Hemus Air

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hemus Air
IATA

DU

ICAO

HMS

Roepletters

Hemus Air

Een BAe 146 van Hemus Air
Een BAe 146 van Hemus Air
Opgericht 1986
Opgeheven 2007
Hubs Luchthaven Sofia
Vloot 6
Bestemmingen 11
Hoofdkantoor Sofia, Vlag van Bulgarije Bulgarije
Website www.hemusair.com
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

Hemus Air (Bulgaars: Хемус Ер) was een Bulgaarse luchtvaartmaatschappij met als thuishaven Sofia. Zij leverde reguliere binnenlandse en buitenlandse diensten vanaf Sofia en Varna, en charter-, vracht- en luchtambulancediensten. Hemus Air was gestationeerd op luchthaven Sofia.

Geschiedenis[bewerken]

De luchtvaartmaatschappij werd in 1986 gesticht toen ze zich aftakte van Balkan Bulgarian Airlines en begon datzelfde jaar met het leveren van diensten. In eerste instantie was Hemus Air een aparte afdeling die luchtambulancediensten, luchtkalibratie en luchtfoto's leverde. Hemus Air werd wettelijk een onafhankelijk bedrijf in 1991, toen het zich volledig afscheidde van Balkan Bulgarian Airlines.

In 2002 werd het bedrijf geprivatiseerd door Bulgaarse bedrijfsinvesteerders en heeft vanaf dat moment hard gevochten om zichzelf op de markt staande te houden tegen de concurrentie van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen en de opvolger van Balkan Bulgarian Airlines, Bulgaria Air. Hemus Airs ambitieuze plan om mee te werken aan het privatiseren van het staatsbedrijf Bulgaria Air gaf geen zekerheid over de toekomst van het bedrijf. In 2007 werd de vliegvergunning van Hemus Air ingetrokken.

Vloot[bewerken]

De vloot van Hemus Air bestond in juli 2007 uit:

Bestemmingen[bewerken]

Binnenland[bewerken]

Buitenland[bewerken]

Externe link[bewerken]