Help:Helpdesk/Archief/sep 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

wijziging op een wikipedia-pagina die op Google blijft staan[bewerken]

Kort geleden heb ik een wijziging aangebracht op een pagina die ik heb geschreven over Wanda Tuerlinckx. De wijziging was het verwijderen van haar geboortedatum. Het probleem is dat de geboortedatum weliswaar van de wikipedia-pagina is verwijderd bij elke Google-search is nog steeds meteen de geboortedatum in beeld. Hoe kan ik dit ook verwijderen? Is daar een methode voor? Alvast dank! Victoria

Google heeft zijn eigen snelheid in het indexeren van webpagina's. Daarnaast gebruikt Google ook meerdere bronnen voor het tonen van geboortedata. Het alleen verwijderen van Wikipedia is dan ook niet voldoende om iets uit Google Personen te verwijderen. Ed Lane (overleg) 1 sep 2018 17:31 (CEST)
Los daarvan is de vraag waarom die geboortedatum weg moest. Die vermelding was keurig van een bron voorzien. Velocitas(↑) 1 sep 2018 17:33 (CEST)
Dat was niet de vraag. Ed Lane (overleg) 1 sep 2018 19:00 (CEST)
Google haalt deze informatie als ik me niet vergis van Wikidata, dus het zal daar verwijderd moeten worden wil je het niet meer in de zoekresultaten zien. Jeroen N (overleg) 1 sep 2018 17:36 (CEST)
Ik zie hier  Geboren 1969-03-04 en volgens de NRC is ze in 1969 geboren. Maar zelfs het geboortejaar met De NRC-bronvermelding haalde Victoria weg. Was dat fout dan? - Robotje (overleg) 1 sep 2018 17:39 (CEST)
De vraagsteller geeft hier aan dat het om privacyredenen is gedaan, maar die geboortedatum is gewoon openbaar te raadplegen. Ik heb de datum daarom teruggeplaatst. Velocitas(↑) 1 sep 2018 18:04 (CEST)

Antwerp Tower[bewerken]

Beste,

men is volop bezig de Antwerp Tower, aan het renoveren. Deze wordt nu 100m hoog. Gelieve dit aan te passen in de lijst hoogste torens Belgie. Alvast bedankt JW – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jo wuyts (overleg · bijdragen)

Dag Jo wuyts, bedankt voor je betrokkenheid bij Wikipedia. Echter kunnen we het nog niet aanpassen zolang men nog 'volop bezig' is. Je mag de aanpassing trouwens ook zelf doen wanneer de verbouwing is afgerond. Hopelijk heb je zo voldoende antwoord. Mvg, Encycloon (overleg) 1 sep 2018 21:34 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Ik heb de informatie bij nader inzien wel even in een voetnoot verwerkt. Encycloon (overleg) 1 sep 2018 21:44 (CEST)

Pagina over Guido Lamm verwijdert[bewerken]

Beste, Enkele weken geleden had ik een pagina aangemaakt over Guido Lamm. Die is inmiddels verwijdert, want ik zag te laat dat er een bericth was daarover. De rede is dat Guido Lamm niet genoeg E-waarde heeft. Guido is op dit moment deelnemer aan the voice of holland. zanger en hopelijk straks ook BN'er. Vandaag dat ik die pagina had aangemaakt, nog voordat de eerste uitzending was. Omdat we de media voor wilden zijn. voor de eerste uitzending was hij inderdaad nog niet bekend, maar inmiddels heeft zijn blind audition op YT al 142.000 views en gaat morgen zijn nieuwe website online.

Dus kan dit besluit nog heroverwogen worden? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 37.74.94.182 (overleg · bijdragen) 5 sep 2018 14:47‎

Als u het niet eens bent met een verwijdering heeft u de mogelijkheid om een gemotiveerd terugplaatsingsverzoek in te dienen via WP:TERUG. Rode raaf (overleg) 5 sep 2018 14:51 (CEST)
De pagina werd verwijderd wegens schending van auteursrechten; terugplaatsen is dan slechts een optie als de tekst is vrijgegeven via WP:OTRS. Velocitas(↑) 6 sep 2018 13:54 (CEST)

Nieuwe artikelen markeren als gecontroleerd[bewerken]

Hoi collega's, het valt me op dat ik in sommige gevallen niet zie wie een nieuw artikel als "gecontroleerd" heeft gemarkeerd. Gisteren overkwam het me (ik weet ff niet meer bij welke artikelen), en vanochtend weer, nu bij het artikel Todd Rogers. Ik klik in de geschiedenis van het artikel bovenin op "logboek voor deze pagina bekijken", maak het datumveld leeg, en zet een vinkje bij "markeerlogboek"... maar zie alleen de naam van de schrijver maar. Is er een handiger methode? Doe ik iets verkeerd? Thnks Glimlach grt, eVe Roept u maar! 6 sep 2018 13:38 (CEST)

Bewerkingen van moderatoren zijn van zichzelf al gemarkeerd als gecontroleerd, hier komt geen logboek aan te pas. –bdijkstra (overleg) 6 sep 2018 13:41 (CEST)
Hmmm, vind ik vreemd, artikelen van moderators zijn niet per se beter dan die van niet-mods. Maar bedankt voor de uitleg :) Grt, eVe Roept u maar! 6 sep 2018 13:56 (CEST)
Niet zo vreemd als je bedenkt dat het "markeren" oorspronkelijk enkel bedoeld was voor vandalismebestrijding. –bdijkstra (overleg) 6 sep 2018 14:07 (CEST)
Ook het markeerlogboek is leeg, maar dat komt inderdaad doordat betreffende auteur een moderator is. Dqfn13 (overleg) 6 sep 2018 14:10 (CEST)

S&V[bewerken]

Schild & Vrienden kan niet als artikel worden gestart, terwijl deze radicale en nationalistische beweging een belangrijke speler begint te worden. Er zijn tal van bronnen beschikbaar inmiddels die hun organisatie en activiteiten belichten. Die zijn niet onbeduidend meer. Bijvoorbeeld: meerdere N-VA-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober hebben zich inmiddels teruggetrokken vanwege banden met S&V. Dit begint op censuur te lijken, graag het slot eraf. [1]. DMFrancken (overleg) 6 sep 2018 23:03 (CEST)

Dag DMFrancken, als je iets verder leest op Schild en Vrienden dan staat daar het volgende:
Deze pagina kan niet bewerkt worden, omdat die is opgenomen in de volgende pagina die beveiligd is met de cascade-optie: Wikipedia:Beveiligd/S
Verzoeken voor het opheffen van de beveiliging van Schild en Vrienden kunnen geplaatst worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen.
Hopend je zo voldoende geïnformeerd te hebben, Encycloon (overleg) 6 sep 2018 23:10 (CEST)
Je treft het: ik zie dat een andere gebruiker reeds een verzoek heeft gedaan. Je zou er nieuwe argumenten bij kunnen zetten of gewoon even rustig die pagina in de gaten kunnen houden. Mvg, Encycloon (overleg) 6 sep 2018 23:17 (CEST)

linkfix[bewerken]

Wie krijgt de link uit de eerste voetnoot in het artikel James Whitman gefikst? Ik kreeg het niet voor elkaar. Dank alvast, Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 sep 2018 08:39 (CEST)

Na de : in de toelichting stond een regeleinde. Die heb ik verwijderd. Daarmee is het probleem opgelost. Mbch331 (Overleg) 9 sep 2018 08:51 (CEST)
Dankjewel! Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 sep 2018 08:57 (CEST)

Vladikavkaz[bewerken]

Ik wilde een overlegpagina starten op de pagina van Vladikavkaz omdat er volgens mij een vreemde term gebezigd wordt of een trol bezig is. Maar toen ik de pagina aanmaakte kreeg ik een waarschuwing van Wikipedia dat ik een onzinpagina aangemaakt had. Kan een meer ervaren lid mij hiermee helpen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:A211:2002:A000:9403:351C:404E:89F8 (overleg · bijdragen)

Uw vraag was terecht en werd door mij verkeerd opgevat, warvoor excuses. De term in kwestie hoorde overigens inderdaad niet in het lemma thuis en is door mij inmiddels verwijderd. Machaerus (overleg) 9 sep 2018 16:03 (CEST)

link fix 2[bewerken]

De link op Karl Remmert die ik gisteren plaatste ziet er ook niet netjes genoeg uit. Wat doe ik verkeerd? Of komt het doordat dat een https pagina link is? vr groet Saschaporsche (overleg) 9 sep 2018 13:25 (CEST)

Exact hetzelfde euvel, exact dezelfde oplossing. –bdijkstra (overleg) 9 sep 2018 13:40 (CEST)
Bedankt voor de hulp. vr groet Saschaporsche (overleg) 9 sep 2018 14:15 (CEST)
Misschien moeten we dan eens kijken of het mogelijk is om regeleinden in bewerkingsschermen standaard zichtbaar te maken (¶), of de optie mogelijk maken in 'Voorkeuren > Bewerken'. Dan zien mensen ook meteen als ze (per ongeluk) aan het eind van een zin reeksen spaties hebben neergezet. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 sep 2018 22:16 (CEST)

link naar Engelse pagina[bewerken]

Hallo. Zojuist heb ik een pagina gemaakt over de Nigeriaanse arts Ameyo Adadevoh. Die wil ik graag linken naar de Engelse versie, maar als ik de url daarvan invoer krijg ik de melding dat deze pagina niet te vinden is in Engwiki. Hoe kan ik dit oplossen? Alvast bedankt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SachaMZP (overleg · bijdragen)

Ik heb de pagina voor je gekoppeld. Na het aangeven van welke taal je wilt koppelen hoef je enkel de titel in te voeren, niet de hele URL. Het systeem ziet dan zelf of er ook al links zijn naar weer andere taalwiki's. Nietanoniem (overleg) 10 sep 2018 11:46 (CEST) - ps: wil je bijdragen op overlegpagina's afsluiten met vier tildes. Dan zien anderen ook wie wat heeft geschreven.
Is de juiste spelling Ameyo Adadevoh of Ameyo Adedevoh? –bdijkstra (overleg) 10 sep 2018 11:48 (CEST)

Bedankt! Het is Ameya Adadevoh.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SachaMZP (overleg · bijdragen)

Bankrekeningen[bewerken]

Ik wil weten waar mijn bankrekeningen zijn gebleven – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.72.132.146 (overleg · bijdragen)

Dag, ik denk dat je voor deze vraag beter even contact kunt opnemen met de bank(en) waar je de rekeningen bij hebt/had. Mvg, Encycloon (overleg) 11 sep 2018 15:09 (CEST)

Fc Tenstar Melle[bewerken]

Beste,

Ik wil de info weergeven over de club maar blijkbaar kan dit niet ... Uiteraard komt die in 100% met hetgeen op onze website te vinden is.

Met vriendelijke groeten

Christoph – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Saerens1973 (overleg · bijdragen)

Dat laatste is niet de bedoeling. De pagina FC Tenstar Melle is verwijderd vanwege schending van auteursrechten of plaatsing zonder toestemming. Zie Wikipedia:Auteursrechten. –bdijkstra (overleg) 12 sep 2018 11:51 (CEST)

De mail met de permissieaanvraag is verzonden, ik ben de auteur van de website en officieel vertegenwoordiger van de club volgens de statuten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Saerens1973 (overleg · bijdragen) 12 sep 2018 13:23 (CEST)

Hallo Saerens1973, zodra toestemming binnen is, kunt u op deze verzoekpagina een terugplaatsingsverzoek indienen. Weet wel dat het heel goed mogelijk is dat het artikel direct ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd kan worden, omdat niet alle teksten op eigen websites ook goede encyclopedische artikelen vormen. Dqfn13 (overleg) 12 sep 2018 15:20 (CEST)

Omval, Overamstel en Noorderpark[bewerken]

Hoi,

Er is een probleem met de sjabloon Zie dp op de pagina's Omval (Amsterdam), Overamstel (Amsterdam), Noorderpark (metrostation) en Noorderpark (Amsterdam).

Ik heb hulp nodig.

Dank je wel

WhatsUpWorld (overleg) 13 sep 2018 18:00 (CEST)

Zie de uitleg op Sjabloon:Zie dp, alleen als de naam van de doorverwijspagina eindigt op (doorverwijspagina) gebruik je dat sjabloon en dat is hier niet het geval. Mbch331 (Overleg) 13 sep 2018 18:19 (CEST)
Aanvullend, het is normaal gesproken niet gewenst terug te linken naar een DP vanaf de eigenlijke pagina's, dat word ook alleen gedaan als er een Amsterdam-constructie is, de belangrijkste betekenis zit op de pagina zonder haakjes, en de DP op de pagina met (doorverwijzing). Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 13 sep 2018 23:25 (CEST)