Help:Wikipediachat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:WPC
Zie WP:CHAT

Rondom de Nederlandstalige Wikipediagemeenschap zijn er verschillende plekken waar gebruikers onderling met elkaar in contact staan. Hoewel het merendeel van het Wikipedia-overleg plaats vind via overlegpagina's of bijvoorbeeld de kroeg zijn er ook een aantal externe platformen waar gebruikers buiten Wikipedia digitaal kunnen verzamelen. Deze plekken zijn geen officieel onderdeel van Wikipedia en worden niet gemonitord door de Wikimedia Foundation.

Discord[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Wikipedia:Discord voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Nederlandstalige Wikipedia beschikt over een eigen Discord server. Om deze te bezoeken is het maken van een gratis Discord-account noodzakelijk. Het voordeel van Discord over IRC is dat het mogelijk is om berichten te lezen die zijn verstuurd terwijl je offline was. In deze chat kun je op elk moment van de dag (en nacht) vragen stellen, die zo mogelijk, opgelost worden. Op Discord zijn verschillende kanalen, daardoor is het mogelijk dat er op hetzelfde moment verschillende gesprekken gevoerd worden. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een van de spraakkanalen, in deze kanalen kun je naast gezellig babbelen, ook je scherm delen zodat je geholpen kunt worden.

Om de Discord server te betreden kunt u op deze uitnodigingslink klikken. Nadat u eventueel een account heeft aangemaakt kunt u uw Wikipedia-gebruikersaccount bevestigen door .auth te typen in het #botlog-kanaal, u krijgt dan verdere instructies van WikiAuthBot via een privé-bericht.

Wikimedia België helpdesk[bewerken | brontekst bewerken]

Wikimedia België heeft een online chatplatform waar je vragen kunt stellen, of simpelweg met mekaar een videogesprek kan voeren. Je kan je scherm delen waardoor je problemen heel efficiënt kunt oplossen. Afspraak: iedere dinsdagavond van 19:00-21:00, of ook op andere momenten wanneer er meerdere vrijwilligers connecteren... het platform laat toe om gelijktijdige conversaties te voeren -- de deelnemers kunnen zich op het virtuele strand in groepjes verdelen zodat er afzonderlijke gesprekken kunnen worden gevoerd zonder mekaar te storen... deelnemers kunnen vrij aansluiten naar een ander groepje naar keuze.