Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk


Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt ...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


"Niet verwachte operator"[bewerken]

In de infobox van het artikel Nummi-Pusula staat: "Fout in uitdrukking: niet verwachte operator /". Onderaan het artikel zie je een sjabloon "Gemeenten in het Finse landschap Uusimaa". Op één na alle voormalige gemeenten met een blauwe link in het sjabloon geven dezelfde melding in hun infobox. Ik heb even gekeken of ik dit kon verhelpen, maar ik zie er zo gauw geen gat in. Sijtze Reurich (overleg) 8 jun 2019 20:32 (CEST)

Het was wel handig geweest als je erbij had verteld welke gemeente de gunstige uitzondering vormt.
Als je in je voorkeuren aangeeft dat verborgen categorieën getoond moeten worden, zie je bij dat artikel de Categorie:Wikipedia:Fout in inwonertallensjabloon. Daar bovenaan lees ik: Wanneer er een gemeente of andere bestuurlijke eenheid niet in een array-sjabloon aanwezig is, kan dat sjabloon een foutmelding geven. Kan dat het zijn? — bertux 9 jun 2019 13:29 (CEST)
Blijkbaar gaat het om Sjabloon:Array Finland gemeentes inwonertallen en misschien ook Sjabloon:Array Finland gemeentes oppervlakte. Vermoedelijk zal het wel werken als je in die sjablonen de gegevens van de voormalige gemeenten invoegt, maar dat is een slechte oplossing. Al vind ik het geen probleem als je bij wijze van test tijdelijk Nummi-Pusula ertussen zet.
Juist is, als ik (als leek!) het goed inschat:
Die hoeven niet noemenswaardig van de bestaande sjablonen te verschillen
Als mijn taxatie klopt, is er wel een raadsel: hoe kan het, dat er één voormalige gemeente geen foutcode genereert? — bertux 9 jun 2019 13:54 (CEST)
Voor het berekenen van de dichtheid werd aangenomen dat het inwoneraantal sowieso bekend is. Er werd alleen gecontroleerd of de oppervlakte wel of niet bekend was. Aangepast dat er nu ook een check is op inwoneraantal. Mbch331 (Overleg) 9 jun 2019 15:36 (CEST)
De inwonertallen en oppervlakten van voormalige gemeenten veranderen niet, daar is dus geen array voor nodig. Voor sommige landen is er een infobox voormalige gemeente, voor andere landen wordt gewoon infobox plaats gebruikt. –bdijkstra (overleg) 9 jun 2019 15:49 (CEST)
De vroegere gemeente waar geen foutmelding optreedt is Oulunkylä. Het is goed mogelijk dat daar een ander sjabloon gebruikt is. Ik kan aan de infobox overigens niet zien dat daar iets berekend wordt. Wel zie ik dat het zichtbare resultaat een andere datum geeft dan de onderliggende code. Sijtze Reurich (overleg) 9 jun 2019 23:00 (CEST)
Heb je iets aan de impliciete suggestie van bdijkstra om niet meer de Infobox Finse gemeente te gebruiken, maar de Infobox plaats? — bertux 10 jun 2019 00:07 (CEST)
P.S.: Dat Oulunkylä geen probleem geeft, is ongetwijfeld omdat daar Infobox wijk wordt gebruikt. Die box zal in bepaalde gevallen ook geschikt zijn — bertux 10 jun 2019 00:07 (CEST)
Finland is niet mijn terrein. Ik kwam toevallig op dit artikel en ik zag rare dingen. Ik houd me de laatste tijd vooral bezig met Estland en daar levert de infobox "Estische gemeente" nooit problemen op, ook niet bij opgeheven gemeenten. Typisch dat de infobox "Finse gemeente" wel problemen geeft. Het zijn verwante landen; Esten en Finnen kunnen elkaar zelfs verstaan. Sijtze Reurich (overleg) 10 jun 2019 09:45 (CEST)
Zie Categorie:Wikipedia:Sjablonen array: er bestaat geen array-sjabloon voor Estland, dus kan deze fout bij Estse gemeenten niet voorkomen. Het nadeel van het werken zonder array is, dat het onderhoud lastiger is: nieuwe bevolkingsgegevens moeten in elk artikel afzonderlijk ingevuld worden — bertux 10 jun 2019 10:01 (CEST)
Of je haalt de gegevens op van Wikidata,dan heb je kans dat het daar al is bijgewerkt. Mbch331 (Overleg) 10 jun 2019 10:11 (CEST)
Mbch331, je ingreep in de infobox is beslist een verbetering, toch gaat er alsnog iets mis: bij Nummi-Pusula staan alle nodige gegevens ingevuld, maar de infobox produceert alleen vraagtekens.
Wikidata is de toekomst, maar in afwachting van de toekomst is het cherrypicking: hier lukt het wel, daar niet. Zonder interface die toont welke gegevens Wikidata al beschikbaar heeft en hoe die in je schrijfwerk ingevoegd kunnen worden, is het een geldpakhuis van Dagobert Duck: vol schatten, maar niemand kan erbij — bertux 10 jun 2019 10:24 (CEST)
Het sjabloon accepteert momenteel alleen bevolkingsaantallen die uit de array komen. Mbch331 (Overleg) 10 jun 2019 10:31 (CEST)
Ik begin het te begrijpen. Die infobox is zodanig geprogrammeerd dat steeds de meest recente cijfers worden opgehaald, in dit geval die van 31 juli 2018. Bij een opgeheven gemeente zijn er geen cijfers van die datum en wil je de cijfers in de infobox fixeren op het moment van opheffing. De oplossing lijkt mij een aparte infobox voor opgeheven gemeenten. Die hoeft niet gekoppeld te worden aan een database, want de cijfers veranderen toch niet meer. Overigens krijg ik een foutmelding als ik bij de achterliggende database probeer te komen, maar dat is misschien een tijdelijke storing. Sijtze Reurich (overleg) 11 jun 2019 08:52 (CEST)

herdenking einde WO II op 15 augustus[bewerken]

Beste Mensen van Theater na de Dam.

Voor 4&5 mei ben ik uitgenodigd om te vertellen over de oorlog en Japanse bezetting in Nederlands Indie. Zowaar was er een groep die Nederlands Indië als thema had gekozen. Ik heb ontroerd zitten kijken en luisteren hoe mijn verhaal ten in beeld engehore werd gebracht.

4&5 mei wordt altijd duidelijk gevierd en herdacht. 15 augustus is, na jarenpas, officieel tot herdenkingsdag gemaakt met een vlag protol. Waar dan treurug weinig van te merken is, tot mijn verdriet. En boosheid. Mijn stelling is: wie de geschiedenis niet ken, ontkent die. En als je de geschiedenis ontkent, ontken je mij. Want ik ben onderdeel van die geschiedenis.

Wat ik nu graag wil dat uw organisatie ook iets doet met 15 augustus. Iets van "Sentiment rond het Monument". Maar dan weer niet alleen in den Haag, maar landelijk.

Ik ben in Nijmegen begonnen te zaoeken. Heb Nicole Vervloed gevonden via Greppel. Er wordt geprobeerd een voorstelling met haar te verwezenlijken.

Doel van dit schrijven is bij u ook activiteit te wekken en iets, vé'l, te doen aan 15 augustus.

Vriendelijke groet, Ine Stoltenborgh. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.85.137.143 (overleg · bijdragen)

Beste Ine, dit is de helpdesk van Wikipedia, een online encyclopedie. Als je in contact wilt komen met Theater na de Dam, kun je beter kijken op hun website: theaternadedam.nl. Nietanoniem (overleg) 10 jun 2019 11:53 (CEST)
Op hun contactpagina staat vast de juiste contactpersoon. - ArjanHoverleg 12 jun 2019 11:39 (CEST)

bronnen/referenties bij overzichten zoals een opsomming met theatervoorstellingen[bewerken]

Hallo,

Mijn vraag is: moet je bij bijvoorbeeld een reeks voorstellingen door een toneelgroep bronnen of referenties vermelden? Ik zie bij sommige overzichten niet waar dat verifieerbaar is, zoals bij deze: De Warme Winkel. Omdat ik dat op meerdere pagina's zie, vraag ik me af hoe dat zit. Wat zijn de regels precies, wanneer moet een bron vermeld worden bij zo'n overzicht en wanneer niet? Ik dacht namelijk dat dit altijd moest, maar omdat ik op meerdere pagina's geen bronnen/referenties zie als het om zulke opsommingen gaat, vraag ik me af hoe het nou écht zit. Alvast bedankt! 48Vosje (overleg) 11 jun 2019 12:10 (CEST) 48Vosje

De Nederlandse Wiipedia zit hier een beetje in een spagaat: bronnen zijn verplicht, maar bronvermelding niet. Oftewel: als een bewerker die gewoonlijk zorgvuldig werkt zo'n opsomming plaatst, geloven we diegene meestal op zijn/haar blauwe ogen. Als een collega de zaak echter niet vertrouwt of gewoon toelichting vraagt, moeten de bronnen echter wel genoemd worden. Dat moeten openbare bronnen zijn, dus geen familie-archief of iets dergelijks. Afhankelijk van het type informatie dat bebrond moet worden, kunnen er meer eisen gesteld worden. Ideaal is: onafhankelijk, secundair en gezaghebbend. Voor een simpele lijst van voorstellingen volstaat een vermelding op de website van het gezelschap gewoonlijk. Zie ook wp:Verifieerbaarheid en wp:Bronvermelding — bertux 11 jun 2019 12:54 (CEST)

"Goed artikel"[bewerken]

Ik heb een vraagje: hoe komt het eigenlijk dat zo goed als alle andere Wikipedia's naast etalageartikels ook "goede artikels" hebben en de Nederlandse Wikipedia dat niet heeft? AlexanderTheGreat Bust Transparent.png Leonidas1206 (overleg) 11 jun 2019 16:14 (CEST)

Goeie vraag, maar 87 van de 298 noem ik niet "zo goed als alle". –bdijkstra (overleg) 11 jun 2019 16:16 (CEST)
Oeps, een klein beetje misrekend ;-) Maar hoe dan ook, de grootste Wikipedia's (Engels, Frans, Duits,...) hebben dit wel allemaal. AlexanderTheGreat Bust Transparent.png Leonidas1206 (overleg) 11 jun 2019 16:19 (CEST)
Elke taalversie heeft een andere gemeenschap. Ook al is de kern m.b.t. richtlijnen en opmaak vrij gelijkaardig, maar de overige richtlijnen e.d. worden bepaald door de lokale gemeenschappen waardoor er vaak wel eens verschillen zijn. Tenslotte heeft bv. en.wiki een andere gemeenschap dan nl.wiki. In dit geval was er een stemming in 2012, maar die eindigde onbeslist.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 11 jun 2019 16:55 (CEST)

Pagina aanmaken[bewerken]

Hoe kan ik zelf een wikipedia pagina aanmaken?

Zie Wikipedia:Snelcursus/Nieuw artikel. Msj (overleg) 11 jun 2019 16:39 (CEST)

Ik zie nergens een vak rechtsbovenin. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crazy kvo (overleg · bijdragen)

Als het goed is, zie je ergens een rechthoekig kader met daarin 'Doorzoek Wikipedia', en rechts daarvan een vergrootglaasje. Dat is het vak waarin je een zoekopdracht kunt geven, maar dus ook waarmee je een artikel kunt aanmaken als dat nog niet blijkt te bestaan. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jun 2019 16:58 (CEST)

Er zit alleen een vergrootglas links. Misschien komt het doordat u op een ander apparaat zit? Ik zit namelijk op een Ipad. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crazy kvo (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Aha, dan denk ik dat ik het begrijp. Het hangt af van je eigen instellingen, die je kunt aanpassen in Speciaal:Voorkeuren > Uiterlijk. Bij de default-instelling ('Vector') zit hij rechtsboven; bij alle andere instellingen zit hij bovenaan of in de linker marge. Maar dat maakt verder niet uit; het is in elk geval dat vakje dat je nodig hebt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jun 2019 17:15 (CEST)

Raar. Ik heb geen instellingen veranderd. Ik probeer steeds op het vergrootglas te tikken, maar er gebeurt niks. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crazy kvo (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

En als je een zoekterm invult en dan op het vergrootglas tikt? Krijg je dan wel het gezochte artikel? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jun 2019 17:22 (CEST)

Nee, ik heb iets opgezocht wat niet bestaat maar er gebeurt niets als ik het vergrootglas aantik. Het lijkt wel alsof het gewoon bij de achtergrond hoort. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crazy kvo (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

En als je iets opzoekt waarvan je zeker weet dat het wèl bestaat? Bijvoorbeeld 'oor'? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jun 2019 17:31 (CEST)

Nog steeds niets. Ik zie nu trouwens dat er 2 vergrootglazen zijn. Een met lijntjes erin en een met niets. Moet ik een van de twee aantikkken? Als ik op die met lijntjes tik, staat er: er: er zijn geen resultaten voor uw zoekopdracht. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crazy kvo (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Merkwaardig. Ik ken alleen maar een vergrootglaasje zonder lijntjes erdoorheen. Maar goed, jouw computer begrijpt in elk geval dat je een zoekopdracht hebt gegeven. De vraag dient zich nu aan of je überhaupt ooit iets in Wikipedia hebt opgezocht?
Maar los daarvan: als je de melding krijgt dat er geen resultaten zijn voor je zoekopdracht - wat vreemd is als je naar 'oor' zoekt, want dat artikel bestaat wel degelijk - dan hoor je ook een vervolgregel 'De pagina "nnnn" aanmaken op Wikipedia.' te krijgen. Waarbij dan jouw ingevoerde zoekterm in het rood op de plek van die 'nnnn' staat. Als je dan op dat rode woord klikt, kun je het artikel aanmaken.
Als dat ook niet lukt, dan haak ik af en denk ik dat je het eens op een andere computer moet proberen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jun 2019 17:55 (CEST)
Er staat, in het menu links, ook een optie 'Vind een artikel'. Daarmee kan je ook zoeken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 11 jun 2019 17:59 (CEST)

Bedankt voor de hulp. Het is nog niet gelukt, dus ik ga verder op mijn computer (sowieso handiger). Crazy kvo (overleg 11 jun 2019 20:07 (CEST))

In ieder geval heb je nu de vier tildes ontdekt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 jun 2019 21:23 (CEST)

Foto uploaden Herman van der Worp[bewerken]

Hallo,

Ik heb een pagina van Herman van der Worp aangepast. Een schilderij heb ik verwijderd, dat niet door hem is gemaakt (dat schilderij hebben wij (museumfabriek Enschede) in de collectie). Een ander schilderij, dat wel door hem is gemaakt, probeerde ik toe te voegen. Ik kreeg echter een melding dat dit niet mogelijk was. Iets met cross - linked ofzo. Ik kan het niet meer terugvinden. De foto is door ons zelf gemaakt, het schilderij bevindt zich in onze collectie. Eigendomsrechten kunnen het probleem dus niet zijn. Wat kan het wel zijn?

M.v.g. Edwin Plokker. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edwin13ok (overleg · bijdragen)

Beste Edwin, de optie om bestanden te uploaden vind je hier. Bestanden worden dan op Commons geplaatst, een onderdeel van de Wikimedia-sites waar bestanden, afbeeldingen, PDF's, filmpjes,... geplaatst kunnen worden. Voorheen was het ook mogelijk om via de Nederlandse Wikipedia bestanden toe te voegen, maar dat kan niet langer. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 11 jun 2019 18:02 (CEST)

Wijzigen links naar juiste hertogdom Lauenburg[bewerken]

Beste collegae, zou iemand me kunnen helpen om de links op het artikel Hertogdom Saksen-Lauenburg die over de periode 1815-1876 willen verplaatsen naar het artikel Hertogdom Lauenburg (1815-1867)? Ondanks dat ik de links in de navigatiesjablonen Duitse Bond en Duitse keizerrijk heb aangepast staan al die artikelen nog steeds in de lijst met pagina’s die verwijzen naar het hertogdom Saksen-Lauenburg staan.Dit is vreemd omdat ik inde lopende tekst geen verwijzing naar de pagina Hertogdom Saksen-Lauenburg vind waardoor ik aanneem dat de verwijzing in de sjablonen zit maar die heb ik juist aangepast. Graag zou ik zien dat dit raadsel opgelost wordt. Met vriendelijke groet, Bean 19 (overleg) 11 jun 2019 19:12 (CEST)

Het kan even duren voordat die lijst helemaal up-to-date is. Meestal is het binnen een uur, en mocht het langer duren dan zijn er trucs om het te forceren. –bdijkstra (overleg) 11 jun 2019 19:27 (CEST)

Felice Albers[bewerken]

(verplaatst van Overleg Wikipedia:Algemeen voorbehoud)

Hoe kan ik een pagina aanmaken voor een sportster? Galbers9 (overleg) 11 jun 2019 20:44 (CEST)

Als je op dit klikt Felice Albers, dan opent zich een pagina waar je kunt beginnen met schrijven. Beter is eigenlijk om eerst op je kladblok: Gebruiker:Galbers9/Kladblok de pagina aan te maken, en mocht hij klaar zijn de pagina te hernoemen naar "Felice Albers". Succes! Saschaporsche (overleg) 11 jun 2019 22:19 (CEST)

Inloggegevens helemaal verdwenen, behalve mijn naam...[bewerken]

Hallo - kan niet meer inloggen: de inlogpagina beweert dat er geen emailadres verbonden is aan mijn aanmeldnaam. Toch blijkt mijn naam geregistreerd en kan ik er dus geen nieuwe account mee aanmaken... 2A02:1811:B785:8900:147D:6762:7DA7:6937 12 jun 2019 11:08 (CEST)

Beste bewerker met het verloren wachtwoord,
Wikipedia biedt uitsluitend met het bij de gebruikersnaam geregistreerde e-mailadres de mogelijkheid om een wachtwoord te herstellen. Als je dat niet gedaan hebt én niet meer weet wat het wachtwoord is van je account, zal er niets anders opzitten dan een nieuw account aan te maken. Heb je al best wat bewerkingen op je gebruikersnaam staan, dan vind je het wellicht de moeite om toch nog wat oude wachtwoorden te proberen. Eventueel zou je op je nieuwe gebruikerspagina kunnen aangeven dat je vroeger actief was als .... Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 12 jun 2019 11:21 (CEST)


Dank je wel. Jammer dat ik mijn eigen naam niet meer kan gebruiken, want dié wet wikipedia dus nog. Ik weet heel goed welk email adres ik aangegeven had, maar Wikipedia zegt dat er geen is... zeer raar. Ik hoop dat niet plots iemand anders met mijn identiteit blijkt op te duiken...

Is het meerdere jaren geleden dat je bewerkt hebt? Dan kan het zijn dat je ~nlwiki achter je naam moet zetten. Gebruikersnamen die wereldwijd dubbel voorkwamen zijn in 2015 veranderd bij de invoering van wereldwijde gebruikersnamen — bertux 12 jun 2019 18:57 (CEST)

Pagina tussentijds opslaan[bewerken]

Hallo, wij willen een pagina aanmaken maar die gedurende een aantal weken nog niet online plaatsen. Is er een manier om de pagina tussentijds offline op te slaan, dus dat alleen wij hem kunnen zien en weer bewerken? In het Kladblok lijkt het niet mogelijk om de pagina tussentijds op te slaan. Alvast bedankt! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door IJzeren Man (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Dag IJzeren Man, dat kan eventueel in een gewoon tekstdocument. Echter biedt de software ook een kladblok aan waar het veilig (doch zichtbaar voor iedereen) in kan staan, deze is in jouw geval hier te vinden: Gebruiker:IJzeren Man/Kladblok. - DutchTom (overleg) 14 jun 2019 15:39 (CEST)
Hallo IJzeren Man, het is online niet mogelijk om een kladblok aan te maken zonder dat andere mensen het kunnen zien.
Overigens is een gebruikersnaam altijd van één persoon, zodat anderen weten wie zij aanspreken, dus "wij" is niet echt iets wat wij als Wikipedia prettig vinden. Het is uiteraard altijd mogelijk om extra gebruikersnamen aan te maken en iedereen kan een pagina bewerken. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 jun 2019 15:42 (CEST)
Wees trouwens niet bang dat anderen uw Kladblok gaan bewerken. Dit is niet toegestaan, tenzij er bijv. privacy geschonden wordt, gescholden wordt of auteursrechten geschonden worden. De pagina kan eventueel uit het zicht van Google gehouden worden door ergens {{noindex}} in te voegen. Zie ook Wikipedia:Kladblok. Wikiwerner (overleg) 14 jun 2019 21:40 (CEST)

Verkeerde foto?[bewerken]

Beste,

Mij valt op dat de foto van Lodewijk Albert Kesper op Wikipedia niet overeenkomt met die op parlement.com en in de archieven van de provincie Zuid-Holland. Kan/mag dat veranderd worden? En kan ik dat doen?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lodewijk_Albert_Kesper

Mvg Lies – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.215.38.6 (overleg · bijdragen)

Bedoel je dat de persoon op de artikelfoto niet de heer Kesper is? Of enkel dat er een andere foto is gebruikt? Je kunt een andere (correcte) foto uploaden op commons als die foto rechtenvrij is. Nietanoniem (overleg) 17 jun 2019 12:11 (CEST)
Op Commons is een hele categorie met foto's van Kesper, zie c:Category:Lodewijk Albert Kesper. Welke van deze foto's kloppen volgens u zeker wel? De foto die nu op het artikel staat (deze: File:Lodewijk_Albert_Kesper.jpg, is afkomstig van Anefo, gemaakt in 1955 toen hij als als Commissaris der Koningin van Zuid Holland de Keukenhof opende. Waarom denkt u dat het onjuist is? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 17 jun 2019 12:16 (CEST)
Dit beeld staat onder andere in Trouw van die datum. De persoon die op die foto geïdentificeerd wordt als Lodewijk Albert Kesper is duidelijk een ander dan die op de foto die nu in het artikel getoond wordt. Jeroen N (overleg) 17 jun 2019 12:24 (CEST)
Het lijkt mij wel dezelfde. De das is hetzelfde, de plooien in het voorhoofd, de scherpe scheiding in het haar. Het verschil is natuurlijk de bril, die moest hij natuurlijk opzetten om de toespraak te lezen. Door die bril worden de ogen groter. En hij trekt zijn wenkbrauwen op (dat doe ik overigens ook altijd). Elly (overleg) 17 jun 2019 12:30 (CEST)
Die foto in Trouw is trouwens in veel betere kwaliteit beschikbaar in de beeldbank van het Nationaal Archief: [1]. Zoeken op "Kesper" geeft daar nog een hele rist foto's. Paul B (overleg) 17 jun 2019 12:33 (CEST)
Deze Paul B? Dit is inderdaad dezelfde meneer als op het lemma, inderdaad de haarlijn (let op het stukje grijs boven het oor), zelfde stropdas en dezelfde oren. - DutchTom (overleg) 17 jun 2019 12:35 (CEST)
Eh, ja, die. Ik had me niet uitgesproken over de vraag of het dezelfde persoon is (ben daar vrij slecht in) maar herkende de nogal sterk gerasterde foto in Trouw van een korte zoektocht in het NA. Paul B (overleg) 17 jun 2019 12:37 (CEST)
Ik denk bij nader inzien dat je gelijk hebt. Jeroen N (overleg) 17 jun 2019 12:41 (CEST)