld oorlog is er één paal opgegraven om deze op kwaliteit te controleren. (deze was zeer goed, hij was in koeien huiden verpakt)

Geachte, het paleis heeft de naam Paleis op de Dam, in het weetje (dat ik heb aangeleverd) gaat het puur om het gebouw. Uiteraard kan in het artikel vermeld worden dat het om het adres Nieuwe Zijds Voorburgwal 147 gaat. Het weetje ging ook over de heipalen, er zijn er 13.659 geslagen, momenteel rust het paleis er dus nog maar op 13.658. Voor het weetje maakt het weinig uit. Ik kan het misschien wel vermelden in het artikel. Dqfn13 (overleg) 30 jun 2015 10:29 (CEST)

Verwijdering pagina[bewerken]

Beste heer, mevrouw,

Na uitvoerend de instructies en voorwaarden gelezen te hebben over het maken van encyclopedische bedrijfspagina op Wikipedia, heb ik onlangs een pagina over Couverts online gezet op Wikipedia. De tekst vindt u onder dit bericht. Echter werd de pagina helaas binnen enkele minuten alweer verwijderd. Dit vond ik erg vreemd. De pagina was in mijn beleving neutraal, beschrijvend en objectief geschreven. Daarnaast werd er meermaals verwezen naar betrouwbare (externe bronnen). In mijn beleving voldeed dit artikel aan de gebruikersvoorwaarden die aan pagina's gesteld worden door Wikipedia. Couverts is een middel-groot bedrijf met landelijke bekendheid die regelmatig op TV te zien is. Daardoor ben ik van mening dat het relevant is voor lezers om op Wikipedia feitelijke informatie te kunnen lezen over Couverts.

Graag hoor ik van u wat er niet objectief en neutraal is aan onderstaande tekst. Nergens in de tekst wordt Couverts aanbevolen of aangeprezen, de tekst is naar mijn inziens puur gericht op feiten.

Met vriendelijke groet,

Dennis Zwier – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dennis Zwier (overleg · bijdragen)

Als je weet dat er inhoudelijk bezwaar is tegen een bepaalde tekst, is het op een andere plaats opnieuw opnemen van diezelfde tekst waarschijnlijk geen goed idee... Richard 30 jun 2015 14:27 (CEST)
De tekst is wel degelijk enigszins promotioneel van aard. Er wordt gesproken over consumenten en hoe de app werkt, de volledige werkwijze wordt uitgelegd. Door verschillende mogelijkheden voor consument en restaurant op te nemen ontstaat er een soort van aanprijzing: kijk eens hoe goed het werkt! Ook het gebruik van jargon (24/7, B2C, B2B, etc.) geeft eerder de indruk van aanprijzing dan van het verschaffen van informatie aan de lezer. Dqfn13 (overleg) 30 jun 2015 14:50 (CEST)

Vertaling van andere website gebruiken op Wikipedia?[bewerken]

Mag ik een vertaling van volgende pagina in wikipedia gebruiken?

http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10007164

Zie hun http://www.ushmm.org/copyright-and-legal-information/terms-of-use – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Haboja (overleg · bijdragen)

Nee. U mag geen letterlijke vertaling gebruiken. Hun licentie staat geen commercieel gebruik toe en de licentie van Wikipedia wel. Daardoor zijn de licenties niet uitwisselbaar. Mbch331 (Overleg) 30 jun 2015 17:12 (CEST)
Bedankt voor het snelle antwoord. Kan ik alsnog een kopie van de gemaakte vertaling bemachtigen voor eigen gebruik of is die helaas 'verloren', zie https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Kempner&action=edit&redlink=1
Ik heb even voor u gekeken. De verwijderde vertaling is nog wel in te zien voor moderatoren. U hebt echter geen e-mail opgegeven bij uw aanmelding, of u hebt in uw voorkeuren de mogelijkheid uitgezet dat andere gebruikers u kunnen e-mailen. Ik kan u de tekst dus niet sturen. Opnieuw op Wikipedia beschikbaar maken van een tekst waarmee auteursrechten worden geschonden is helaas geen begaanbare weg. Ik hoop dus maar voor u dat u het vertalen niet helemaal online heeft gedaan, en dat u nog een origineel ervan op uw eigen computer hebt staan. Een andere optie is om uw e-mailfunctie te activeren. De verwijderde tekst van Robert Kempner blijft beschikbaar voor moderatoren, dus ook als u later een verzoek indient om de tekst zelf te ontvangen, bestaat die mogelijkhieid nog: er is geen haast bij. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 30 jun 2015 18:46 (CEST)

vraag[bewerken]

zie hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_categorie:Auschwitz – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.39.9.25 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Uitgevoerd Uitgevoerd Kleuske (overleg) 30 jun 2015 19:40 (CEST)

duivenvluchten[bewerken]

Goedenavond.

Ik ben een duivenmelker en voorzitter van een duivenvereniging. Aanstaand weekend worden er duivenvluchten georganiseerd. En dat gaat gebeuren bij een gevoelswaarde van meer dan 40 graden. Morgenavond worden de duiven ingekorfd voor Bergerac. Voor ons is dat een afstand van meer dan 900 kilometer. Donderdagavond gaat er ingekorfd worden voor een vlucht van meer dan 600 km en vrijdag is er een vlucht van ongeveer 250 km. De arme dieren zitten dagen in de warme auto's om vervolgens op zaterdag de thuisvlucht aan te vangen. De verwachting voor zaterdag is dat we de warmste zaterdag sinds 1944 gaan krijgen. Nu mag je van de postduivenorganisatie verwachten dat ze de vluchten afgelasten maar nee hoor. Ze leggen de verantwoordelijkheid neer bij de liefhebbers en adviseren de duiven van 1 jaar thuis te laten. Maar de oudere duiven? Ik vind dit dierenmishandeling en hoop dat de politiek de druk op de N.P.O. kan zetten om de vluchten af te gelasten. Wil graag dat mijn naam niet genoemd worden omdat ik graag de mooie sport wil blijven beoefenen en niet als boosdoener aangekeken wil worden. Ik hoop dat u deze wantoestand aan wilt kaarten bij de N.P.O. Denk dat zij de dieren kunnen beschermen tegen die liefhebbers die alleen maar denken aan het grote geld en de kampioenschappen door de vluchten te annuleren. Succes– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.204.175.172 (overleg · bijdragen) 30 jun 2015 21:38‎

Beste anoniem, helaas kan Wikipedia in deze weinig voor u betekenen. U kunt echter zelf proberen naar de media stappen om uw verhaal te doen. Dat kan ook anoniem, bijvoorbeeld via deze website. Als u daadwerkelijk denkt dat de dieren in gevaar zijn, kunt u wellicht de dierenbescherming of de politie op de hoogte brengen. Groet, Sikjes (overleg) 30 jun 2015 22:25 (CEST)

Eigen pagina gemaakt. Absoluut geen zelf promotie![bewerken]

Goedendag,

Ik heb vandaag een eigen pagina aangemaakt. Ik ben een Prof-Footgolfer, in hoeverre dit ook maar prof kan zijn.

Nu heb ik een bericht gekregen dat deze pagina voor verwijdering is geselecteerd. Met de melding dat dit zelfpromotie is. Nu wil ik graag weten welke details dat dan zijn zodat ik het eventueel kan aanpassen.

Graag vraag ik dan ook om deze pagina niet te verwijderen.

Met vriendelijke groet. Simon Wetzel – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Simonwetzel (overleg · bijdragen)

Je stelt zelf al dat er gerede twijfel is aan het prof zijn van je hobby. Bij mij rijst dan gelijk de vraag of je als persoon wel encyclopediewaardig bent en er dus een artikel over je zou kunnen zijn. Het hele artikel kan dan gezien worden als promotie. Als je wel E-waardig zou zijn, dan zag ik in de tekst genoeg 'jubeltaal', wat jij als onderwerp waarschijnlijk niet zo beschouwt, maar het wel degelijk is. Ik zou je aanraden om met de nominator in overleg te gaan. Nietanoniem (overleg) 1 jul 2015 11:42 (CEST)


Dank je wel voor je antwoord. Ik heb al veel geld gewonnen met footgolf. Vandaar de verwijzing naar prof.

Graag verwijs ik u naar de pagina footgolf. Waar ik in vermeld wordt. Misschien is mijn Nederlands in geschrift niet zo degelijk als het zou moeten zijn. Van 'jubeltaal' ben ik mij niet bewust. Ik zou dit graag willen aanpassen naar Informatie zonder 'jubeltaal'. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Simonwetzel (overleg · bijdragen)

Beste Simon,
We raden het sterk af om te schrijven over uzelf, danwel over personen of entiteiten die dicht bij u staan of over onderwerpen waar u voor betaald wordt. Het blijkt dat het erg moeilijk is om op een objectieve manier te schrijven over deze onderwerpen. U kunt meer informatie vinden op WP:Zelfpromotie. U kunt de relevantierichtlijnen voor sporters vinden onder Wikipedia:Relevantie per onderwerp#Sporters. Sum?urai8? 1 jul 2015 12:40 (CEST)

Verzoek plaatsen afbeelding[bewerken]

Beste mensen. Graag uw hulp. Ik schreef een artikel over Noordzeevisserij. Ik wilde daaraan een afbeelding toevoegen die ik heb binnengebracht bij Wikimedia. Ze staat daar opgeslagen onder de naam Tuigage beugvisserij.jpg. Ik ben echter vergeten hoe ik deze binnen mijn artikel moet halen. Wil iemand dit voor mij doen? Plaats haar maar geheel onderaan of bovenaan in "bewerken", van het artikel dan geef ik haar zelf wel de plaats bij de bijbehorende alinea. Excuses voor mijn vergeetachtigheid. Met veel dank,Prenter2 (overleg) 2 jul 2015 20:38 (CEST)

Graag gedaan, de afbeelding staat onderaan in het artikel. Mocht je willen weten hoe een en ander werkt, zie Help:Gebruik_van_bestanden#Een_bestand_plaatsen:_eenvoudig. vr groet Saschaporsche (overleg) 2 jul 2015 21:05 (CEST)
Ik heb de afbeelding een stuk naar boven geplaatst, naast de beschrijving Hans Erren (overleg) 2 jul 2015 23:09 (CEST)