Help:Wikipediachat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:WPC
Zie WP:CHAT

Rondom de Nederlandstalige Wikipediagemeenschap zijn er verschillende plekken waar gebruikers onderling met elkaar in contact staan. Hoewel het merendeel van het overleg plaats vind via overlegpagina's of bijvoorbeeld de kroeg zijn er ook een aantal plekken waar een aantal gebruikers buiten Wikipedia digitaal samen komen. Wees er van bewust dat deze plekken geen officieel onderdeel zijn van Wikipedia en ook niet worden gemonitord door de Wikimedia Foundation.

IRC[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:IRC voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

IRC is een chatserver waarmee gebruikers eenvoudig onderling met elkaar kunnen spreken, registratie is optioneel en het gebruik is gratis. De Nederlandstalige Wikipedia maakt -net als alle andere mediawiki projecten- gebruik van het netwerk van Libera Chat. Het voordeel van IRC over Discord is dat IRC volledig FOSS is.

Het IRC kanaal is te bereiken via de webchat of door met uw IRC-client te gaan naar irc://irc.libera.chat/wikipedia-nl. Denk er overigens om dat bij het gebruik van IRC uw IP-adres in beginsel openbaar is.

Discord[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:Discord voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Nederlandstalige Wikipedia beschikt over een eigen Discord server. Om deze te bezoeken is het maken van een gratis Discord-account noodzakelijk. Het voordeel van Discord over IRC is dat het mogelijk is om berichten te lezen die zijn verstuurd terwijl je offline was.

Om de Discord server te betreden kunt u op deze uitnodigingslink klikken. Nadat u eventueel een account heeft aangemaakt kunt u uw Wikipedia-gebruikersaccount bevestigen door .auth te typen in het #botlog-kanaal, u krijgt dan verdere instructies van WikiAuthBot via een privé-bericht.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]