Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Verwijdering artikel op Wikipedia[bewerken]

Beste Ik heb net een artikel (tweede maal al) online geplaatst (over internetsite Meubelklik), maar krijg nu weer de melding dat dit om 'blatante reclame' zou gaan. Ik baseerde me echter op de wikipedia-pagina's van Zalando en Bol.com (eveneens internetsites) om zeker de juiste zinsbouw te hanteren. Wat moet ik doen om de pagina toch online te kunnen houden? Graag asap antwoord aub. Vriendelijke groeten Sara VdB – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SaraVdB (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste mevrouw VdB, om kort te gaan: niets. Wikipedia is niet de plaats om je handeltje aan de man te brengen. Daarvoor zijn andere locaties op het Internet beter geschikt. Mvg, Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan, 27 jul 2015 13:19 (CEST)

Wat dan met Zalando, bol.com...? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SaraVdB (overleg · bijdragen)

Die zijn wel encyclopedisch relevant en bovendien niet geschreven door ingehuurd personeel. Het was even zoeken, maar Google is geduldig.Kleuske (overleg) 27 jul 2015 13:23 (CEST)
Ik weet even niet waar ik moet beginnen: externe links in de lopende tekst; aanspreken van de lezer (je kunt er 24/7 winkelen); aanprijzende delen over het in voorraad hebben; Thielen is een betrokkene en daarom geen onafhankelijke bron; met Google geven de eerste 100 resultaten weinig bronnen om de relevantie aan te tonen. Dat is op de pagina's over Zalando en Bol.com beslist heel anders. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Succes. Sander1453 (overleg) 27 jul 2015 13:23 (CEST)
Bovendien: Zalando is een multinational met duizenden mensen in dienst en een miljardenomzet. Bol is ook geen kleintje. Dat dergelijke bedrijven een artikel hebben, betekent niet automatisch dat de visboer om de hoek er ook een moet hebben. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 27 jul 2015 13:25 (CEST)
Maar als je in Aalst bekend bent, ben je dat toch in de hele wereld? :-) Oskardebot (overleg) 27 jul 2015 13:46 (CEST)

Wie vindt het foutje in de code?[bewerken]

In het artikel Exsudaat is iets vreemds aan de hand: het kopje 'Zie ook' komt wel voor in de index maar onder de tabel is hij verdwenen. Als ik in de code een willekeurig teken boven de regel == Zie ook == zet, zie ik het kopje terugkomen maar ook dat willekeurige teken. Ik vermoed dat er iets misgegaan is met de code van de tabel maar krijg de vinger maar niet op de zere plek. Wie wel? Dank alvast, Erik Wannee (overleg) 28 jul 2015 20:56 (CEST)

Hoi Erik Wannee, Ik zie de Zie ook kop naast de tabel verschijnen, waar er net ruimte voor lijkt te zijn. Door onder de tabel {{clearboth}} te zetten, dwing je af dat er onder de bestaande elementen (alinea, afbeelding, tabel,...) ruimte is om de volgende tekst te plaatsen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 28 jul 2015 21:03 (CEST)
Dankjewel voor het speurwerk. Bij mijn scherminstelling was er niets te zien; gelukkig heeft niet iedereen dezelfde instelling. In elk geval is het probleem nu opgelost. Uitgevoerd Uitgevoerd Erik Wannee (overleg) 28 jul 2015 21:20 (CEST)
Je kan je natuurlijk ook afvragen waarom de tabel een "float:left" moet hebben. Sjoerd de Bruin (overleg) 28 jul 2015 22:20 (CEST)
Ik gok omdat de aanmaker van de tabel die code integraal van elders heeft gekopieerd zonder precies te weten waarover die ging. Fijn dat je het opgeschoond hebt. Erik Wannee (overleg) 29 jul 2015 07:45 (CEST)
Klopt Gebruiker:Erik Wannee :) sommige wikipedia codes blijven mij vreemd. Dan ben ik altijd maar heel dankbaar en blij met de hulp van andere wikipedianen! Doctodoc (overleg) 30 jul 2015 00:00 (CEST)

vraag van Flaxfield Beheer Belgium[bewerken]

Geachte moderator,

Hoe kunnen wij telefonisch contact hebben mbt een zeer snelle en efficiente wijze van uitleg in vergelijk tot eindeloos over en weer mailen? Wij hebben het artikel "Edward Vlasveld" op een zo neutraal mogelijke wijze laten opstellen door een tekstschrijver en krijgen als feedback van wikipedia dat het "geleuter" is. Kunt u ons dan doorgeven wat de tekst geleuter maakt? En wat dan wel goedgekeurd word?, daar zowel de tekstschrijver als wij, geen verschil zien met bestaande teksten op wikipedia van gelijksoortige personen of onderwerpen. Bij voorbaat dank voor uw moeite in deze. Met vriendelijke groet,

Thijs Verboom Administratie Flaxfield Beheer Belgium +32-15-212600

Beste Thijs Verboom,
het is niet gebruikelijk om telefonisch te communiceren binnen Wikipedia. Dat zou communicatie niet transparant maken, omdat dan niet iedereen de discussie mee kan volgen. Voor discussie over beoordelingsnominaties is de beoordelingslijst. Daar kan de discussie over dit artikel gevoerd worden. De link naar die lijst vindt u bovenaan het nominatiesjabloon.
Overigens wordt zeer sterk afgeraden om artikelen over jezelf te schrijven, en al helemaal als er commerciële belangen mee gemoeid zijn. Het is dan uiterst moeilijk om neutraal te schrijven, en dat blijkt ook duidelijk uit dit artikel. Ik citeer: "Vlasveld staat bekend om zijn hoogwaardige constructies en visuele effecten, zijn diversiteit aan verschillende stijlen en indrukwekkende high-end aanpassingen gerelateerd aan vastgoed uitstraling. Zie ook www.ffstyles.com". Dat is wat we hier 'blatante reclame' noemen.
Lees vooral ook eens de artikelen: Wikipedia:Zelfpromotie en Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. En ga er verder van uit dat als het onderwerp echt encyclopedisch is, er op enig moment vanzelf door een ander wel een artikel over aangemaakt zal worden. Erik Wannee (overleg) 29 jul 2015 09:08 (CEST)
En omdat hier sprake was van pure reclame, heb ik verzocht aan de moderatoren om het artikel zo snel mogelijk te verwijderen, en niet de 14 dagen van de nominatieprocedure af te wachten. Reclame is absoluut niet toegestaan op Wikipedia, dus ik adviseer u om andere manieren te zoeken om uw bedrijf te promoten. Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 30 jul 2015 00:02 (CEST)

Wijzigingen rechter kolom[bewerken]

Hoe kan ik wijzigingen in de tekst en een andere foto aanbrengen in de rechter (blauwe) kolom van de pagina – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SandroLana (overleg · bijdragen) 29 jul 2015 16:24‎

Boven het artikel staat ook een opsomming van acties (Lezen, Bewerken, Geschiedenis). Door te klikken op 'Bewerken' kun je het hele artikel aanpassen, dus ook sjablonen die op artikels zijn gebruikt. Nietanoniem (overleg) 29 jul 2015 16:27 (CEST)
Het gaat hier vermoedelijk om de afbeelding in het artikel Litesound. Dat artikel begint met een {{Infobox band}}. Een van de eerste regels daarin is: afbeelding = , met daarachter de naam van het bestand. Om daar een andere afbeelding te krijgen, dient die afbeelding in de eerste plaats al op Wikimedia:Commons te staan. Als dat het geval is, is het nog slechts een kwestie van de ene bestandsnaam door een andere vervangen. Let er wel op dat er een goede reden voor moet zijn. Een verouderde foto is op zich geen reden, aangezien Wikipedia niet de huidige band beschrijft, maar de volledige geschiedenis ervan. WIKIKLAAS overleg 29 jul 2015 16:38 (CEST)

Blanke fotokaders[bewerken]

Waarom zie ik de laatste dagen bij tijd en wijle toch steeds blanke fotokaders, waarin normaal foto's te zien zouden moeten zijn? Is er iets aan de hand met Wikimedia Commons? Graag een verklaring hiervan. Bvd en groet, Piet.Wijker (overleg) 29 jul 2015 21:07 (CEST)

Heeft u een voorbeeld van een pagina waar dit het geval is? Het probleem kan aan uw kant liggen (e.g. onbetrouwbare wifi-verbinding, blokkade van een domein of bepaalde urls door browser of router), de server-kant liggen (e.g. overbelaste server) als aan de infrastructuur van uw provider liggen (e.g. afbeeldingen worden niet correct gecached, of verkeer raakt onderweg zoek). Sum?urai8? 29 jul 2015 22:38 (CEST)
Op dit moment lijkt alles weer in orde, dus een voorbeeld kan ik nu niet geven. Zodra zich het weer voordoet, zal ik dat doen. Groet, Piet.Wijker (overleg) 29 jul 2015 22:40 (CEST)
Kijk, hier loop ik ineens tegen zo'n voorbeeld aan: Wereldkampioenschappen atletiek 2005. Geen foto zichtbaar. Piet.Wijker (overleg) 30 jul 2015 21:21 (CEST)
En hier nog een: Boston Marathon 2004. Piet.Wijker (overleg) 30 jul 2015 21:24 (CEST) En nog een: Boston Marathon 2006. Piet.Wijker (overleg) 30 jul 2015 21:27 (CEST)
Inmiddels een halve dag later, hier geen probleem. Nietanoniem (overleg) 31 jul 2015 08:51 (CEST)
Nee, later gisteravond ook al niet meer. Het blijft echter een vreemde zaak, ook al is die storing blijkbaar van korte duur. Groet, Piet.Wijker (overleg) 31 jul 2015 10:11 (CEST)

En momenteel is het weer mis, allemaal 'blanke" fotokaders! vr groet Saschaporsche (overleg) 2 aug 2015 01:02 (CEST)

moet het ons voorzitter of onze voorzitter zijn[bewerken]

Moet het ons voorzitter of onze voorzitter zijn – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 190.98.81.190 (overleg · bijdragen) 30 jul 2015 15:21

'Ons' gebruik je bij het-woorden, 'onze' bij de-woorden. Aangezien het 'de voorzitter' is is het dus ook 'onze voorzitter'. Vriendelijke groet, Woodcutterty|(?) 30 jul 2015 15:25 (CEST)

Meerderheid laten kiezen ( Discussie )[bewerken]

Dag allemaal. Op dit moment ben ik bezig om een compleet nieuwe "Lijst van Playstation 3 spellen" pagina te maken. Het geval is dat ik een eigen stuk had gemaakt, en iemand anders had hem enigzins aangepast. Nu is mijn vraag; is er ergens op wikipedia de mogelijkheid om die pagina neer te zetten om zo te kijken wat de meerderheid mooier en duidelijker vind. Dan weet ik met welke ik door moet gaan. Groetjes, DottyMcFear13 (overleg) 30 jul 2015 15:39 (CEST)

Overlegen op Overleg gebruiker:DottyMcFear13/Kladblok lijkt dan een goeie plaats. Eventueel kun je een oproep doen op Wikipedia:overleg gewenst. Richard 30 jul 2015 16:49 (CEST)

Over Wikipedia (Hoofdpagina)[bewerken]

In het informatieblokje rechts bovenaan, is in de eerste zin het woordje online een link. Fijn dat deze encyclopedie digitaal is, maar is het niet beter om van het woordje encyclopedie een interne link te maken? Veel mensen weten niet wat een encyclopedie nou precies is…
Met vriendelijke groet, Denkhenk (overleg) 31 jul 2015 09:09 (CEST)

Goed idee, ik heb encyclopedie ook blauw gemaakt. Vr groet Saschaporsche (overleg) 31 jul 2015 12:33 (CEST)
Dankjewel! Denkhenk (overleg) 31 jul 2015 17:12 (CEST)

haptotherapeut[bewerken]

Wij hebben reeds eerder een berichtje gestuurd. Zoals bij meerdere "vrije beroepen" zijn er beroepsverenigingen welke zich verheven voelen ten opzichte van de andere verenigingen. De VVH (vereniging haptotherapeuten) is in dit geval qua marketing hard op weg om neer te zetten dat GZ haptotherapeuten de enige juiste haptotherapeuten zijn en helaas krijgen zij daar op Wikipedia alle ruimte voor.

Gezien de uitspraken en beleving van de grondlegger Frans Veldman waar ze naar verwijzen, is dit geenszins te rijmen; een vereniging is al tegen zijn principes, maar zeker ook om anderen uit te (willen) sluiten en mensen niet open en eerlijke informatie geven in de media, in deze Wikipedia.

Jammer dat Wikipedia 1 vereniging de toestemming geeft op Wikipedia tekst te plaatsen, welke absoluut een onjuist beeld geeft voor mensen die op haptotherapeut zoeken. Informatie die essentieel is en lezers van Wikipedia een volledig beeld zouden geven wordt niet transparant geplaatst. Zorgverzekeraars vergoeden zelfs de NIET GZ haptotherapeuten maar Wikipedia werkt er graag aan mee deze VVH alle ruimte te geven voor keiharde marketing welke absoluut niet correct is weergegeven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.106.241.138 (overleg · bijdragen)

Dag. U geeft geen links, dus ik heb zelf even moeten zoeken. De enige bewerking die ik via uw internetaansluiting vind is deze, waarbij u niet aangeeft wat u doet en bovendien de opmaak van het artikel ernstig verstoort. Het is dan niet ongebruikelijk de aanpassing zonder pardon terug te draaien.
De Wikipedia-gemeenschap beoordeelt aan de hand van de verifieerbaarheid, de neutraliteit en de relevantie van een onderwerp of het behouden kan blijven als artikel. Zie ook het welkomstkader dat ik zo op de overlegpagina van uw internetaansluiting zal plaatsen. Mocht u op basis van deze richtlijnen een lemma ongeschikt vinden voor de encyclopedie, kunt u dat aangeven op de bijbehorende overlegpagina of – als u wat verder bent – het aanmelden op de beoordelingslijst. In dat laatste geval wordt het artikel na veertien dagen door een moderator beoordeeld en zo mogelijk verwijderd.
Geef in ieder geval altijd onafhankelijke bronnen voor uw beweringen. Dat is meestal het grootste punt. Velocitas(↑) 1 aug 2015 02:29 (CEST)

wijziging naam artikel Gebruiker:John Toxopeus[bewerken]

Ik heb een artikel aangemaakt. In plaats van 'John Toxopeus' staat er 'Gebruiker:John Toxopeus' Hoe kan ik dit wijzigen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door John Toxopeus (overleg · bijdragen)

Dat kunt u pas als uw account 4 dagen oud is. Ik heb de pagina daarom voor u hernoemd. U kunt het nu terugvinden als John Toxopeus. Mbch331 (Overleg) 2 aug 2015 09:23 (CEST)