Help:Helpdesk/Archief/aug 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

kapitaal verzekering met lijfrenteclausule[bewerken]

order nummer 1275098 is deze polis nog geldig?81.131.79.69 1 aug 2019 13:23 (CEST)

Helaas is dit niet de juiste Helpdesk voor die vraag. Stel deze vraag a.u.b. bij uw verzekeraar. Msj (overleg) 1 aug 2019 13:48 (CEST)

fout met foto[bewerken]

Kan een terugdraaier dit https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Speciaal:MobielVerschillen/54183240 ongedaan maken? Ik weet niet hoe ik deze foto terug kan krijgen. Mijn excuses voor de fout, ik was even in de war. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crazy kvo (overleg · bijdragen)

Teruggezet en ook meteen datering toegevoegd. Mvg, Encycloon (overleg) 1 aug 2019 19:57 (CEST)

Is iemand van 10, 11 of 12-jarige leeftijd een tiener of alleen 13- t.e.m. 19-jarigen?[bewerken]

Volgens de definitie van Prisma Woordenboek was een tiener iemand tussen de 10 en 20 jaar. Volgens andere is men pas tiener vanaf 13 jaar (woorden waar 'tien' als bijvoegsel gebruikt wordt) t.e.m. 19 jaar en is iemand van 10, 11 of 12-jarige leeftijd geen 'tiener' (omdat in 11 en 12 het woord 'tien' niet voorkomt). Wat is nu correct? 2A02:1810:41B:1400:ED7D:5061:1D6C:BC6E 1 aug 2019 21:34 (CEST)

'Nu' is het iemand van 10 t/m 19 jaar, zie bijvoorbeeld het ANW, het WNT, of het wiki-artikel tiener. Mvg, Trewal 1 aug 2019 21:48 (CEST)

samenvoegen als afgehandeld melden[bewerken]

Ik heb M3 (metro van Kopenhagen) en Cityringen samengevoegd, hoe kan ik dit afmelden ? (anders blijft het tussen de samenvoeg verzoeken juli 2019 staan) JB63 (overleg) 2 aug 2019 22:58 (CEST)

Open Wikipedia:Samenvoegen/201907, verplaats het betreffende item naar Afgehandeld en zet er {{d}} bij met je handtekening. –bdijkstra (overleg) 2 aug 2019 23:05 (CEST)

ik wil een afbeelding die (terecht) genomineerd is, verwijderen uit Wikimedia Commons, maar ik kan dat nog niet; ik ben onervaren in Wikipedia[bewerken]

het bestand Test21.jpg mag ZEKER verwijderd worden. Ik had dat bij wijze van test geüpload met de bedoeling die nadien dadelijk te verwijderen. Dat laatste lukt me echter (nog) niet. Dank bij voorbaat voor de hulp.TestLV (overleg) 3 aug 2019 00:32 (CEST)

Dat komt niet per se door onervarenheid, maar doordat gewone gebruikers geen bestanden (of pagina's) kunnen verwijderen. Je bestand is al genomineerd voor verwijdering, maar de afwerking daarvan kan even duren. Om het proces te versnellen kan je {{speedydelete|Author or uploader requests deletion}} bovenaan de bestandspagina plakken. –bdijkstra (overleg) 3 aug 2019 08:31 (CEST)

Inlichting[bewerken]

Heren / Dames, Ik was een oude intieme vriend van Johan Fleerackers. Wij studeerden samen in Namen in de Facultés Notre Dame de la Paix in de jaren 50 en hielden conbtact via briefwusseling o. m. toen ik naar Brazilië vetrok in 1963 en daasr nog steeds verblijf. Zijn dood was zwaar voor mij. Ik schrijf mijn autobiografie en in die periode ook over onze vriendschap. Ik had graagh kontakt met een van zijn 4 kinderen maar mijn zoeken in het internet bleef tot nu toe zonder antwoord. Daar hij voor U heel wat betekent heeft, kunt U mij helpen ? Graag U lezend, Dank bij voorbaat, Mster Franciscus d'Hanens


kan men onvrijwillig lid worden van een vereniging ,wat niet gevraagd is[bewerken]

gaarne zou ik willen weten , of een activiteiten commissie van een senioren flat , zomaar iedere bewoner lid te maken van een vereniging wat altijd gewoon een activiteiten commissie was , deze bewoners betalen al voor deze zaal in de service,s kosten , maar omdat zij met de vorige commissie in onmin waren ,en justitie moesten betalen , hebben zij zomaar alle bewoners lid gemaakt van een vereniging, en volgens mij kan dat helemaal niet wat moet ik hier aan doen ,om dit terug te laten draaien w.peters

Ik heb uw emailadres verwijderd om eventuele spam te voorkomen. U kunt het best contact opnemen met een rechtswinkel, deze geven (veelal) gratis advies. Indien u deze heeft, kunt u ook contact opnemen met uw rechtsbijstandsverzekering. Anders is er vast wel een andere bewoner die lid is en dit na kan vragen. Nietanoniem (overleg) 5 aug 2019 15:29 (CEST)
Lidmaatschap van een vereniging kan gekoppeld zijn aan het bewonen van een appartement, denk aan een Vereniging van eigenaars (Vve). Of dat bij u ook het geval is, is van hieraf niet te zeggen — bertux 5 aug 2019 15:36 (CEST)

Nowiki-tag lijkt niet te werken[bewerken]

Als ik een categorie tussen nowiki-tags plaats gaat het misbruikfilter toch af. Aangekaart op de filterpagina, maar Nietanoniem verwees mij door naar de Helpdesk. De nowiki-tag lijkt het niet te doen. Kan iemand hier eens naar kijken? Hieronder heb ik de vraag doorgeplaatst:

  • Pagina: Gebruiker:Take Mirrenberg/Kladblok/Egbert Modderman || overleg | gesch | log | misbruikfilter
  • Soort verandering: Ik plaatste een categorie tussen nowiki-tags, maar toch ging het misbruikfilter af (melding:Categorie op gebruikerspagina)
  • Reden misbruikfilter: Categorie op gebruikerspagina
  • Opmerking: Ik maak altijd een kladversie op een subpagina van mijn kladblok, maar waarom het filter afgaat bij deze bewerking is mij een raadsel. Ik kreeg bij het opslaan ook een melding. Take Mirrenberg (overleg) 5 aug 2019 19:12 (CEST)
Volgens mij niet een fout van het filter, maar eerder van de nowiki die blijkbaar niet doet wat ie moet doen. Op de helpdesk krijg je denk ik eerder een antwoord op deze vraag. Nietanoniem (overleg) 6 aug 2019 09:06 (CEST)

Take Mirrenberg (overleg) 6 aug 2019 09:51 (CEST)

Misschien dat het filter gewoon wat primitief is en domweg aanslaat op de tekst [[Categorie:?
In elk geval is er een prima oplossing: een dubbelpunt achter de dubbele openingshaak. De nowiki-tags heb je dan niet nodig.
[[:Categorie:Nederlands kunstschilder]] geeft keurig: Categorie:Nederlands kunstschilder, zonder dat hiermee de Helpdesk in die categorie terechtkomt.
Wel moet je natuurlijk extra alert zijn om die onzichtbare dubbelpunt te verwijderen bij verplaatsing naar de hoofdnaamruimte — bertux 6 aug 2019 10:08 (CEST)
P.S.: Je kunt het misbruikfilter overigens gewoon negeren als je weet dat het vals alarm is — bertux 6 aug 2019 10:10 (CEST)
(na bwc) De misbruikfilters kijken naar de wikitekst, dus voordat de tags worden verwerkt. Dit geval is een beperking van het filter, die slechts kijkt naar een handjevol patronen en de bijdrage van Take viel daar net niet in. Een manier die niet onderhavig is aan zulke beperkingen is als volgt: [[:Categorie:Alles]]. Als je een aanpassing van het filter wil, kan je een verzoek doen op Wikipedia:Misbruikfilter/Verzoekpagina filters. –bdijkstra (overleg) 6 aug 2019 10:13 (CEST)

Anno Wietze Hiemstra[bewerken]

Bij bovenstaand pagina lukt het mij niet om voetnoot nr. 2, een pdf file, een doorklik link te maken. Enig idee hoe ik dat voor mekaar krijg? Alvast bedankt voor het antwoord. - JasperWiki86 (overleg) 6 aug 2019 16:47 (CEST)

  • Je link verwijst naar een download op je harde schijf. Daat gaat niet goed. Om welke weblink gaat het? Take Mirrenberg (overleg) 6 aug 2019 17:03 (CEST)

Heb al een andere link gebruikt. - JasperWiki86 (overleg) 6 aug 2019 19:14 (CEST)

Hallo JasperWiki86,
Jij en anderen zullen hier nog eens tegenaan lopen, daarom een tip.
Ik ben er vrij zeker van dat dit de bedoelde link is: https://www.hoogeveen.nl/Actueel/Bijzondere_Hoogeveners/Erepenning/Erepenning_Anno_Wietze_Hiemstra.org
Je kunt dit adres bij Google te pakken krijgen door rechtsklikken op de Google-link[1] en dan kiezen voor 'Linkadres kopiëren' of iets dergelijks.
Gewoon aanklikken werkt niet, dan krijg je direct het download-dialoogvenster. Je ziet dan de gewenste link wel in de adresbalk staan, maar je kunt er niet bij — bertux 6 aug 2019 20:20 (CEST)
  1. De linktekst is: 'Het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen heeft ...' Dit resultaat kun je bijvoorbeeld krijgen door te googelen op anno wietze hiemstra filetype:pdf.

Ongeldige info over stichting martijn.org pagina[bewerken]

De pagina over pedoclub martijn.org is een compleet verzonnen stuk en verbergt de werkelijkheid .... aanpassen naar de waardheid mag niet? Waarom is dit?? Sinds wanneer verspreiden jullie propaganda en nep nieuws

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.53.97.66 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste gebruiker, er staan verschillende bronnen in dit artikel (35 voetnoten). Aan welke passages twijfelt u en welke betrouwbare bron kunt u hiervoor aandragen? Wat moet er worden aangevuld en welke betrouwbare bron ondersteunt dat?
Let wel: Wikipedia beschrijft in feite niet 'de werkelijkheid' maar 'de werkelijkheid zoals die door betrouwbare bronnen beschreven is'.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 7 aug 2019 11:40 (CEST)

Interwiki erbij[bewerken]

Ik kan een interwiki in Wikidata verwijderen. Maar ik zie nergens een mogelijkheid om een interwiki toe te voegen. Wie ziet de mogelijkheid wel? Handige Harrie (overleg) 8 aug 2019 12:36 (CEST)

Klik naast de interwiki's op bewerken en kijk dan onderaan de lijst — bertux 8 aug 2019 12:41 (CEST)
Of klik op de link "Wikidata-item" en voeg het daar direct toe. –bdijkstra (overleg) 8 aug 2019 13:28 (CEST)
De eerste methode werkt. Ik had die regel wel gezien maar er stond niet bij waar hij voor diende.
Maar toch werkt het niet. Hij zegt nu dat de koppeling gdwiki:Muir Mharmara al gebruikt wordt door Q6514. Daar kan ik hem verwijderen en dat lijkt te lukken, maar dan wordt het toevoegen nog steeds geweigerd.
Ik heb het gisteren stiekem al geprobeerd door een ouderwetse interwiki in het lemma te zetten, in de hoop dat een bot het dan wel zou afmaken, maar die bot kwam niet. Handige Harrie (overleg) 8 aug 2019 14:52 (CEST)
Misschien was je cache nog niet opgeschoond? Mij lukte het koppelen nu wel. Encycloon (overleg) 8 aug 2019 15:08 (CEST)
Ja, het is nou in orde. Nu moet ik nog even les nemen in Schots-Gaelisch om te controleren of het allemaal klopt. (Iers-Gaelisch ken ik wel een beetje en lijkt er erg veel op.) Handige Harrie (overleg) 8 aug 2019 17:21 (CEST)

post[bewerken]

ik heb voor het laast post gehad 13 mei 2019 krijg ik niet meer elke maand post Mijn nummer SAB 95.726.216 m.v.gr Henk Polak – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.208.162.249 (overleg · bijdragen) 10 aug 2019 10:06‎

Dat zal geen post van Wikipedia zijn, dit kunt u beter opnemen met de instantie waar u maandelijks post van verwacht. Mbch331 (Overleg) 10 aug 2019 20:49 (CEST)

Foto Umberto Saba[bewerken]

Umberto Saba, 1951

De foto die bij Umberto Saba staat is niet correct! Dit is een foto van de schrijver Alberto Moravia! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a44f:97a2:1:bcb0:918b:ffe4:56d (overleg · bijdragen) 4 aug 2019 17:40

Bij het artikel Umberto Saba staat geen foto. Nietanoniem (overleg) 4 aug 2019 18:13 (CEST)
Ik heb net een foto geplaatst die op meerdere (anderstalige) lemma gebruikt wordt, bedoel je dat deze niet correct is? Saschaporsche (overleg) 4 aug 2019 18:17 (CEST)
De man op de foto hiernaast moet haast wel Umberto Saba zijn. Ik heb diens roman Ernesto in mijn boekenkast staan, en op de achterkant van het stofomslag staat een bijgesneden versie van deze foto. Dat lijkt me onmiskenbaar dezelfde man, met hetzelfde hoofd en dezelfde vriendelijke, licht melancholieke blik. Alberto Moravia ging met een heel ander, ietwat strenger hoofd door het leven, zoals bijvoorbeeld hier is te zien. Ciao, Matroos Vos (overleg) 11 aug 2019 20:22 (CEST)
Ah, bij nader inzien denk ik dat onze anoniem doelde op deze foto, die prominent in de Google-infobox van Saba staat. Dat is inderdaad niet Saba, maar Moravia. De foute foto komt van deze site, en is blijkbaar klakkeloos overgenomen door Google. Wij eenvoudige Wikipedianen kunnen daar dus helaas niets aan doen. — Matroos Vos (overleg) 11 aug 2019 21:33 (CEST)
Dat de vraagsteller op het verkeerde been werd gezet is te wijten aan de presentatie van de gegevens door Google. Bij een zoekopdracht "Umberto Saba" verschijnt die infobox met de verkeerde foto met direct daaronder de tekst "Umberto Saba was een Italiaanse dichter en schrijver. Wikipedia". Gouwenaar (overleg) 11 aug 2019 22:03 (CEST)
Ja, over zulke uitglijders van Google zijn wij al vaker op onze Helpdesk aangesproken. Als eenvoudige Wikipedianen kunnen wij toch wel iets doen: wijzen naar het linkje Feedback dat rechts onderaan de Google-infobox staat. In dit geval heb ik zelf al een melding gedaan bij Google, afgaande op het oordeel van mensen die, naar ik aanneem, minder last hebben van prosopagnosie dan iemand die zijn spiegelbeeld niet van een chimpansee kan onderscheiden — bertux 11 aug 2019 22:09 (CEST)
Heel goed, die Feedback-mogelijkheid was me gek genoeg nooit eerder opgevallen. Ik ben benieuwd hoelang het duurt eer het Letterkundig Departement van Google die afbeelding vervangen heeft. Bij Google hebben ze trouwens eerder last van schizofrenie dan van prosopagnosie, want op de afdeling Reverse Image Search werkt iemand die wel degelijk weet dat die foto een konterfeitsel van Moravia is. — Matroos Vos (overleg) 12 aug 2019 01:11 (CEST)

hoofdletter in mijn familienaam[bewerken]

Ik heb bij het creëren van mijn account door onoplettendheid "Bart dierickx" opgegeven, dwz mijn familienaam zonder hoofdletter. Hoe kan ik dit corrigeren, of kan iemand dit doen voor mij? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bart dierickx (overleg · bijdragen)

Zie Wikipedia:Verzoek voor hernoeming van account. Kattenkruid (overleg) 12 aug 2019 17:34 (CEST)

tv-serie gezocht - Britse crime[bewerken]

Druk gegoogeld, maar niet kunnen vinden waar ik naar op zoek ben. De titel van een Britse politieserie. Gaat over een vrouwelijke rechercheur. Ze is van Poolse afkomst, maar dat is niet belangrijk voor het verhaal. In seizoen 1 is ze op zoek naar een verkrachter/moordenaar van verstandelijk gehandicapte vrouwen. Haar baas is een gezette blonde vrouw die nogal grof in de mond is. In seizoen 2 doen ze onderzoek naar een criminele familie waarvan een zoon is overleden en zijn begrafenis wordt misbruikt voor een aanslag. Ik weet niet of er meer seizoenen zijn. Iemand enig idee over welke serie ik het heb? Nietanoniem (overleg) 13 aug 2019 13:30 (CEST)

No Offence? - RenéV (overleg) 13 aug 2019 14:30 (CEST)
Yep. Dat is 'm. Bedankt. Nietanoniem (overleg) 14 aug 2019 09:14 (CEST)

Nieuw account[bewerken]

Ik heb zojuist na jaren weer een account aangemaakt. Jaren geleden heb ik veel bijdragen mbt filosofie en psycho-analyse gemaakt; toen ik nog studeerde. Ik weet de gebruikersnaam niet meer eerlijk gezegd. Een paar jaar geleden heb ik wat bijdragen gedaan mbt fascisme. Op mijn IP is er nu echter een bewerkings geschiedenis van mijn IP, wat niet bij mijn account betrokken wordt. Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?
2019OutlaweD (overleg) 14 aug 2019 15:21 (CEST)
Per IP kunnen er meerdere accounts actief zijn en per account kan je gebruikmaken van meerdere IP's. Een 1-op-1 koppeling is dus niet mogelijk. –bdijkstra (overleg) 14 aug 2019 15:37 (CEST)
In het verleden heeft iemand eens in een zelfde situatie 2 accounts samengevoegd. Het leek mij wenselijk om ze samen te voegen.
2019OutlaweD (overleg) 14 aug 2019 21:58 (CEST)
Gebruikersaccounts kunnen worden samengevoegd, maar een IP is iets anders. –bdijkstra (overleg) 15 aug 2019 08:44 (CEST)
Jammer. Weer bedankt.
2019OutlaweD (overleg) 15 aug 2019 12:13 (CEST)