Help:Helpdesk/Archief/aug 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

kapitaal verzekering met lijfrenteclausule[bewerken | brontekst bewerken]

order nummer 1275098 is deze polis nog geldig?81.131.79.69 1 aug 2019 13:23 (CEST)

Helaas is dit niet de juiste Helpdesk voor die vraag. Stel deze vraag a.u.b. bij uw verzekeraar. Msj (overleg) 1 aug 2019 13:48 (CEST)

fout met foto[bewerken | brontekst bewerken]

Kan een terugdraaier dit https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Speciaal:MobielVerschillen/54183240 ongedaan maken? Ik weet niet hoe ik deze foto terug kan krijgen. Mijn excuses voor de fout, ik was even in de war. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crazy kvo (overleg · bijdragen)

Teruggezet en ook meteen datering toegevoegd. Mvg, Encycloon (overleg) 1 aug 2019 19:57 (CEST)

Is iemand van 10, 11 of 12-jarige leeftijd een tiener of alleen 13- t.e.m. 19-jarigen?[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens de definitie van Prisma Woordenboek was een tiener iemand tussen de 10 en 20 jaar. Volgens andere is men pas tiener vanaf 13 jaar (woorden waar 'tien' als bijvoegsel gebruikt wordt) t.e.m. 19 jaar en is iemand van 10, 11 of 12-jarige leeftijd geen 'tiener' (omdat in 11 en 12 het woord 'tien' niet voorkomt). Wat is nu correct? 2A02:1810:41B:1400:ED7D:5061:1D6C:BC6E 1 aug 2019 21:34 (CEST)

'Nu' is het iemand van 10 t/m 19 jaar, zie bijvoorbeeld het ANW, het WNT, of het wiki-artikel tiener. Mvg, Trewal 1 aug 2019 21:48 (CEST)

samenvoegen als afgehandeld melden[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb M3 (metro van Kopenhagen) en Cityringen samengevoegd, hoe kan ik dit afmelden ? (anders blijft het tussen de samenvoeg verzoeken juli 2019 staan) JB63 (overleg) 2 aug 2019 22:58 (CEST)

Open Wikipedia:Samenvoegen/201907, verplaats het betreffende item naar Afgehandeld en zet er {{d}} bij met je handtekening. –bdijkstra (overleg) 2 aug 2019 23:05 (CEST)

ik wil een afbeelding die (terecht) genomineerd is, verwijderen uit Wikimedia Commons, maar ik kan dat nog niet; ik ben onervaren in Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

het bestand Test21.jpg mag ZEKER verwijderd worden. Ik had dat bij wijze van test geüpload met de bedoeling die nadien dadelijk te verwijderen. Dat laatste lukt me echter (nog) niet. Dank bij voorbaat voor de hulp.TestLV (overleg) 3 aug 2019 00:32 (CEST)

Dat komt niet per se door onervarenheid, maar doordat gewone gebruikers geen bestanden (of pagina's) kunnen verwijderen. Je bestand is al genomineerd voor verwijdering, maar de afwerking daarvan kan even duren. Om het proces te versnellen kan je {{speedydelete|Author or uploader requests deletion}} bovenaan de bestandspagina plakken. –bdijkstra (overleg) 3 aug 2019 08:31 (CEST)

Inlichting[bewerken | brontekst bewerken]

Heren / Dames, Ik was een oude intieme vriend van Johan Fleerackers. Wij studeerden samen in Namen in de Facultés Notre Dame de la Paix in de jaren 50 en hielden conbtact via briefwusseling o. m. toen ik naar Brazilië vetrok in 1963 en daasr nog steeds verblijf. Zijn dood was zwaar voor mij. Ik schrijf mijn autobiografie en in die periode ook over onze vriendschap. Ik had graagh kontakt met een van zijn 4 kinderen maar mijn zoeken in het internet bleef tot nu toe zonder antwoord. Daar hij voor U heel wat betekent heeft, kunt U mij helpen ? Graag U lezend, Dank bij voorbaat, Mster Franciscus d'Hanens


kan men onvrijwillig lid worden van een vereniging ,wat niet gevraagd is[bewerken | brontekst bewerken]

gaarne zou ik willen weten , of een activiteiten commissie van een senioren flat , zomaar iedere bewoner lid te maken van een vereniging wat altijd gewoon een activiteiten commissie was , deze bewoners betalen al voor deze zaal in de service,s kosten , maar omdat zij met de vorige commissie in onmin waren ,en justitie moesten betalen , hebben zij zomaar alle bewoners lid gemaakt van een vereniging, en volgens mij kan dat helemaal niet wat moet ik hier aan doen ,om dit terug te laten draaien w.peters

Ik heb uw emailadres verwijderd om eventuele spam te voorkomen. U kunt het best contact opnemen met een rechtswinkel, deze geven (veelal) gratis advies. Indien u deze heeft, kunt u ook contact opnemen met uw rechtsbijstandsverzekering. Anders is er vast wel een andere bewoner die lid is en dit na kan vragen. Nietanoniem (overleg) 5 aug 2019 15:29 (CEST)
Lidmaatschap van een vereniging kan gekoppeld zijn aan het bewonen van een appartement, denk aan een Vereniging van eigenaars (Vve). Of dat bij u ook het geval is, is van hieraf niet te zeggen — bertux 5 aug 2019 15:36 (CEST)

Nowiki-tag lijkt niet te werken[bewerken | brontekst bewerken]

Als ik een categorie tussen nowiki-tags plaats gaat het misbruikfilter toch af. Aangekaart op de filterpagina, maar Nietanoniem verwees mij door naar de Helpdesk. De nowiki-tag lijkt het niet te doen. Kan iemand hier eens naar kijken? Hieronder heb ik de vraag doorgeplaatst:

  • Pagina: Gebruiker:Take Mirrenberg/Kladblok/Egbert Modderman || overleg | gesch | log | misbruikfilter
  • Soort verandering: Ik plaatste een categorie tussen nowiki-tags, maar toch ging het misbruikfilter af (melding:Categorie op gebruikerspagina)
  • Reden misbruikfilter: Categorie op gebruikerspagina
  • Opmerking: Ik maak altijd een kladversie op een subpagina van mijn kladblok, maar waarom het filter afgaat bij deze bewerking is mij een raadsel. Ik kreeg bij het opslaan ook een melding. Take Mirrenberg (overleg) 5 aug 2019 19:12 (CEST)
Volgens mij niet een fout van het filter, maar eerder van de nowiki die blijkbaar niet doet wat ie moet doen. Op de helpdesk krijg je denk ik eerder een antwoord op deze vraag. Nietanoniem (overleg) 6 aug 2019 09:06 (CEST)

Take Mirrenberg (overleg) 6 aug 2019 09:51 (CEST)

Misschien dat het filter gewoon wat primitief is en domweg aanslaat op de tekst [[Categorie:?
In elk geval is er een prima oplossing: een dubbelpunt achter de dubbele openingshaak. De nowiki-tags heb je dan niet nodig.
[[:Categorie:Nederlands kunstschilder]] geeft keurig: Categorie:Nederlands kunstschilder, zonder dat hiermee de Helpdesk in die categorie terechtkomt.
Wel moet je natuurlijk extra alert zijn om die onzichtbare dubbelpunt te verwijderen bij verplaatsing naar de hoofdnaamruimte — bertux 6 aug 2019 10:08 (CEST)
P.S.: Je kunt het misbruikfilter overigens gewoon negeren als je weet dat het vals alarm is — bertux 6 aug 2019 10:10 (CEST)
(na bwc) De misbruikfilters kijken naar de wikitekst, dus voordat de tags worden verwerkt. Dit geval is een beperking van het filter, die slechts kijkt naar een handjevol patronen en de bijdrage van Take viel daar net niet in. Een manier die niet onderhavig is aan zulke beperkingen is als volgt: [[:Categorie:Alles]]. Als je een aanpassing van het filter wil, kan je een verzoek doen op Wikipedia:Misbruikfilter/Verzoekpagina filters. –bdijkstra (overleg) 6 aug 2019 10:13 (CEST)

Anno Wietze Hiemstra[bewerken | brontekst bewerken]

Bij bovenstaand pagina lukt het mij niet om voetnoot nr. 2, een pdf file, een doorklik link te maken. Enig idee hoe ik dat voor mekaar krijg? Alvast bedankt voor het antwoord. - JasperWiki86 (overleg) 6 aug 2019 16:47 (CEST)

  • Je link verwijst naar een download op je harde schijf. Daat gaat niet goed. Om welke weblink gaat het? Take Mirrenberg (overleg) 6 aug 2019 17:03 (CEST)

Heb al een andere link gebruikt. - JasperWiki86 (overleg) 6 aug 2019 19:14 (CEST)

Hallo JasperWiki86,
Jij en anderen zullen hier nog eens tegenaan lopen, daarom een tip.
Ik ben er vrij zeker van dat dit de bedoelde link is: https://www.hoogeveen.nl/Actueel/Bijzondere_Hoogeveners/Erepenning/Erepenning_Anno_Wietze_Hiemstra.org
Je kunt dit adres bij Google te pakken krijgen door rechtsklikken op de Google-link[1] en dan kiezen voor 'Linkadres kopiëren' of iets dergelijks.
Gewoon aanklikken werkt niet, dan krijg je direct het download-dialoogvenster. Je ziet dan de gewenste link wel in de adresbalk staan, maar je kunt er niet bij — bertux 6 aug 2019 20:20 (CEST)
  1. De linktekst is: 'Het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen heeft ...' Dit resultaat kun je bijvoorbeeld krijgen door te googelen op anno wietze hiemstra filetype:pdf.

Ongeldige info over stichting martijn.org pagina[bewerken | brontekst bewerken]

De pagina over pedoclub martijn.org is een compleet verzonnen stuk en verbergt de werkelijkheid .... aanpassen naar de waardheid mag niet? Waarom is dit?? Sinds wanneer verspreiden jullie propaganda en nep nieuws

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.53.97.66 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste gebruiker, er staan verschillende bronnen in dit artikel (35 voetnoten). Aan welke passages twijfelt u en welke betrouwbare bron kunt u hiervoor aandragen? Wat moet er worden aangevuld en welke betrouwbare bron ondersteunt dat?
Let wel: Wikipedia beschrijft in feite niet 'de werkelijkheid' maar 'de werkelijkheid zoals die door betrouwbare bronnen beschreven is'.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 7 aug 2019 11:40 (CEST)

Interwiki erbij[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kan een interwiki in Wikidata verwijderen. Maar ik zie nergens een mogelijkheid om een interwiki toe te voegen. Wie ziet de mogelijkheid wel? Handige Harrie (overleg) 8 aug 2019 12:36 (CEST)

Klik naast de interwiki's op bewerken en kijk dan onderaan de lijst — bertux 8 aug 2019 12:41 (CEST)
Of klik op de link "Wikidata-item" en voeg het daar direct toe. –bdijkstra (overleg) 8 aug 2019 13:28 (CEST)
De eerste methode werkt. Ik had die regel wel gezien maar er stond niet bij waar hij voor diende.
Maar toch werkt het niet. Hij zegt nu dat de koppeling gdwiki:Muir Mharmara al gebruikt wordt door Q6514. Daar kan ik hem verwijderen en dat lijkt te lukken, maar dan wordt het toevoegen nog steeds geweigerd.
Ik heb het gisteren stiekem al geprobeerd door een ouderwetse interwiki in het lemma te zetten, in de hoop dat een bot het dan wel zou afmaken, maar die bot kwam niet. Handige Harrie (overleg) 8 aug 2019 14:52 (CEST)
Misschien was je cache nog niet opgeschoond? Mij lukte het koppelen nu wel. Encycloon (overleg) 8 aug 2019 15:08 (CEST)
Ja, het is nou in orde. Nu moet ik nog even les nemen in Schots-Gaelisch om te controleren of het allemaal klopt. (Iers-Gaelisch ken ik wel een beetje en lijkt er erg veel op.) Handige Harrie (overleg) 8 aug 2019 17:21 (CEST)

post[bewerken | brontekst bewerken]

ik heb voor het laast post gehad 13 mei 2019 krijg ik niet meer elke maand post Mijn nummer SAB 95.726.216 m.v.gr Henk Polak – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.208.162.249 (overleg · bijdragen) 10 aug 2019 10:06‎

Dat zal geen post van Wikipedia zijn, dit kunt u beter opnemen met de instantie waar u maandelijks post van verwacht. Mbch331 (Overleg) 10 aug 2019 20:49 (CEST)

Foto Umberto Saba[bewerken | brontekst bewerken]

Umberto Saba, 1951

De foto die bij Umberto Saba staat is niet correct! Dit is een foto van de schrijver Alberto Moravia! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a44f:97a2:1:bcb0:918b:ffe4:56d (overleg · bijdragen) 4 aug 2019 17:40

Bij het artikel Umberto Saba staat geen foto. Nietanoniem (overleg) 4 aug 2019 18:13 (CEST)
Ik heb net een foto geplaatst die op meerdere (anderstalige) lemma gebruikt wordt, bedoel je dat deze niet correct is? Saschaporsche (overleg) 4 aug 2019 18:17 (CEST)
De man op de foto hiernaast moet haast wel Umberto Saba zijn. Ik heb diens roman Ernesto in mijn boekenkast staan, en op de achterkant van het stofomslag staat een bijgesneden versie van deze foto. Dat lijkt me onmiskenbaar dezelfde man, met hetzelfde hoofd en dezelfde vriendelijke, licht melancholieke blik. Alberto Moravia ging met een heel ander, ietwat strenger hoofd door het leven, zoals bijvoorbeeld hier is te zien. Ciao, Matroos Vos (overleg) 11 aug 2019 20:22 (CEST)
Ah, bij nader inzien denk ik dat onze anoniem doelde op deze foto, die prominent in de Google-infobox van Saba staat. Dat is inderdaad niet Saba, maar Moravia. De foute foto komt van deze site, en is blijkbaar klakkeloos overgenomen door Google. Wij eenvoudige Wikipedianen kunnen daar dus helaas niets aan doen. — Matroos Vos (overleg) 11 aug 2019 21:33 (CEST)
Dat de vraagsteller op het verkeerde been werd gezet is te wijten aan de presentatie van de gegevens door Google. Bij een zoekopdracht "Umberto Saba" verschijnt die infobox met de verkeerde foto met direct daaronder de tekst "Umberto Saba was een Italiaanse dichter en schrijver. Wikipedia". Gouwenaar (overleg) 11 aug 2019 22:03 (CEST)
Ja, over zulke uitglijders van Google zijn wij al vaker op onze Helpdesk aangesproken. Als eenvoudige Wikipedianen kunnen wij toch wel iets doen: wijzen naar het linkje Feedback dat rechts onderaan de Google-infobox staat. In dit geval heb ik zelf al een melding gedaan bij Google, afgaande op het oordeel van mensen die, naar ik aanneem, minder last hebben van prosopagnosie dan iemand die zijn spiegelbeeld niet van een chimpansee kan onderscheiden — bertux 11 aug 2019 22:09 (CEST)
Heel goed, die Feedback-mogelijkheid was me gek genoeg nooit eerder opgevallen. Ik ben benieuwd hoelang het duurt eer het Letterkundig Departement van Google die afbeelding vervangen heeft. Bij Google hebben ze trouwens eerder last van schizofrenie dan van prosopagnosie, want op de afdeling Reverse Image Search werkt iemand die wel degelijk weet dat die foto een konterfeitsel van Moravia is. — Matroos Vos (overleg) 12 aug 2019 01:11 (CEST)

hoofdletter in mijn familienaam[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb bij het creëren van mijn account door onoplettendheid "Bart dierickx" opgegeven, dwz mijn familienaam zonder hoofdletter. Hoe kan ik dit corrigeren, of kan iemand dit doen voor mij? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bart dierickx (overleg · bijdragen)

Zie Wikipedia:Verzoek voor hernoeming van account. Kattenkruid (overleg) 12 aug 2019 17:34 (CEST)

tv-serie gezocht - Britse crime[bewerken | brontekst bewerken]

Druk gegoogeld, maar niet kunnen vinden waar ik naar op zoek ben. De titel van een Britse politieserie. Gaat over een vrouwelijke rechercheur. Ze is van Poolse afkomst, maar dat is niet belangrijk voor het verhaal. In seizoen 1 is ze op zoek naar een verkrachter/moordenaar van verstandelijk gehandicapte vrouwen. Haar baas is een gezette blonde vrouw die nogal grof in de mond is. In seizoen 2 doen ze onderzoek naar een criminele familie waarvan een zoon is overleden en zijn begrafenis wordt misbruikt voor een aanslag. Ik weet niet of er meer seizoenen zijn. Iemand enig idee over welke serie ik het heb? Nietanoniem (overleg) 13 aug 2019 13:30 (CEST)

No Offence? - RenéV (overleg) 13 aug 2019 14:30 (CEST)
Yep. Dat is 'm. Bedankt. Nietanoniem (overleg) 14 aug 2019 09:14 (CEST)

Nieuw account[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb zojuist na jaren weer een account aangemaakt. Jaren geleden heb ik veel bijdragen mbt filosofie en psycho-analyse gemaakt; toen ik nog studeerde. Ik weet de gebruikersnaam niet meer eerlijk gezegd. Een paar jaar geleden heb ik wat bijdragen gedaan mbt fascisme. Op mijn IP is er nu echter een bewerkings geschiedenis van mijn IP, wat niet bij mijn account betrokken wordt. Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?
2019OutlaweD (overleg) 14 aug 2019 15:21 (CEST)
Per IP kunnen er meerdere accounts actief zijn en per account kan je gebruikmaken van meerdere IP's. Een 1-op-1 koppeling is dus niet mogelijk. –bdijkstra (overleg) 14 aug 2019 15:37 (CEST)
In het verleden heeft iemand eens in een zelfde situatie 2 accounts samengevoegd. Het leek mij wenselijk om ze samen te voegen.
2019OutlaweD (overleg) 14 aug 2019 21:58 (CEST)
Gebruikersaccounts kunnen worden samengevoegd, maar een IP is iets anders. –bdijkstra (overleg) 15 aug 2019 08:44 (CEST)
Jammer. Weer bedankt.
2019OutlaweD (overleg) 15 aug 2019 12:13 (CEST)

Engels ipv Nederlands.[bewerken | brontekst bewerken]

LS, Ik wil graag op de pagina van Achtermeer een kaartje toevoegen dat ik bij Wikimedia Commons het gedownload: c:File:Achtermeer polder 1573.jpg Bij dat kaartje heb ik een Nederlandse en een Engelse tekst toegevoegd. Als ik nu op de Nederlandse Wikipedia Achtermeer-pagina het kaartje wil invoegen, zie ik dat de Engelse tekst wordt gebruikt. Ik heb bij mijn voorkeuren het Nederlands gekozen (was ooit Engels gemaakt, niet door mij. Ben wel actief geweest op de Engelse Wikipedia). Wat kan ik verder doen? Ik wil de Engelse tekst later wel gebruiken voor een Engelse Wiki-pagina. Dan meer 2 kaartjes uploaden met elk 1 taal? Alvast dank voor een reactie, mvg Stirclash (overleg) 15 aug 2019 17:40 (CEST) A.J.Schilstra-at-rug.nl

Zo te zien gaat het om de optie Invoegen → Media van de Visuele Tekstverwerker. Daar zie ik inderdaad de Engelse beschrijving verschijnen terwijl er ook een Nederlandse is. Ik heb geen idee hoe dat komt, helaas. –bdijkstra (overleg) 15 aug 2019 17:50 (CEST)
Beste Stirclash, hoe ziet het er nu uit? Ik heb de beschrijvingen op alfabetische volgorde gezet, dus eerst (en) en dan (nl) . Zelf heb ik andere instellingen waardoor ik niet kan nagaan of het verschil maakt — bertux 15 aug 2019 21:33 (CEST)

Misbruikfilter: Schuttingtaal[bewerken | brontekst bewerken]

Oh jee, wat heb ik nu weer op een toch nette pagina geplaatst??
Wie wil er even meekijken op deze pagina?
Ik ben aan het vertalen uit het Engels. De laatste (grote) bewerking staat bij: Misbruikfilter: Schuttingtaal.
Ik heb geen idee waarom.
2019OutlaweD (overleg) 17 aug 2019 17:59 (CEST)
Het woord "rukken" staat in je tekst; het filter kan echter de context niet bepalen. Gewoon negeren. Velocitas(↑) 17 aug 2019 18:03 (CEST)
Tsja, dat kan ik me wel voorstellen. Wel goed dat er een misbruikfilter is.
Dank je wel Velocitas! 2019OutlaweD (overleg) 17 aug 2019 19:06 (CEST)

Titelatuur prinsessen Irene en Christina[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb vandaag een tweetal wijzigingen ingevoerd. Het betreft de titulatuur van de Nederlandse prinsessen Irene en Christina. Nu lees ik dat die wijzigingen zijn teruggedraaid. Kan iemand mij vertellen waarom dit is gebeurd? En waarom er geen overleg kon zijn.Sb030439 (overleg) 18 aug 2019 20:39 (CEST)

Daarvoor heeft degene die u terug heeft gedraaid deze bron gegeven. En het lijkt mij dat die bron het toch wel goed zal weten. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 18 aug 2019 20:46 (CEST)
Die bron had de terugdraaier als samenvatting gegeven, zie hier. Nietanoniem (overleg) 19 aug 2019 09:45 (CEST)

Pagina voor verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte mevrouw/mijnheer,

ik heb zojuist een pagina aangemaakt van een politieke denktank, zoals er al meerdere aanwezig zijn op wiki.

Er wordt door de persoon in kwestie aangegeven, dat dit reclame zou betreffen. Waar is dit op gebaseerd? Politieke voorkeur?

Dit is niet het geval, het voegt namelijk toe aan een goed overzicht van het Nederlandse politieke landschap van alle richtingen. Daarnaast is b.v. Identitair Verzet ook gewoon beschreven.

Deze pagina is nog in opbouw en in de komende dagen zal het uitgebreid worden.

Een vriendelijke groet, – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nyaregy (overleg · bijdragen)

Op uw overlegpagina is aangegeven dat het artikel IDENTITAIR NEDERLAND (IDNL) Expliciete reclame, (zelf)promotie, werving of propaganda bevatte. vr groet Saschaporsche (overleg) 19 aug 2019 22:22 (CEST)

Sjabloon voor Vlaggen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat de Engelse Wikipedia een sjabloon voor vlaggen heeft. IK zocht naar een Nederlandse versie hiervan. Ik kon echter niets vinden. Weet iemand of dit bestaat voor de nederlandse wiki?
2019OutlaweD (overleg) 21 aug 2019 23:29 (CEST)
Categorie:Wikipedia:Sjablonen vlag - staat daar iets tussen waar je op doelt? Mvg, Encycloon (overleg) 21 aug 2019 23:37 (CEST)
Dit is degene die ik zocht. Dank je.
2019OutlaweD (overleg) 22 aug 2019 06:57 (CEST)

Vandalisme[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een vandaal op mijn overlegpagina.
Het gaat om Overleg.
Ik heb deze gebruiker gewezen op het in acht nemen van WP:AGF en WP:GPA.
Dat doet deze gebruiker niet.
Deze gebruiker is denk ik de Engelse en Nederlandse taal onmachtig, heeft denk ik niet naar het artikel of de bronnen gekeken en heeft denk ik ook niet nagedacht.
Maar toch blijft deze gebruiker mijn overlegpagina vandaliseren.
Wat kan ik hieraan doen?
2019OutlaweD (overleg) 22 aug 2019 08:47 (CEST)
Inhoudelijk heeft D'Arch volkomen gelijk. Een paar punten:
  • Het vermelden van bronnen die u niet geraadpleegd heeft, is niet toegestaan. Bij een vertaling is het gebruikelijk en verplicht om niet geraadpleegde bronnen te verwijderen. Zie ook het volgende punt:
  • Bezig zijn met een monsterklus is geen geldige reden om een artikel onafgewerkt te laten. In dat geval is het beter om het artikel in de kladblokruimte te zetten, tot er tijd is om het af te werken.
  • Het Nederlands van D'Arch is uitstekend en zijn Engels meer dan voldoende. Denkt u dat hij allerlei kritiek verzint om u lastig te vallen? Dat is niet het geval. Alles wat hij schrijft is terug te vinden in de richtlijnen en afspraken die hier gelden. U zult in moeilijkheden komen als u zich daar niet aan houdt.
  • Een bewerking te goeder trouw kan geen vandalisme zijn.
Het beste wat u kunt doen is het verhogen van de kwaliteit van uw werk.
Met vriendelijke groet — bertux 22 aug 2019 09:54 (CEST)

Bron controleren De Blauwe Tijger[bewerken | brontekst bewerken]

Kan iemand bron 5 in het artikel De Blauwe Tijger controleren (Gerry van der List, De Blauwe Tijger wil het publieke debat verbreden. Elsevier Weekblad (2 maart 2017). Geraadpleegd op 12 augustus 2019.)? Ik kan namelijk slechts twee zinnen zien. Zinnen die de de huidige tekst niet dekken. Maar misschien dat de rest van het artikel wel de lading dekt.

Huidige tekst: Uitgever Tom Zwitser verklaarde in 2017 een tegengeluid te willen bieden met een uitgeverij die zich niet in de hoek van centrumrechts of links te situeren valt. De tekst uit de bron: Oprichter Tom Zwitser: ‘De boekenwereld zit in de D66-hoek.’ Vandaar mijn verzoek om controle. The Banner Overleg 22 aug 2019 15:59 (CEST)

Er stond D66 en dat heeft een anonieme gebruiker vandaag aangepast. Ik draaide terug en kreeg een tamelijk onvriendelijk verzoek eerst te overleggen. Zie de overlegpagina van het artikel. Maar bronnencontrole is natuurlijk altijd goed. Floortje Désirée (overleg) 22 aug 2019 16:21 (CEST)

Poortkerk[bewerken | brontekst bewerken]

Blijkbaar zijn er soorten kerken want ik zie meerdere artikelen waarin sprake is van een poortkerk. Is dat een kerk met een poort? Zo ja, wat is de relevantie of betekenis van een poort? VanBuren (overleg) 16 aug 2019 22:55 (CEST)

Ik kom het tegen als eigennaam: Kampen, Veenendaal en Texel hebben of hadden elk een Poortkerk. In het Engels taalgebied lijkt Gate church ook vooral een eigennaam te zijn. In Moskou is een poortkerk die eruitziet alsof hij over een weg heen is gebouwd, maar heel duidelijk is dat niet. Ik heb nog wat meer foto's uit Rusland en Oekraïne bekeken en daar lijken het kerken te zijn, die deel uitmaken van de ommuring van kloosters, zodat je erdoorheen kunt of moet om buiten te komen.
In Nederland lijkt de aanduiding voornamelijk protestants te zijn: de kerk die de poort naar het eeuwige leven voorstelt, zonder dat er een fysieke poort hoeft te zijn. De katholieken hebben zoiets minder nodig, want zij hebben een veel sprekender symbool: Petrus, die met een grote sleutel zit te wachten op klanten uit het ondermaanse. Sowieso lijken katholieken minder gepreoccupeerd te zijn met het eeuwige leven, zoals me opviel toen ik naar het zuiden van Nederland verhuisde: het vagevuur, een tijdelijk iets, wordt bezuiden de grote rivieren belangrijker gevonden — bertux 16 aug 2019 23:20 (CEST)

De poortkerk in Kampen slaat op de nabij gelegen cellesbroederspoort in Kampen. Waarom die kerken in Veenendaal en op Texel zo heten weet ik niet. Poortkerken in centraal-Europa en Oost-europa slaan vaak op kerken in de ommuring van kloosters en zijn een soort stadspoorten/kloosterpoorten waar een kerk/kapel boven zit. De Poort van het Morgenrood in Vilnius, is een kapel boven een stadspoort. Je moet dit soort kerken eigenlijk zien,als een stadspoort waar een kerk boven zit. Maak hier binnenkort wel even een lemma over.Dit type kerk komen vooral bij kloosters van oosterse kerken voor. Deze kloosters zijn vaak ommuurd Reiziger82 (overleg) 17 aug 2019 18:50 (CEST)

Heb de pagina over kloosters even uitgebreid rondom Poortkerken Reiziger82 (overleg) 17 aug 2019 19:15 (CEST)

In Nederland lijken er inderdaad geen poortkerken (soortnaam) voor te komen, maar alleen Poortkerken (eigennaam). Als ik De naamgeving van de protestantse kerkgebouwen in Nederland vanaf de Reformatie tot 1973, een al wat oudere dissertatie van H.C. van der Jagt (Utrecht, 1981), mag geloven, zouden alleen kerkgebouwen van de vrijgemaakten, een denominatie binnen het protestantisme, die naam dragen. Ik denk, net als Bertux, dat die naam te maken heeft met de gedachte dat de kerk een poort naar het eeuwige leven is, en het zou dus interessant zijn om te kijken of deze opvatting specifiek des vrijgemaakten is. — Matroos Vos (overleg) 24 aug 2019 20:28 (CEST)
Dat laatste is zeker niet het geval. Zo was/is bijvoorbeeld dit lied zeer populair in evangelische kringen. Ook deze evangelische kerk kreeg de naam "De Poort", die staat weliswaar in de wijk Poortwijk III, maar zal, mag je aannemen, niet alleen naar die wijk verwijzen ;)P.s. de Poortkerk in Urk is een PKNkerk (gereformeerd niet vrijgemaakt). Gouwenaar (overleg) 24 aug 2019 20:42 (CEST)
Een lichtzinnig lied, Gouwenaar! Want, geliefde gemeenteleden, hoe werden wij dezer dagen toch opnieuw bepaald bij het Woord van Onzen Heeren Jezus Christus, Hetwelk wij lezen in Mattheus 7, de verzen 13 en 14: Gaat in door de enge poort; want wijd is de poort, en breed is de weg, die ten verderve leidt, en velen zijn er, die door dezelve ingaan. Want de poort is eng, en de weg is nauw, die tot het leven leidt, en weinigen zijn er, die denzelven vinden.
Je kunt zonder voorbehoud stellen dat de naam Poortkerk minder aantrekkelijk wordt naarmate men het geloof benauwder beleeft, maar daar het is lastig daaruit conclusies te trekken, want de uiterste rechterflank geeft zijn kerken überhaupt geen namen. Zeer zeker is de Beeldenstorm in deze gezindte eeuwenlang voortgezet in een Namenstorm en trouwens in een stormloop tegen alles waar een benepen ouderling bezwaar tegen kan hebben; dagelijks probeert men elkaar te overtroeven in wereldmijding, zodanig dat men nog maar weinig verschilt van de pilaarheiligen en ingemetselde heiligen van eeuwen her — bertux 24 aug 2019 22:30 (CEST)
Zie Eens Christens reize naar de Eeuwigheid (File:Pilgrim's Progress 2.JPG). Gouwenaar (overleg) 24 aug 2019 22:40 (CEST)
Ach ja, gelukkig wacht al die asceten na dit aardsche tranendal het hemels paradijs, want God schijnt toch vooral te houden van die mensenkinderen die zich tijdens hun verblijf op aarde elke vorm van genot hebben ontzegd. Het balletje dat ik opgooide in mijn vorige bijdrage was overigens een theorietje dat me te binnen schoot vlak voordat het archiefmonster deze discussie zou opslokken, dus echt doordacht was het allemaal nog niet. Ik weet sowieso slechts weinig van de geloofsleer der vrijgemaakten, behalve dan dat ze zich hebben afgesplitst van de gereformeerde hoofdstroming vanwege een afwijkende opvatting over de betekenis van de doop, en dat ze zichzelve sindsdien beschouwden als de Ware Kerk, die dus ook de enige poort naar de hemel vormt. Die heilige overtuiging tot een select groepje van uitverkorenen te behoren, is in elk geval een beproefd recept voor de grootst mogelijke ellende.
Maar ik ken de vrijgemaakten eigenlijk vooral uit familieverhalen. Mijn grootvader zou destijds, ten tijde van die kerkscheuring in 1944, op zich wel enige sympathie hebben gehad voor de 'bezwaarden', die zich onder aanvoering van Klaas Schilder verzetten tegen de dwang van synodale besluiten, maar hij vond het tegelijkertijd buitengewoon stuitend dat dergelijke geloofskwesties werden uitgevochten in een tijd dat er waarlijk wel ergere dingen waren om je druk over te maken. Hij is de vrijgemaakten uiteindelijk dan ook niet gevolgd. Mij doet de gedachte van de kerk als poort naar de hemel trouwens ook sterk denken aan de katholieke leuze door Maria tot Jezus, maar die laatste gedachte geldt in gereformeerde kringen dan weer als een verderfelijke, paapse ketterij. — Matroos Vos (overleg) 25 aug 2019 01:12 (CEST)

SMOG vs NmG[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Is er een groot verschil tussen NmG en SMOG? Ik zou graag SMOG leren, omdat ik mensen heb leren kennen die dit gebruiken, maar bij mij in de buurt kan ik alleen cursussen NmG vinden.

Mvg, 84.106.83.160 25 aug 2019 00:10 (CEST)

Afbeelding van Seafront op Google[bewerken | brontekst bewerken]

Beste

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de foto van de duikboot, die van Seafront geweest is, maar ondertussen is gesloopt in Gent, niet meer als blikvanger staat als je via Google op zoek gaat naar Seafront Zeebrugge? Het eerste dat men dan ziet rechts, is een foto van de duikboot, en dat brengt grote verwarring, klanten komen speciaal nog langs voor de duikboot terwijl hij al 3 maanden weg is. Kan er in plaats van deze foto (zie onderstaande link) een algemene foto van Seafront worden geplaatst? Bv over de visserij. Ook niet van de Westhinder, want die sluit per 1 november voor renovatie.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOHlA-OBdDDB_kte2ro8E0NRAAw8qABiZWB-A7kqXbxxuBHYFKLN7oBP2g

Kan ook dat ik het zelf moet aanpassen, maar weet niet hoe..

Alvast hartelijk dank!

Petra De Wulf– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Seafront Zeebrugge (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Het Wikipedia-artikel Seafront lijkt keurig bijgewerkt. Zie advies op Overleg:Seafront voor eventuele redactionele wijzigingen. Op wat Google laat zien heeft Wikipedia geen invloed. Vr. groet, JanB46 (overleg) 25 aug 2019 12:30 (CEST)
Contact opnemen met Google. Onderaan de infobox op Google staat een link "Feedback" daarop klikken, dan kan je een foto toevoegen. Verder kan het het helpen om zogenaamde Open Graph metatags toe te voegen. Je website bouwer of online marketing adviseur kunnen je hier in adviseren. Mbch331 (Overleg) 25 aug 2019 12:32 (CEST)

Fout op hoofdpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Op de Nederlandstalige hoofdpagina van Wikipedia staat dat Feyenoord (toen nog gespeld Feijenoord) op 26 augustus 1970 de Wereldbeker voor clubteams won. Dat is niet waar. Op 26 augustus 1970 was de uitwedstrijd tegen Estudiantes, maar de thuiswedstrijd en dus de winst in de dubbele confrontatie was op 9 september 1970. Kijk maar op de Wikipedia-pagina "Wereldbeker voetbal 1970". – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ? (overleg · bijdragen) 2001:985:4e9:1:5de2:d50f:c9c5:8674

Klopt, ik zie dat het 40 jaar geleden was dat Jan Raas wereldkampioen werd. Ook een mooi sportmoment. Ik ga kijken of ik dat kan aanpassen, is even zoeken hoe het werkt. Japiot (overleg) 26 aug 2019 13:50 (CEST)
Aangepast, maar het kan wel even duren voordat de wijziging zichtbaar is. Japiot (overleg) 26 aug 2019 14:44 (CEST)

Pagina Lucille Feremans[bewerken | brontekst bewerken]

Ik had in kladblok een tekst geschreven over Lucille Feremans. Nadat ik de brontekst bewerkt had en de controle doorstaan dat er nog geen dergelijke pagina bestond, klik ik op broncode aanmaken, plak de inhoud in de lege pagina en publiceer. Ik krijg de melding "pagina aangemaakt", maar wat blijkt: pagina was niet aangemaakt, en ik zie ineens dat mijn scherm op het kladblok van Lucille Feremans zelf sta. Onbegrijpelijk.Of ben ik te ongeduldig voor het verschijnen van de pagina? Want het is wel mijn eerste keer dat ik een pagina publiceer. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Raymond Thielens (overleg · bijdragen)

Beste Raymond Thielens, op Lucille Feremans zie ik al wel wat gepubliceerd staan. Mvg, Encycloon (overleg) 29 aug 2019 15:47 (CEST)

Inderdaad op haar pagina (kladblok), maar niet openbaar. Als ik een pagina aanmaak is het toch de bedoeling dat die zichtbaar wordt voor iedereen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Raymond Thielens (overleg · bijdragen)

Ook een kladblok is openbaar in te zien door iedereen. Maar, je had de tekst vanuit Gebruiker:Raymond Thielens/Kladblok gekopieerd inclusief de melding dat het een kladblokpagina is. Dat is de pagina Lucille Feremans niet, dus heb ik die melding verwijderd. –bdijkstra (overleg) 29 aug 2019 15:56 (CEST)

Hartelijk dank voor de correctie. Dus mijn pagina "Lucille Feremans" is wel degelijk gepubliceerd en wordt zichtbaar in Wiki voor iedereen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Raymond Thielens (overleg · bijdragen)

Ja. Beide pagina's waren de hele tijd al "zichtbaar in Wiki voor iedereen", alleen dus wel met een kladblok-kader. –bdijkstra (overleg) 29 aug 2019 16:17 (CEST)

Heb het nu gezien. Hartelijke dank voor de bijstand. Zal beter opletten volgende keer. Beginnersfout. Sorry. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Raymond Thielens (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Geeft niet, daar is de helpdesk voor. –bdijkstra (overleg) 29 aug 2019 16:24 (CEST)

Wiki quotes Citeren[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo iedereen, ik ben bijna klaar met het vertalen van de pagina "Een Land, Twee Systemen" uit het Engels. Op die pagina wordt 2 maal een quote gebruikt. In wil die graag meenemen. Maar ik krijg ze niet werkend. Ik zal er hieronder 1 plaatsen. Ik neem aan dat als iemand die werkend kan maken, ik de andere net zo kan aanpassen:
</ref>.}}
Bij voorbaat dank voor alle hulp.
2019OutlaweD (overleg) 30 aug 2019 19:03 (CEST)
"The election of the fifth Chief Executive of the Hong Kong Special Administrative Region in the year 2017 may be implemented by the method of universal suffrage, that after the Chief Executive is selected by universal suffrage, the election of the Legislative Council of Hong Kong Special Administrative Region may be implemented by the method of electing all members by universal suffrage.[1]"
Zo? Sjabloon:Citaat in plaats van

Sjabloon:Quote. Het kan vaak handig zijn om bij het Engelstalige sjabloon, hier dus Template:Quote, te kijken naar de interwikilinks. (Wikiquote is iets anders.) Mvg, Encycloon (overleg) 30 aug 2019 19:35 (CEST)


Weer bedankt Encycloon!

2019OutlaweD (overleg) 30 aug 2019 19:38 (CEST)

Zorgen[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een gebruik over wie ik me zorgen maak mbt pov aanpassingen.
Hoe moet ik te werk gaan om zonder belediging deze gebruiker door iemand die meer verstand heeft van dit soort dingen bekeken/begeleid zal worden?
2019OutlaweD (overleg) 31 aug 2019 18:28 (CEST)
Begin eens behulpzaam, iets als:
"Ik zie dat je ... dit ... gedaan hebt en dat zou je ook ... zo ... kunnen doen. Het voordeel daarvan is ..."
En eventueel: "Ik ken iemand die hier veel van weet" of "Vraag eens advies op de Helpdesk." of: "In het sjabloon bovenaan je overlegpagina staan handige linkjes, bijvoorbeeld naar de Helpdesk en naar het Coachingsprogramma."
De meeste pov-schrijvers zijn van goede wil, hebben vaak helemaal niet in de gaten dat hun bijdragen pov zijn. Blijf in gesprek zolang uitleg of discussie de zaak verder kan helpen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, zonder context is het lastig om zo'n vraag te beantwoorden. Goed dat je je zorgen uitspreekt! — bertux 31 aug 2019 18:46 (CEST)
Vermoedelijk is dat ook zo.
Kijk hier maar.
Is dit een goed begin?
De gebruiker woont in China.
2019OutlaweD (overleg) 31 aug 2019 18:55 (CEST)
Nee sorry, dat lijkt me geen goed begin. Het bericht is namelijk erg vaag. Je geeft geen concrete voorbeelden of diffs over 'Je hebt echt dingen veranderd en verwijderd waardoor de werkelijkheid geen recht gedaan wordt.'. Daardoor kan er niet concreet overlegd worden, en kan er niet op de beschuldiging ingegaan worden. Ik zie hier dat betreffende gebruiker juist wel naar bronnen wil kijken. Ik zou echt uitkijken om hem al te snel als POV-gebruiker te bestempelen en eerst open te vragen waarom hij bepaalde dingen gewijzigd heeft, eventueel met verwijzing naar waarom die wijziging volgens jou, of liever: volgens een betrouwbare bron, niet klopt. Zie ook mijn twee opmerkingen hier over zaken waar hij m.i. wel degelijk terecht iets heeft gewijzigd. Mvg, Encycloon (overleg) 31 aug 2019 20:15 (CEST)
(na bwc)
Even een permalink naar 2019OutlaweDs versie van Overleg gebruiker:Feer.
Eerst een andere kwestie: ik heb de laatste tijd ip-ers zo waanzinnig veel bewerkingen zien doen op Chinese artikelen, van prima tot pure propaganda, dat de moed je in de schoenen zinkt. En ik kreeg het gevoel dat dat ook de bedoeling was: Wikipedia overstromen, zodat er allicht iets van de propaganda blijft hangen. Zit Feer ook bij de overstromers? Een zin als deze geeft de werkelijkheid zeer gekleurd weer: "Naarmate de protestacties voortduren, neemt het gebruik van geweld door demonstranten toe." Die staat onder een nieuw kopje "Gebruik van geweld door demonstranten" en lijkt rechtstreeks afkomstig uit de propagandakoker van Peking. Ja, ik ben ervan overtuigd dat we de lange arm van de Chinese overheid hier in onze Kikkerlandse encyclopedie voelen en het kan best dat deze Feer daar een exponent van is.
Deze kwestie moet eigenlijk in een groter forum, bijvoorbeeld de Kroeg of zelfs de landelijke kranten onder de aandacht gebracht worden. Vanwege de negativiteit in de Kroeg zal ik het daar zelf niet plaatsen, maar je mag me in dit verband wel citeren. Het benaderen van een journalist wil ik wel doen, als mijn energie en gezondheidstoestand het toelaten.
Wat je op Feers OP geschreven hebt is oké voor een goedwillende gebruiker en vooralsnog, zolang ik niet meer weet, ga ik er vanuit dat hij dat is. Kom je dingen tegen die je liever niet openbaar bespreekt, dan kun je me vinden via de Wikipedia-mailfunctie. Hou contact, gebruik ook mijn OP — bertux 31 aug 2019 20:27 (CEST)
P.S.: Wat Encycloon schrijft, klopt, maar is niet mijn grootste zorg — bertux 31 aug 2019 20:27 (CEST)
Dat gedeelte was dan ook gebaseerd op de propagandakoker van Peking en heb 2019OutlaweD (overleg) 31 aug 2019 20:49 (CEST)ik maar weggehaald. Hm, ja, gelukkig is er al een verzoek om dit artikel te bewaken maar dan is een kritische houding richting nieuwe bewerkingen inderdaad zeer aanbevolen. Encycloon (overleg) 31 aug 2019 20:43 (CEST)
Ik zal over de Lennonmuur op je overlegpagina reageren. Zoals het daar stond en nu weer staat klopt het niet. Even overleggen.
2019OutlaweD (overleg) 31 aug 2019 20:49 (CEST)
@2019OutlaweD: Doe dat dan liever op Overleg:Lennonmuur, ik ben niet de enige die hieraan heeft bijgedragen. Encycloon (overleg) 31 aug 2019 20:51 (CEST)
Te laat! Verplaats maar, maar laat die laatste dan weg. Die gaat over de demonstraties in 2019.
2019OutlaweD (overleg) 31 aug 2019 21:16 (CEST)

Zorgen Chinese onderwerpen[bewerken | brontekst bewerken]

@Encycloon: zo'n artikel als Protesten in Hongkong in 2019 is makkelijk te bewaken (merk trouwens op wie de aanvraag gedaan heeft), maar het gaat ook om artikelen over de etnografie en de religieuze geschiedenis van China, waar bijvoorbeeld de Tibetanen door venijnige aanpassinkjes gemarginaliseerd worden. Een kenner als Renevs doorziet dat wel, maar die heeft ook maar één hoofd en (hooguit) twee handen. Ik weet helaas niet meer waar dit probleem aangekaart werd. Niet in De Commotie. Taalcafé? Kroeg? — bertux 31 aug 2019 21:27 (CEST)
@Renevs:
Als hij een kenner is, dan graag wat overleg.
Ik zie deze bewerkingen allemaal propaganda uitdragen.
Nogmaals, ik verwacht dat het om een student uit China gaat die gewoon opgegroeid is in de propaganda en niet beter weet. Alhoewel ik referenties zie waarin wel staat wat Feer zegt, maar waarvan bekend is dat het dan een quote is van een pro-beijing figuur. Wat dan genuanceerd wordt. Dat moet gezien zijn, dus wordt de bron niet 'heus' (<--zo'n leuk oud woord) gebruikt.
2019OutlaweD (overleg) 31 aug 2019 21:46 (CEST)
2019OutlaweD, wat je hierboven beschrijft is heel typerend: een hoop bewerkingen die redelijkheid en goede wil uitstralen en daartussendoor rottigheid. Ik zal me gedragen naar geloof in goede wil, maar voor mezelf ben ik dat geloof kwijt voor de tsunami die over ons uitgestort wordt — bertux 31 aug 2019 22:43 (CEST)
Ik herken het gevoel, maar we moeten oppassen dat we mensen die echt niet beter weten niet afstoten. Dat kan de Wikipedia (en de waarheid) alleen maar schaden. Als zo'n student door ons kan zien dat de berichten in China niet kloppen, en wat er dan wel gebeurd is allemaal, dan zal dat uiteindelijk een positief effect hebben op die persoon, maar hopelijk ook in China.
2019OutlaweD (overleg) 1 sep 2019 08:42 (CEST)
Ik vermoed dat bertux doelt op Speciaal:Bijdragen/2A02:A212:2083:E700:0:0:0:0/64, waar hier en hier het nodige over gezegd is. De reeks bijdragen sinds de vorige blokkade (van een week) heb ik niet inhoudelijk bekeken, maar als die net zo discutabel zijn ligt een langere blokkade voor de hand. Encycloon (overleg) 4 sep 2019 14:57 (CEST)