Herbert Garrison

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Herbert Garrison
(tijdelijk: Janet Garrison)
South Park-personage
Geslacht Man (tijdelijk Transseksueel)
Haar Grijs (eerst bruin)
Leeftijd 41/46
Baan leraar op South Park Elementary
Religie Rooms-katholiek
Debuut *Als Mr. Garrison:
Cartman Gets an Anal Probe
*Als Mrs. Garrison:
Mr. Garrison's Fancy New Vagina
*Als Mr. Garrison, maar dan met een nieuwe penis:
Eek, A Penis!
Stem Trey Parker
IMDb-profiel
Lijst van personages

Herbert Garrison (tijdelijk bekend als Janet Garrison), vaak aangesproken als Mr. Garrison, was de leraar van groep 5 van South Park Elementary tot Cartman Joins NAMBLA later werd hij leraar van groep 6 van The Death Camp of Tolerence tot Where My Country Gone

Biografie[bewerken]

Aan het begin was Garrison, toen nog Herbert Garrison geheten, de leraar van groep 5 van South Park Elementairy. Hij was heteroseksueel en haatte homoseksuelen. Iedereen vond dat hij zich gedroeg als een homo, waarop hij altijd antwoordde "I am not gay!", en soms met "I just do that for the chicks!". Toen hij in aflevering #407, Cherokee Hair Tampons, ontslagen werd van het onderwijzen, besloot hij romans te gaan schrijven. Toen hij naar de uitgever ging en deze zijn boek gelezen had, bleek dat het woord "penis" 6080 keer in zijn boek voorkwam en dit zou worden aangeschreven als "Gay, really gay", hierna won hij een prijs voor beste homoseksuele schrijver, toen hij dit hoorde ging hij eenzaam in de bergen leven.

Tot de aflevering Summer Sucks was Garrison altijd te zien met een handpop genaamd Mr. Hat. Uit een flashback in de aflevering Weight Gain 4000 bleek dat hij Mr. Hat al had sinds zijn kindertijd. Garrison voerde vaak gesprekken met Mr. Hat waardoor het leek alsof hij dacht dat Mr. Hat echt leefde. In Summer Sucks werd Mr. Hat vervangen door Mr. Twig, maar in Chef Aid nam hij Mr. Hat weer terug. Mr. Hat kwam voor het laatst voor in The Death Camp of Tolerance.

Toen hij in aflevering #412 (Fourth Grade) in een boom zijn homoseksuele kant tegenkwam, gaf hij eindelijk toe dat hij homo was. Hij ging terug naar school, waar men weigerde hem les te laten geven; "We don't hire gay people!". Hierop ging hij de kleuterschool lesgeven, tot hij in aflevering #614, The Death Camp of Tolerance, weer werd gepromoveerd tot groep 6.

Mr. Garrison had een vriend genaamd Mr. Slave, een masochistische mannelijke hoer die hij in eerste instantie inhuurde om ontslagen te worden, zodat hij 25 miljoen dollar zou opstrijken voor discriminatie. Hij werd echter verliefd op Slave en zij bleven samen tot aflevering #901 (Mr. Garrison's Fancy New Vagina), waar hij zich liet ombouwen tot vrouw. Mr. Slave was echter homoseksueel en verliet haar. Nadien, in aflevering #910, Follow that Egg!, probeerde ze Slave terug te winnen. Toen deze actie niet slaagde, bleef het een tijdje rustig rond de lerares.

In afleveringen #1012 (Go God Go) en #1013 (Go God Go XII) kreeg zij een relatie met Richard Dawkins, maar hij verliet haar toen hij merkte dat ze een transseksueel was. Tot aflevering #1106 (D-Yikes) bleef het even rustig, tot in die aflevering bleek dat ze lesbisch was. In dezelfde aflevering werd ook duidelijk dat haar nieuwe naam Janet was. In aflevering #1205 Eek, A Penis! wil ze weer een man worden nadat ze er achter was gekomen dat ze lesbisch was en laat zich weer ombouwen tot heterosekueele man. in aflevering #1212 (About last Night...) blijkt het dat hij een McCain-supporter is.

Mr. Garisson past een erg contradictorische manier van lesgeven toe, die door slechts weinigen wordt geapprecieerd. De kinderen leren slechts zelden iets bij en wie een fout antwoord geeft, wordt door hem afgedaan als "retard". De lessen die hij geeft zijn verder nooit echt objectief en hij houdt de kinderen (tegen wil en dank) graag op de hoogte van zijn privéleven.

Verder een bekende spreuk van Mr. Garisson is ongetwijfeld "You go to hell! You go to hell and you die!", vaak uitgesproken wanneer hij zich beledigd voelt om zijn geaardheid.