Henry Nicholas Ridley

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Henry Nicholas Ridley
Henry Nicholas Ridley, Botanist (1855-1956).jpg
Standaardafkorting Ridl.
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Henry Nicholas Ridley aan te duiden bij het citeren van een botanische naam.

In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.

Portaal  Portaalicoon   Biologie

Henry Nicholas Ridley (West Harling Hall (Norfolk), 10 december 1855 - Kew, 24 oktober 1956) was een Brits botanicus.

Levensloop[bewerken]

Ridley behaalde zijn Bachelor of Arts in Oxford. In 1881 wordt hij lid van de Linnean Society of London, en in 1907 van de Royal Society. Tussen 1880 en 1888 is hij werkzaam als assistent aan het departement plantkunde van het British Museum.

In 1887 neemt hij deel aan de wetenschappelijk expeditie naar Fernando de Noronha, een Braziliaanse archipel. Daarna neemt hij van 1888 tot 1911 het beheer op van de botanische tuin van Singapore. Hij was er eveneens verantwoordelijk voor het bosbeheer en draagt bij tot de introductie van de latexcultuur op het Maleisisch schiereiland.

Hij interesseert zich vooral in de relaties tussen de dieren- en de plantenwereld. Voor zijn bijdrage aan de wetenschap verleent de Linnean Society of London hem in 1950 de Linnean Medal.

Eponiemen[bewerken]

Het orchideeëngeslacht Ridleyella is door Rudolf Schlechter naar hem vernoemd, net als het Sapotaceae-geslacht Ridleyinda door Carl Ernst Otto Kuntze.