Help:Helpdesk/Archief/jul 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Redirect stays visible "as a word" in the article text.[bewerken]

Redirect stays visible "as a word" in the article text. 3 jul 2018 15:20 (CEST)Fredvanommeren (overleg)

Een collega heeft het inmiddels gerepareerd op de pagina. Een redirect is heel iets anders dan een gewone wikilink. Op uw overlegpagina staat een link naar de snelcursus, daar worden wat basisprincipes uitgelegd. –bdijkstra (overleg) 3 jul 2018 16:10 (CEST)
Ik heb wel wat bedenkingen bij het artikel in kwestie (Tweede Ringweg Amsterdam). Die heb ik op de bijbehorende overlegpagina gezet. Richard 3 jul 2018 18:09 (CEST)

Innoverend concept voor stamboom+fotoboek[bewerken]

Geachte,

de Vlaamse stichting genealogie vindt deze NIEUWE TECHNIEK gewoon "geniaal" en zal er in december een lang en breed commentaar aan wijden in haar magazine "STAM". Mag ik aub vragen waarom u al na één uur het artikel hebt gedeleted ? Guido– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 93.108.1.22 (overleg · bijdragen)

Op uw overlegpagina: Overleg gebruiker:93.108.1.22 vindt u meer informatie. vr groet Saschaporsche (overleg) 3 jul 2018 15:40 (CEST)

De film van Dylan Haegens[bewerken]

Op 3 jul 2018 18:21 is door @Magere Hein via NUweg dit lemma verwijderd. Het lemma was nog geen half uur eerder aangemaakt. Het had een inleiding en rolverdeling en infobox. De film komt volgende maand uit. Nuweg is volgens mij bedoeld voor onzinnige lemma's. Zulke acties zijn goed voor de motivatie om te mogen bijdragen aan wikipedia. Ldhank (overleg) 3 jul 2018 20:34 (CEST)

De film van Dylan Haegens is niets anders dan een spellingsvariant op De Film van Dylan Haegens, een lemma dat al meermaals is aangemaakt en verwijderd, en dat nu voor aanmaak is beveiligd tot aan de première. Het lijkt me logisch dat voor andere schrijfwijzen voor hetzelfde onderwerp eenzelfde beleid wordt gehanteerd. Apdency (overleg) 3 jul 2018 20:42 (CEST)
Er zal wel een goede reden voor zijn om er mee te wachten. Op de overlegpagina is de aanmaker niet geïnformeerd. Het verdient geen schoonheidsprijs. Ldhank (overleg) 3 jul 2018 20:46 (CEST)
Dan zal ik de moderator die je noemt bij deze pingen. Apdency (overleg) 3 jul 2018 20:50 (CEST)
Voor aanmaak beveiligd? Hoe dan? –bdijkstra (overleg) 3 jul 2018 20:55 (CEST)
Nou zo. Artikel verwijderd om de reden die Apdency hier noemt. Magere Hein (overleg) 3 jul 2018 20:59 (CEST)
Oh, ik dacht dat dit alleen via cascadebeveiliging kon. Maar blijkbaar werken bestaande beveiligingen door. –bdijkstra (overleg) 3 jul 2018 21:10 (CEST)

Category:Sint-Amanduskerk (Antwerpen)[bewerken]

Geachte Mevrouw, Mijnheer,

Naar mijn bescheiden mening is er iets fout met de Commons-pagina, genaamd: c:Category:Sint-Amanduskerk (Antwerpen) .

Bij het bekijken van deze pagina ziet men aan de rechterkant van het scherm een rechthoekig kadertje, dat vermoedelijk bedoeld is als een beknopte uitleg over het onderwerp van de categorie. Men ziet hier rechts een fotootje van de Sint-Amanduskerk te Antwerpen (België). Ze is gelegen in de Van Kerkckhovenstraat. Maar volgens de uitleg in het kadertje, zou deze kerk gesitueerd zijn in de Burgemeester Waldastraat, in de gemeente Nes, Ameland, Nederland.

Naar mijn vermoeden ligt een eenvoudige tikfout bij het invoeren van de coördinaten aan de basis van dit probleem.

Misschien heeft U de nodige kennis om dit euvel op te lossen ?

Aanvaard mijn dank bij voorbaat.

Met hoogachting.

IDD5000 (overleg) 2 jul 2018 07:52 (CEST)

Dank voor de signalering, dit wordt volgens mij veroorzaakt doordat er een rijksmonumentennummer vermeld staat voor een (Nederlands) momument in Ameland. Ik zie zo snel niet hoe ik dit kan aanpassen, maar er komt vast snel iemand langs hier die dat wel weet. Vr groet, Saschaporsche (overleg) 2 jul 2018 09:08 (CEST)
De gegevens voor zo'n infobox komen van Wikidata, in dit geval van het item Sint-Amanduskerk (Q2654106). Iemand had hier per ongeluk gegevens van een karakteristiek Amelander huis onder zadeldak tussen topgevels in Nes ingevuld, wat natuurlijk gekoppeld had moeten worden aan c:Category:Burgemeester Waldastraat 12, Nes. Ik heb de foutieve gegevens verwijderd. –bdijkstra (overleg) 2 jul 2018 09:23 (CEST)

Voor de geïnteresseerden en in het bijzonder voor gebruiker:IDD5000: hier ging het al fout, en dat is twee jaar later weer hersteld, maar toen was het al te laat, want toen waren er op Wikidata al verschillende bots en achteloze gebruikers langs geweest om gegevens in te vullen op basis van het rijksmonumentnummer. De les is: onderschat niet de gevolgen van verkeerd ingevoerde gegevens. –bdijkstra (overleg) 4 jul 2018 22:17 (CEST)

Verwijzing[bewerken]

Hallo, Tijdens vertalingen wou ik een werwijzing ofzo zetten naar een andere pagina je weet wel zodat de naam van de andere pagina blauw wordt en dat je er kan op klikken maar ik weet niet goed hoe dat moet weet iemand van jullie hoe dat moet ?? Alvast bedankt Arnaud1990 (overleg) 4 jul 2018 19:31 (CEST) Arnaud1990

Dag Arnaud, ik denk dat je hier: H:LINK wel verder mee komt. Succes! JanB46 (overleg) 4 jul 2018 20:04 (CEST)

Pagina Luc Claus[bewerken]

Hallo, ik kreeg een bericht van gebruik bestaande tekst (cytaten met auteursvermelding!)op mijn net aangemaakte pagina 'Luc Claus'; ik heb die betreffende tekst verwijderd uit het artikel. Moet ik nu iets specifiek doen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hadejohan (overleg · bijdragen)

Dag Hadejohan, uitleg over auteursrechtenschending staat op je overlegpagina (vermelding van auteur rechtvaardigt niet meteen het kopiëren en plakken van een tekst). Omdat je de tekst hebt verwijderd, is dat geen reden meer voor verwijdering. Echter is de vorm van het artikel nog niet in orde, zie de toelichting op Luc Claus. Je moet dus niet iets specifieks doen, maar ik zou je wel aanraden om het artikel nog wat verder uit te bouwen, in zinnen te formuleren en ook andere, onafhankelijke bronnen te gebruiken. Mvg, Encycloon (overleg) 10 jul 2018 20:08 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Museumherberg Den Grooten Moreaen Wervik[bewerken]

Graag wat meer informatie over dit onderwerp – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:1811:C525:900:1DBF:1308:ADFA:F365 (overleg · bijdragen)

Hallo gebruiker, bedankt voor je suggestie. Gewenste onderwerpen kun je toevoegen op Wikipedia:Gewenste artikelen en mogelijk is er dan iemand die er vrijwillig mee aan de slag gaat. Overigens denk ik niet dat dit onderwerp relevant genoeg is. Mvg, Encycloon (overleg) 10 jul 2018 21:13 (CEST)
Misschien kan het wel als aanvulling op het lemma Nationaal Tabaksmuseum waar de herberg al vermeld is ? Jef antenne (overleg) 11 jul 2018 00:17 (CEST)

mijn acount[bewerken]

hollo help desk mijn acount is geblokeert dus ik kan niet meer inlogen kunnen jullie mijn helpen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎217.104.108.230 (overleg · bijdragen)

Een account wordt niet voor niets geblokkeerd, om welke gaat het? Als het de eerste keer is zal het in elk geval 24 uur zijn, dus morgen kan je weer inloggen. Rode raaf (overleg) 11 jul 2018 17:30 (CEST)

Verwaarloosde dieren[bewerken]

Beste

Er wordt zoveel in de media gedaan voor het inzamelen van geld voor ziekten. Waarom niet een keer voor verwaarloosde dieren, ikzelf zet mij in voor honden die mishandeld, verwaarloosd, uitgehongerd....zijn. Nu wordt er een verkoop gedaan van allerlei zoals, koeken, pralines, polsbandjes en nog zoveel meer maar dat is maar een druppel op een kokende plaat om zoveel mondjes, onderdak, eten ,verzorging, dierenarts te kunnen betalen. Waar kunnen we naartoe of doen om gehoord te worden. Dieren zijn ook van vlees en bloed; voelen pijn en verdriet. Waar en bij wie kunnen we hulp vragen om eens gehoord te worden buiten de kleine gemeenschap, misschien via media maar daar hebben we dan de juiste persoon voor nodig. Alle hulp is welkom want het water staat al tot in onze mond. Bedankt om het bericht te lezen en hopelijk een gunstig antwoord

vele groeten Martine De Ceukelaire – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pietekendeceukelaire (overleg · bijdragen)

Beste Martine, de helpdesk van Wikipedia is geen geschikte plaats om actie te voeren. Toch veel succes gewenst met je actie. Vr groet Saschaporsche (overleg) 11 jul 2018 19:49 (CEST)

Anonieme Overeters herschreven[bewerken]

Hallo Wikipedia, Naar aanleiding van de feedback op onderstaande links:

heb ik het artikel grotendeels herschreven.

Voor zover ik kan overzien, heb ik alle feedback verwerkt.

De neutraliteit heb ik ook proberen te verbeteren door een alinea “kritiek” toe te voegen.

Het artikel is te vinden op: Gebruiker:Henry Staverman/Kladblok

Bij voorbaat dank, Met vriendelijke groet, Henry Staverman Henry Staverman (overleg) 12 jul 2018 07:04 (CEST)

Besmet of infectie[bewerken]

Zie de totale wijziging op Aids waarbij zo'n beetje alle vormen van 'besmetting' zijn vervangen door 'infectie'. Deze begrippen zijn niet synoniem, maar ik ben ook geen expert. Kan iemand die wel kennis van zaken heeft even kijken en zonodig terugdraaien? Nietanoniem (overleg) 12 jul 2018 14:56 (CEST)

Ik denk dat jij hier gelijk hebt Nietanoniem, dus ik heb het al teruggedraaid. Maar misschien kan en wil een persoon die hier meer in thuis is er nog eens naar kijken, want er zijn meer wijzigingen gedaan die ik ook ongedaan heb gemaakt. Dqfn13 (overleg) 12 jul 2018 15:55 (CEST)
Ik heb Renee-nn al benaderd op zijn/haar OP. Infectie is, kort door de bocht, het effect dat mogelijk optreedt na een besmetting. Ik vrees dat alle bewerkingen van de afgelopen maand van deze relatief nieuwe bewerker opnieuw beoordeeld moeten worden, maar daartoe is zhij zelf ook uitgenodigd. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 12 jul 2018 15:58 (CEST)
Ik heb zojuist op Ronnie gereageerd, hierbij nogmaals mijn reactie: Ik heb inderdaad de term 'besmetting' veranderd in 'infectie'. Infectie is de gangbare term als het om hiv gaat, zie bijvoorbeeld: https://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Ziekte/Hiv-infectie en https://lci.rivm.nl/richtlijnen/hivinfectie. Een infectie ontstaat wanneer na de besmetting de ziektekiemen zich vermenigvuldigen en verspreiden. Dit doet hiv meteen wanneer het virus het lichaam binnen komt. We spreken dan bijvoorbeeld ook van een "acute hiv-infectie". Iemand die hiv heeft is dus "hiv-geïnfecteerd" en niet "hiv-besmet". Hiernaast wordt 'besmettelijk' door patiënten als stigmatiserend ervaren. Ook is aids niet overdraagbaar/besmettelijk, aids is een verzameling symptomen die door hiv veroorzaakt worden. De zin "De laatste jaren is het percentage van aids-besmetting stabiel gebleken, maar dit kan een vertekend beeld geven omdat de nieuwe besmetting en het aantal sterfgevallen ten gevolge van aids ongeveer gelijk ligt." is dus foutief. Ik hoop dat ik zo je vraag beantwoord heb. Renee-nn (overleg) 12 jul 2018 16:10 (CEST)
Het AMC (ook niet de minste) spreekt hier bijvoorbeeld weer over een hiv-besmetting. Dus het blijft onduidelijk. Ik zou i.i.g. niet alles gaan aanpassen. Daarbij is de reden dat het door patiënten als stigmatiserend wordt ervaren niet zo relevant voor een encyclopedie. Msj (overleg) 12 jul 2018 17:20 (CEST)

Een bestaande pagina aanvullen of herschrijven namens de gemeente[bewerken]

Beste Wikipediagebruikers,

Ik ben Kim en heb een vraag namens Amsterdam Zuidas. (Gemeente Amsterdam) We zijn heel voorzichtig aan het uitzoeken of wij (ik) namens Zuidas, gemeente Amsterdam, de tekst op de pagina van Zuidas mogen aanpassen. We houden ons uiteraard aan de richtlijnen, zullen bronvermelding gebruiken, neutraal schrijven etc. We willen ook niets verkeerd doen, maar doen we dan iets verkeerd? We hebben geen commercieel oogpunt, dat is hopelijk wel duidelijk. We zien alleen een boel oude informatie staan en willen dit aanvullen. Mag ik dit 'zomaar' doen namens de gemeente?

Groet, Kim (Mediamevrouw)

Het staat iedereen vrij om informatie aan te passen toe te voegen. Zelf geef je al aan dat neutraal te willen doen, en voorzien van bronnen. Vergeet daarbij niet dat in een encyclopedie niet enkel een 'huidige stand' wordt beschreven, maar ook de geschiedenis van een onderwerp. Het is dus niet de bedoeling dat oude informatie verdwijnt, maar wordt aangevuld. In de praktijk blijkt het voor direct betrokkenen wel eens lastig om neutraal een onderwerp te beschrijven, dus als tip kan ik je meegeven dat je daar goed op kan (moet) letten. Nietanoniem (overleg) 12 jul 2018 15:49 (CEST)
Reactie gegeven op de overlegpagina van Kim / mediamevrouw. Bever (overleg) 12 jul 2018 19:13 (CEST)

Bronvermelding[bewerken]

Ik heb vragen over de wijze van vermelden van bronnen:

a. wanneer geen naam van een schrijver wordt genoemd, zoals 'Encyclopedie....' en die wordt een aantal malen in de tekst geciteerd als bron, hoe kan je die dan in de bronvermelding krijgen als: ↑ Omhoog naar: a b c d e Ito, E.S. (2007). Rahasia Meede: Misteri ..... ?

b. wanneer een schrijver meer malen wordt geciteerd, maar met verwijzing naar verschillende bladzijden van hetzelfde boek, dan krijg je een foutmelding omdat <ref=schrijver>schrijver, titel, blz.3</ref> botst met <ref=schrijver>schrijver, titel, blz.10</ref>. Hoe vermijd je dit?

c. wanneer alleen wordt genoemd: "Kasteel van Amsterdam", .... en dat wordt verschillende malen geciteerd, dan krijg je: Citefout: Het openingslabel <ref> is onjuist opgemaakt of heeft een verkeerde naam. Hoe valt dit te vermijden?

Met vriendelijke groet, Djsgmnd (overleg) 12 jul 2018 00:23 (CEST)

a. De 1e keer gebruik je <ref name="blabla">Ito, E.S. (2007). Rahasia Meede: Misteri ...</ref> en de daaropvolgende keren <ref name="blabla"/>.
b. Door een andere waarde voor name= in te voeren wanneer de inhoud van de referentie anders is.
c. Dat hangt er vanaf wat je precies gedaan hebt. Misschien nog eens goed Help:Referenties en voetnoten doornemen en/of hier een meer specifieke vraag stellen.
bdijkstra (overleg) 12 jul 2018 00:41 (CEST)
Het helpt ook als je aangeeft om welk artikel het gaat. Nietanoniem (overleg) 12 jul 2018 07:45 (CEST)
Ik heb even gekeken en volgens mij gaat het om Gebruiker:Djsgmnd/Kladblok. Met deze bijdrage heb ik punt b en c gerepareerd. De fout bij het kasteel was dat eerst name=Kasteel werd gegeven, maar daarna werd verwezen naar name=Kasteel van Batavia. Vandaar de foutmelding. Er zijn trouwens geen 'regels' voor die name, je kunt ook iets zonder auteur een naam geven (bijvoorbeeld name=Encyclopedie). Punt a is daarmee hopelijk ook opgelost? Encycloon (overleg) 12 jul 2018 10:15 (CEST)
Dank voor de suggesties en oplossingen/reparaties! Het ging inderdaad om Gebruiker:Djsgmnd/Kladblok. Al doende leert men!
Met vriendelijke groet, Djsgmnd (overleg) 13 jul 2018 16:16 (CEST)

Sjabloon: wikipedia: infobox bedrijf[bewerken]

Geachte medewerker,

Momenteel werk ik aan de infobox op de pagina Huf Haus.

Als ik in dit sjabloon een bedrijfslogo wil toevoegen dat ik uit een Duitse infobox heb gehaald, krijg ik geen afbeelding van dat logo te zien, maar alleen de naam van het bedrijf. Voorbeeld: Duits: Huf Haus logo.svg wat in het Nederlands zou moeten zijn: Huf Haus logo.png (?). Het resultaat is dan alleen Huf Haus in rode letters, maar geen logo.

Hoe zet je dergelijke info over in het Nederlands?

Met vriendelijke groet Djsgmnd (overleg) 13 jul 2018 16:08 (CEST)

Helaas dat kan in dit geval niet. de:Datei:Huf Haus logo.svg is een onvrije afbeelding die niet naar Wikimedia Commons verplaatst mag worden. Op de Nederlandstalige Wikipedia doen we niet aan zulke uitzonderingen en gebruiken we in principe alleen afbeeldingen van Commons. –bdijkstra (overleg) 13 jul 2018 16:42 (CEST)

Syntaxmarkering[bewerken]

Hallo,

Bij het bewerken zie ik vandaag ineens allerlei kleurtjes voor allerlei soorten wikicode. Bijvoorbeel paars voor sjablonen en blauw voor wikilinks. Weet iemand misschien hoe ik deze uit kan zetten? Ik heb al bij Voorkeuren gekeken, maar kan daar niets vinden.

Dit probleem doet zich alleen op nl.wikipedia voor, niet op wikisource of commons.

Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 13 jul 2018 22:26 (CEST)

Hoi Vincent,
Dit kan je uitzetten door in het bewerkingsvenster rechtsboven (links van de knop 'Wijzigingen publiceren) op de hamburger te klikken (drie horizontale streepjes) en dan 'Syntax highlighting' te selecteren.
Mvg, Jeroen N (overleg) 13 jul 2018 22:44 (CEST)
Bij mij zit de knop 'Wijzigingen publiceren' onderaan en ik heb geen hamburger. In de werkbalk (toolbar) van het bewerkingsveld zie ik een aantal pictogrammen, de zevende van links is een stift waarmee ik de syntaxmarkering aan en uit kan zetten. –bdijkstra (overleg) 13 jul 2018 22:47 (CEST)
Sorry, ik ging uit van visueel bewerken of de nieuwe wikitekstmodus. Wilde mijn antwoord net aanvullen: in de oude wikitekstmodus is het inderdaad de stift (🖋). Jeroen N (overleg) 13 jul 2018 22:48 (CEST)
Ja, ik zie het. Waarschijnlijk heb ik per ongeluk dat knopje ingedrukt. Bedankt voor jullie uitleg. Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 14 jul 2018 01:03 (CEST)

Jan Roeland 1935 IJsselmuiden - 2018 Amsterdam[bewerken]

Beste,


Waarom staat beelden kunstenaar Jan Roeland niet op de lijst? Bijna in alle Nederlandse musea vertegenwoordigd?

J. de Jong – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.80.162.135 (overleg · bijdragen) 14 jul 2018 19:35‎ (CEST)

Welke lijst? –bdijkstra (overleg) 14 jul 2018 19:39 (CEST)
Hij staat in ieder geval vermeld op Lijst van Nederlandse kunstschilders. Nietanoniem (overleg) 14 jul 2018 22:20 (CEST)
Bedoeld zal zijn de Lijst van personen overleden in 2018. Henk van Haandel (overleg) 14 jul 2018 22:37 (CEST)
Hij staat op de Lijst van personen overleden in november 2016. Is er sprake van een wederopstanding? –bdijkstra (overleg) 14 jul 2018 22:46 (CEST)
@bdijkstra Humor! Misschien wordt bedoelt op 1935 bij "geboren", daar ontbrak hij, en daarom heb ik hem zojuist toegevoegd. vr groet Saschaporsche (overleg) 14 jul 2018 22:53 (CEST)

wijziging INFOBOX "STICHTING" in lemma KWF Kankerbestrijding[bewerken]

Waarom verschijnt mijn grafische bewerking van het lemma KWF Kankerbestrijding (directiewisseling) niet in de Lees-modus van het lemma. Het onderste deel van de INFO-box verschijnt helemaal niet meer !

Help mij svp! Haaftjlv (overleg) 15 jul 2018 13:46 (CEST)Haaftjlv

Op Sjabloon:Infobox stichting zijn de toegestane velden opgesomd. "directie" is daar geen van. Als de huidige velden niet toereikend zijn, kan op Overleg sjabloon:Infobox stichting een wijziging worden voorgesteld. –bdijkstra (overleg) 15 jul 2018 13:55 (CEST)

Wat moet ik doen bij verandering van bankrekening EN hiermee verbonden visakaart?[bewerken]

Wat moet ik doen bij verandering van bankrekeningnummer en de hiermee verbonden visakaart ( dewelke gebruikt word voor de badge van telepeage)?

Misschien kunnen ze bij de ANWB helpen? Op https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/tolbadge/hoe-werkt-het staat het niet, maar ik kijk nog even verder. Sietske | Reageren? 16 jul 2018 18:48 (CEST)
De ANWB heeft een lijst met veel gestelde vragen over de tolbadge. Daar staat ook tussen hoe je je rekeningnummer kunt wijzigen. Succes en fijne vakantie! Sietske | Reageren? 16 jul 2018 18:54 (CEST)
Volgens mij komt dit IP-adres uit België. Contact opnemen met de leverancier van de tolbadge en daar vragen hoe je de betalingsinformatie kan veranderen. Nietanoniem (overleg) 17 jul 2018 06:35 (CEST)
In de FAQ van de ANWB staat een linkje naar die (Franse) leverancier. Samen met andere nuttige info over de tolbadge. Sietske | Reageren? 18 jul 2018 08:55 (CEST)

Hoe in lemma titel generaties met zelfde voornaam/achternaam benoemen? junior/senior? geboorte/sterfjaar?[bewerken]

Hoe moet je de titel formuleren van lemma's over personen, waarvan méér dan twee generaties binnen een familie dezelfde voornaam hebben, die tevens niet méér dan één voornaam bezitten om ze te onderscheiden. Wordt het dan bijvoorbeeld: Piet Jansen senior, Piet Jansen junior etc., of Piet Jansen (geboortejaar-sterfjaar)? Vergeet daarbij niet dat van sommige personen geen exacte data bekend zijn. Wordt het dan: Piet Jansen (ca. geboortejaar-ca. sterfjaar) Schijf je circa dan wel of niet afgekort, of als ± ? Ik veronderstel dat voor Piet Jansen geen nummering (Piet III Jansen danwel Piet Jansen III ) plaatsvindt, zoals bij vorsten. Btw: geldt nummering exclusief voor vorsten, of óók voor lagere adel? Ik kon op deze vragen geen antwoord vinden in Help:Nieuwe pagina aanmaken en in Wikipedia:Benoemen van een pagina. oSeveno (Overleg) 19 jul 2018 12:12 (CEST)

Bedoel je zoiets: Jean Chrétien Baud (1789-1859) en Jean Chrétien Baud (1853-1918)? VanBuren (overleg) 19 jul 2018 12:33 (CEST)
Of het volgens de regels is weet ik niet, maar Piet Slager sr. en Piet Slager jr. Heb ik zo hernoemd, omdat deze kunstschilders in de literatuur doorgaans zo genoemd worden.Ldhank (overleg) 19 jul 2018 12:58 (CEST)
Beide genoemde manieren zijn volgens de regels. Het is geheel afhankelijk van hoe de personen bekendheid genieten. Voor de ene familie geldt het met jaartallen (Jan (1893-1993) en Jan (1913)), de ander krijgt een rangnummer (Willem I, Willem II, etc) en voor anderen kan het zijn dat zij vooral met junior en senior (Hans sr. en Hans jr.) in de boeken staan. Dqfn13 (overleg) 19 jul 2018 13:54 (CEST)

Pagina Volglijst ziet er anders uit[bewerken]

Sinds enkele dagen heeft mijn volglijst een ander uiterlijk. Ik mis nu bovenaan de regel waar ik kan kiezen om bijvoorbeeld mijn ruwe volglijst te bewerken. Hoe krijg ik die terug? Kattiel (overleg) 20 jul 2018 06:55 (CEST)

Aan de rechterzijde heb je een knop bewerk uw volglijst, waarna je door kunt klikken naar de ruwe volglijst. Pompidom (overleg) 20 jul 2018 07:19 (CEST)
Gevonden, dankjewel! Kattiel (overleg) 20 jul 2018 07:42 (CEST)
Zie ook Wikipedia:De kroeg#Volglijst Knipoog MVG, Rode raaf (overleg) 20 jul 2018 07:43 (CEST)
Glimlach Kattiel (overleg) 20 jul 2018 10:22 (CEST)

registratie echtscheiding[bewerken]

Is het normaal dat na een uitgesproken scheiding van ruim een jaar geleden deze niet gemeld is in de database van gemeente? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.144.201.161 (overleg · bijdragen) 23 jul 2018 09:48‎ (CEST)

De advocaat hoort daarvoor zorg te dragen. U zou deze vraag beter aan uw advocaat stellen. MVG Rode raaf (overleg) 23 jul 2018 10:51 (CEST)
(na bwc) Een echtscheidingsbeschikking (uitgeschreven door/namens een rechter) wordt voorzover ik weet z.s.m. ingeschreven bij een gemeente. Uit ervaring (van horen zeggen, niet zelf ondervonden) binnen 2 weken. Heb je de gemeente zelf al gebeld? Was er een mediator/advocaat bij betrokken, dan kun je het ook daar navragen. Nietanoniem (overleg) 23 jul 2018 10:52 (CEST)

Vervangen verwijzing Pleinairisme|en plein air door verwijzing naar en plein air[bewerken]

L.S.,

Ik heb de titel van het item Pleinairisme veranderd in En plein air. Gezien de koppelingen naar deze pagina is dat terecht: in veel van de door mij gecorrigeerde items wordt de verwijzing naar Pleinairisme vertaald met de tekst en plein air. Mijn wijziging van titel is hierbij dus bewezen terecht; iedereen heeft het over 'en plein air' en bijna nergens wordt 'pleinairisme' gebruikt.

Ik zou deze wijzigingen geautomatiseerd uitgevoerd willen zien, maar kan dit niet zelf. Mijn vraag is dus: wie kan voor mij (vierkante haken vervangen door < resp. > ): <<Pleinairisme|en plein air>> vervangen door <<en plein air>> ?

Bij voorbaat dank FdeGrijs (overleg) 23 jul 2018 11:18 (CEST)

Als ik HIER kijk, dan wordt deze term in totaal in 30 artikelen gebruikt. Het lijkt me dat dat niet ondoenlijk is om die handmatig te vervangen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 23 jul 2018 11:33 (CEST)
En bijvoorbeeld in een artikel als Evert Larock moet het toch met de hand gecontroleerd worden, want ik neem aan dat de zin Larock was van meet af aan een aanhanger van <<pleinairisme>> veranderd moet worden in Larock was van meet af aan een aanhanger van het werken <<en plein air>> of iets dergelijks. Is dat juist? Ik denk dat alle artikelen "even" handmatig nalopen wel te doen is. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 jul 2018 12:16 (CEST)
Als hulpmiddel, zie deze lijst van links naar de oude titel (Pleinairisme). JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 23 jul 2018 12:18 (CEST)

Weergavefout in categorielijst[bewerken]

Hoi, ik denk dat dit iets is voor degenen die met phabricator etc. om kunnen gaan: Ik zie dat er in de categorielijst er iets typisch gebeurt met emoji uit de Unicode 7.0 en 8.0 standaarden. Alle Unicode 6.0 emoji renderen correct, maar bijv. 🏵️ (U+1F3F5 uit de Unicode 7.0 standaard) krijgt in de lijst een kopje "🏰" (U+1F3F0). Een soortgelijk probleem doet zich voor met 🍿 (U+1F37F uit Unicode 8.0), die krijgt een kopje 🍼 (U+1F37C). Wat gaat hier mis? Milliped (overleg) 23 jul 2018 13:30 (CEST)

Eigenlijk zouden alle emoji's in deze categorie dezelfde sorteersleutel moeten hebben, want het is zinloos om voor elk symbool een kopje te maken. Maar hoe dan ook ziet dit eruit als een bug. –bdijkstra (overleg) 23 jul 2018 13:53 (CEST)
Ik zal de block prefix als sorteersleutel gaan gebruiken, het ziet er nu inderdaad vrij random uit. Maar ik vrees dat die renderfout ook wel eens op andere plekken op zou kunnen duiken. Milliped (overleg) 23 jul 2018 14:04 (CEST)
Het is geen renderfout, het is een collatiefout. In de wikisoftware zit een functie die op basis van de Unicode Character Data bepaalt onder welk kopje een sorteersleutel gevoegd moet worden. In het Categoriecafé werd kort geleden ook al een interessante bug met categoriesorteringen opgemerkt. Ik heb de problematische emoji's gekopieerd naar TestWiki, zie testwiki:Category:Emoji, als je meer vindt mag je ze daar op een soortgelijke manier bij zetten. Ik heb het op Phabricator gemeld als phab:T200213. –bdijkstra (overleg) 23 jul 2018 18:20 (CEST)

Infobox luchthaven: item toevoegen[bewerken]

Is het zinvol de “Infobox luchthaven” uit te breiden met een item “exploitant"? En hoe doe je dat?

Robyvd (overleg) 17 jul 2018 16:20 (CEST)

Misschien moet je dat even in de kroeg vragen. Hier heeft zo te zien niemand hier een mening over. Ikzelf ook niet. Sietske | Reageren? 23 jul 2018 18:49 (CEST)

Bewerken artikel Veenendaal[bewerken]

Econ222 stelde een vraag op Wikipedia:Review/Overige artikels#Veenendaal, maar hier is die beter op zijn plaats. Ingekort:

"… met name qua opmaak, bronvermelding en verwoording van informatie loop ik vast."

--Gebruiker:Econ222 (overleg) 23 juli 2018 09:24 (CEST)

Hallo Econ222, als je hulp vraagt, is het wijs om je behoeften nauwkeurig te formuleren. Puntsgewijs:
Of heb je problemen met het selecteren van geschikte bronnen? Dat is lastig, maar zolang niet duidelijk is waar je op doelt, ga ik geen tijd steken in een antwoord.
  • Opmaak? Een zo ruim begrip, dat ik geen idee heb waar je op doelt. Bovenaan je overlegpagina staat een sjabloon met allemaal nuttige linkjes, waaronder de Snelcursus. Heb je die al aangeklikt?
  • Verwoording? Heb je problemen met goed lopende zinnen? Artikelindeling? Neutrale informatie? Zakelijke formulering? Spelling en grammatica?
Voor dit soort vragen is de Review niet bedoeld en niet geschikt, vandaar dat ik deze kwestie naar de Helpdesk verplaatst heb. En eerlijk gezegd denk ik dat je beter wat ervaring op kunt doen voor je aan een ambitieus project begint. In de Categorie Veenendaal en zijn subcategorieën zijn genoeg artikelen waarmee je al werkend kunt groeien als Wikipedia-gebruiker — bertux 23 jul 2018 19:46 (CEST)

Stop removal page[bewerken]

Hey guys, could you please explain how i can stop the removal of this page? https://nl.wikipedia.org/wiki/Quint_Jansen

hey newcomer, A) Try to improve the page (if you master the Dutch language) or B) if you go to this page: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180723 you will find the mentioned page, and you can argue why you think it should be maintained. Kind regards Saschaporsche (overleg) 24 jul 2018 17:26 (CEST)

Vreemd artikel[bewerken]

Gebruiker:TLVmarcel/In de Wereldt is veel Gevaer is een nogal vreemd artikel:

  • Ten eerste: de titel bevat de opsteller van het artikel; voor het laatst bewerkt op 18 apr 2011 om 20:04.
  • Ten tweede: de opsteller is niet aangemeld;
  • Ten derde: de tekst van het artikel is rechtstreeks overgenomen door:

http://wiki.toenleidschendam-voorburg.nl/wiki/In_de_Wereldt_is_veel_Gevaer#In_de_Wereldt_is_veel_Gevaer ; laatst bewerkt op 21 apr 2011 om 00:58.

  • Ten vierde: de tekst is niet encyclopedisch;
  • Ten vijfde: hoe is dit artikel ooit opgenomen in de Wikipedia? Met andere woorden: heeft iedereen zitten slapen?

Wie weet er wat je met zo'n artikel aan moet?

Graag jullie mening.

Met vriendelijke groet, Djsgmnd (overleg) 18 jul 2018 23:13 (CEST)

Dag Djsgmnd, hoe ben je eigenlijk bij dit artikel terechtgekomen? Dit is namelijk een artikel dat enkel bestaat in de gebruikersnaamruimte van de inmiddels inactieve aanmaker (vandaar ook de gebruikersnaam in de titel). Het is dus niet bedoeld om gepubliceerd te zijn als artikel.
Je kunt het artikel in ieder geval gerust laten staan.
Mvg, Encycloon (overleg) 18 jul 2018 23:34 (CEST)
Wat bedoel je met "niet aangemeld"? Het is een bestaande gebruikersaccount. Het is vindbaar door zoekmachines, dus bezoekers zouden inderdaad kunnen denken dat het een artikel is van Wikipedia. Zie ook de statistieken. –bdijkstra (overleg) 19 jul 2018 01:11 (CEST)
Aangezien het een kladje is van een gebruiker die al zeven jaar niet meer actief is, zouden we het initiatief kunnen nemen om het artikel naar de hoofdnaamruimte te verplaatsen, via de lijst van te beoordelen artikelen. Sietske | Reageren? 19 jul 2018 07:25 (CEST)
Ik heb er een noindex op gezet waardoor het spoedig uit de zoekresultaten verdwijnt. Dan kan het verder gewoon blijven staan. Pompebled.svg Freaky Fries (Overleg) 19 jul 2018 07:39 (CEST)
Mijn idee zou zijn standaard noindex bij de gebruikersnaamruimte, maar wellicht zijn er goede redenen om het niet te doen. Het komt mij nu over, dat dit enkel op basis van piepsysteem gaat. Ldhank (overleg) 19 jul 2018 08:13 (CEST)
De Engelse, Duitse, Franse en Italiaanse Wikipedia's, Wikidata en nog veertien kleinere wiki's doen dit al. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bdijkstra (overleg · bijdragen)
Ik kan me geen goede reden voorstellen om gebruikerspagina's niet standaard op noindex te zetten. Gebruikerspagina's zijn principieel niet bedoeld om door zoekmachines gevonden te worden. En als iemand per se toch iets in een gebruikersruimte wil opzoeken, bv omdat diegene het ooit gelezen heeft maar niet meer weet waar dat was, dan kan intern binnen Wikipedia gezocht worden middels het 'uitgebreid zoeken' en dan aanvinken van 'zoeken in naamruimte > gebruiker'. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 24 jul 2018 22:33 (CEST)

Welkomstpagina in Litouws[bewerken]

Hoi mede-Wikipedianen,

Heeft iemand een idee waarom ik op mijn overleg een welkomstpagina in het Litouws kreeg te zien met daarop een moersleutel (er staat ook homobot)? Voor zover ik weet spreek ik geen Litouws en heb ik ook nog nooit een pagina op de Litouwse wikipedia bewerkt. Groeten, Dennis1989 (overleg) 26 jul 2018 18:02 (CEST)

Een korte test leerde me dat inloggen op LT:WP (wat automagisch gebeurt als je daar heen browst en op een andere Wiki bent ingelogd) een welkomstpagina in het zo welluidende Litouws veroorzaakt. Groet, Magere Hein (overleg) 26 jul 2018 18:16 (CEST)

Hoi Magere Hein, Dat was mij bekend, maar ik kan mij niet heugen dat ik een Litouwse Wiki-pagina heb bezocht. Groeten, Dennis1989 (overleg) 26 jul 2018 18:25 (CEST)

Voor wat het waard is: je blijkt wel een gebruikersoverleg te hebben op de Litouwse Wikipedia: lt:Naudotojo aptarimas:Dennis1989, met het bedoelde sjabloon — bertux 26 jul 2018 18:25 (CEST)
@Magere Hein: Niet direct. Het aldaar voor de eerste keer inloggen/bezoeken veroorzaakt de aanmaak van een lokale gebruikersaccount op basis van je globale account. Voor Dennis1989 gebeurde dat vanochtend om 9:03. Die accountaanmaak wordt blijkbaar tegenwoordig opgepikt door een bot die een bericht aanmaakt. Vroeger gebeurde dit niet, want ik heb geen welkomstbericht. –bdijkstra (overleg) 26 jul 2018 18:29 (CEST)

Erg apart, maar het zal wel goed zijn..... Allen bedankt voor de antwoorden! Dennis1989 (overleg) 26 jul 2018 18:32 (CEST)

Mobiel ingelogd, in desktopweergave niet. Zelfde apparaat, zelfde browser![bewerken]

Het is al jaren een ergernis voor mij: ben ik ingelogd op Wikipedia en klik ik door naar Wikidata, Commons of WikiWoordenboek, dan moet ik bij al die sites opnieuw inloggen. Omgekeerd gaat het wel goed: inloggen op een van die drie werkt ook voor wp. Maar onderling weer niet: inloggen op Commons betekent opnieuw inloggen bij Wikidata.

Nu ontdekte ik vandaag het toppunt van absurdisme: ben ik met mijn Android-telefoon en Free Adblock Browser vanuit Google terechtgekomen op een foto, dan blijk ik bij Commons ingelogd te zijn. Ik kan dan mijn volglijst bekijken. Als ik dan onderaan de pagina klik op Desktopweergave, dan zie ik die pagina uitgelogd.

Het is geen weergavekwestie, want als ik op Contributions klik, dan zie ik de bijdragen van mijn IP-adres. Ga ik weer terug naar de mobiel weergave, dan ben ik weer ingelogd en kan ik mijn volglijst weer zien. Bij mijn computer (W10, Firefox) is dat niet het geval: daar is Commons alleen uitgelogd te zien, tenzij ik elke dag mijn gebruikersnaam en wachtwoord opgeef.[1]

Telefoon en computer zitten met wifi aan dezelfde modem-router.

Is er iemand die snapt wat hier aan de hand is? — bertux 26 jul 2018 18:13 (CEST)

Op je telefoon gok ik dat Free Adblock Browser net iets te veel zaken blokkeert om je sessie over te kunnen dragen van commons.m.wikimedia.org naar commons.wikimedia.org. Op je computer vermoed ik dat je een plug-in hebt die ook iets dergelijks doet of dat sommige cookies corrupt zijn. Heb je op beide apparaten hetzelfde geprobeerd met een andere browser? –bdijkstra (overleg) 26 jul 2018 18:44 (CEST)

Nieuwe pagina 'Patrick Sweetlove'[bewerken]

De aanzet tot mijn nieuwe pagina 'Patrick Sweetlove' is genomineerd voor onmiddellijke verwijdering. Hij is inderdaad verre van af. Ik wilde hem enkel opslaan, maar vond geen andere mogelijkheid dan 'publiceren'. Kan ik deze aanzet opslaan als concept, om daar later verder aan te werken. Bedoeling is om hier in stapjes aan te werken en pas te publiceren als ik vind dat het àf is. Is de zandbak daar een goede plek voor? Zo ja, hoe krijg ik de tekst daar in? Graag uw advies.schrijver 300 (overleg) 27 jul 2018 00:32 (CEST)

U maakte korte tijd hiervoor uw kladblok aan. Dat is een geschikte ruimte daarvoor. De openbare zandbak wordt gereset na een uur inactiviteit. Wikiwerner (overleg) 27 jul 2018 00:40 (CEST)
(na bwc) Ik heb de tekst in uw persoonlijke kladblok gezet.
Schrijven over jezelf wordt sterk afgeraden omdat het zeer moeilijk is om een droog objectief artikel te schrijven. Ik zou u daarom willen afraden hier aan te beginnen. lees ook Wikipedia:Zelfpromotie eens door. Vr groet Saschaporsche (overleg) 27 jul 2018 00:46 (CEST)

Ook kladblok werd verwijderd. schrijver 300 (overleg) 27 jul 2018 01:49 (CEST) Schrijver 300

Uhm... De tekst die Saschaporsche in je kladblok zette, is inderdaad inmiddels door Kattenkruid weer verwijderd met de m.i. opmerkelijke motivering "Onjuist gebruik van kladblok". Ik vraag me af of dat terecht was. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 27 jul 2018 01:52 (CEST)

Nog voor ik het tweede bericht van Sachaporche kreeg, had ik zelf al de tekst naar het kladblok gekopieerd, op zijn advies. Waarom het kladblok werd verwijderd is voor mij niet duidelijk.schrijver 300 (overleg) 27 jul 2018 01:59 (CEST)

Misschien dat Gebruiker:Kattenkruid dat hier kan verduidelijken. Vr groet Saschaporsche (overleg) 27 jul 2018 03:30 (CEST)
Het kladblok is ook geen plaats om reclame te plaatsen. Als de gebruiker aangeeft er een aanvaardbaar artikel van te willen maken kan dat tijdelijk wel. Ik zal de pagina terugplaatsen. Succes, Kattenkruid (overleg) 27 jul 2018 08:06 (CEST)

Link andertalige Wiki's niet helemaal in orde: N33 (Luxemburg)[bewerken]

Als ik vanuit N33 (Luxemburg) naar de Luxemburgse Wikipedia klik via In andere talen dan kom ik keurig uit op de lb:Nationalstrooss 33. Klik ik vanuit daar op dezelfde manier terug naar de Nederlandse Wikipedia kom ik uit op de N32 (Luxemburg). Vanuit de Nederlandstalige wiki naar de Franse en omgekeerd en vanuit de Luxemburgse naar de Franse en omgekeerd doet het probleem zich niet voor. Het is dus enkel vanuit de Luxemburgse wiki naar de Nederlandse toe dat het fout gaat. ARVER (overleg) 29 jul 2018 13:17 (CEST)

Een aantal kleinere wiki's zoals de Limburgse en blijkbaar ook de Luxemburgse zijn nog niet helemaal overgeschakeld naar Wikidata. Zij hebben nog veel artikelen die geen Wikidata-item zijn en zijn nog afhankelijk van handmatige interwiki's die, zoals valt te verwachten van een zeer kleine gemeenschap, matig of slecht worden onderhouden. –bdijkstra (overleg) 29 jul 2018 13:22 (CEST)
Oke, dank je. Ik zag nu dat er inderdaad op het artikel [[ nl:N32 (Luxemburg) ]] stond. Die heb ik daar maar verwijderd en nu functioneert het wel weer. ARVER (overleg) 29 jul 2018 14:01 (CEST)

Sjabloon:infobox schilderij[bewerken]

L.S.,

In de overleg pagina van dit sjabloon staat de suggestie om bij dit sjabloon een URL op te nemen naar de pagina waar het schilderij te zien is. Wat mij betreft het liefst naar de website van de eigenaar. Ook ik ben hier een voorstander van, te meer daar er van recente kunstenaars toch nog een afbeelding van het object (dus ook bijv. beeldhouwwerk) getoond kan worden.

Wie zou dit sjabloon kunnen en willen aanpassen ?

Bij voorbaat dank,FdeGrijs (overleg) 27 jul 2018 16:53 (CEST)

{{Fotogewenst}}

Ik zou er eerder voorstander van zijn om een link te maken naar Wikiportret, zodat hedendaagse kunstenaars verleid worden om een afbeelding van een van hun werken vrij te geven onder de CC-BY-SA licentie. Niets is namelijk zo veranderlijk als een externe link naar een website. Hoe Wikiportret werkt? Klik op fotogewenst, hiernaast. Dit sjabloon moet wat mij betreft alleen neergezet worden bij schilderijen van levende kunstenaars. Bij kunstenaars die meer dan 70 jaar geleden zijn overleden, kunnen we een foto van een schilderij beter uploaden naar Commons en direct plaatsen, want daarvan is het auteursrecht verlopen. Bij de tussencategorie - helaas, dan is er geen oplossing. EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 27 jul 2018 17:38 (CEST)

Kan toch allebei? Die Wikiportret-oproep staat toch bij infoboxen van personen meestal op de plek waar anders een afbeelding van die persoon zou staan? Dus dat zou dan in dit geval op de plek komen waar in de infobox een mini-reproductie van het schilderij zou staan. Het voorstel op de overlegpagina gaat over een extra parameter. Dat bijt elkaar niet. Bever (overleg) 31 jul 2018 15:23 (CEST)

bootnaam[bewerken]

L.S. Onze boot heeft de naam wynhekse ooit door een opa bedacht. Deze was in 1940 van Follega naar Beverwijk verhuisd. De naam is nergens terug te vinden, men zegt dat het iets met een simmer twirre te maken heeft. Is er bij u iemand die deze naam kent? b.v.d. A. Zwart.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.161.217.5 (overleg · bijdragen) 29 jul 2018 11:23‎

Ik had nog nooit van die naam gehoord. En te merken aan het uitblijven van andere reacties is de naam hier niet bekend. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 31 jul 2018 07:29 (CEST)
Mogelijk betekent de naam 'wervelwind' of 'windhoos'. 'Wyn' betekent in het Fries niet alleen 'wijn', maar ook 'wind', en een 'hekse' is uiteraard een 'heks'. Een 'windheks' dus, wat weer een gewestelijke benaming voor 'wervelwind' of 'windhoos' is. Behouden vaart, Matroos Vos (overleg) 31 jul 2018 14:41 (CEST)

Artikel wordt verwijderd..[bewerken]

Ik snap niet waarom de pagina wordt verwijderd, want er staat reclame maar dat is toch niet waar? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door LakoOfficial (overleg · bijdragen) 31 jul 2018 18:05‎ (CEST)

Dat is het wel degelijk, met passages als "Ze hebben meer dan 100 video clips gemaakt!" en "Framez hun taak is om een mooie videoclip te maken". Zie ook uw overlegpagina. Wikiwerner (overleg) 31 jul 2018 18:40 (CEST)

Bepaling relevantie[bewerken]

Beste mede-Wikipediaan,

Ik wil een pagina wijden aan een dansgroep die succesvol experimentele danskunst uitvoert en dit zowel in de regio als internationaal doet. Binnen Nederland treden zij in hun eigen theater en op festivals in hun regio op. Ze krijgen provinciale subsidie. Dit jaar werd het 25-jarig bestaan gevierd.

Aan welke groep voldoen zij voor wat betreft de criteria voor opname in de Wikipedia?
a. is het een onderneming?
b. is het kunst?
c. vallen zij onder bands en artiesten?

Graag jullie mening hierover. Met vriendelijke groet, Djsgmnd (overleg) 31 jul 2018 03:04 (CEST)

Hoi Djsgmnd. Het belangrijkste is dat er onafhankelijke en gezaghebbende bronnen zijn die gebruikt worden bij het maken van het artikel. Dat toont namelijk de relevantie aan. MatthijsWiki (overleg) 31 jul 2018 06:08 (CEST)
Door slechts provinciale bekendheid wordt alleen in enkele stedelijke dagbladen/provinciaal dagblad gerecenseerd en is er een landelijk rapport ter beoordeling van de laatste subsidieaanvraag bekend. Zou dit voldoende draagkracht bieden? Djsgmnd (overleg) 1 aug 2018 17:55 (CEST)
De media misschien, maar het rapport is niet onafhankelijk en het valt ook niet onder media (televisie, krant, tijdschrift, etc.) omdat het pas heeft geschreven naar aanleiding van het subsidieverzoek. Dqfn13 (overleg) 1 aug 2018 20:46 (CEST)