Hendrik Maurits van Battenberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
03-10-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: geen indicatie van E-waarde

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Hendrik Maurits van Battenberg

Hendrik Maurits van Battenberg (Milaan, 5 oktober 1858Sierra Leone, 20 januari 1896) was de echtgenoot van Beatrice van Saksen-Coburg en Gotha (1857-1944), jongste dochter van koningin Victoria. Hij was een zoon van Alexander van Hessen en Julia Hauke.

Het echtpaar woonde bij de koningin op Balmoral Castle.

Kinderen[bewerken]

Het echtpaar van Battenberg kreeg vier kinderen, die opgroeiden op Windsor Castle, Balmoral Castle en Osborne House op het eiland Wight.

  • Alexander (1886-1960), hun oudste zoon, werd vernoemd naar zijn vaders broer Alexander I van Bulgarije.
  • Victoria Eugénie (1887-1969), de enige dochter, werd in de familie Ena genoemd. Zij verloofde zich in 1906 met koning Alfons XIII van Spanje. Toen ze tien weken later trouwden, werd zij koningin van Spanje.
  • Leopold (1889-1922) gaf in 1917 de titel 'prins' op en werd Lord Leopold Mountbatten, markies van Carisbrooke.
  • Maurits (1891-1914).