Herman De Bode

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Zie Herman Bode voor de Nederlandse vakbondsman

Herman De Bode is een Belgisch zakenman en de gewezen topman van het adviesbureau McKinsey in de Benelux.

Levensloop[bewerken]

De Bode studeerde aan de Harvard-universiteit in Massachusetts, Verenigde Staten en was voorzitter van de Harvard Club, de vereniging van Belgische Harvard-alumni. De Bode was ook voorzitter van Voka - Comité Brussel, een organisatie van Vlaamse ondernemers in Brussel. Hij maakt deel uit van de Raad van advies van de denktank Itinera Institute.

De Bode nam op 7 december 2005 ontslag van zijn positie als managing partner van McKinsey & Company Benelux. Aanleiding was zijn ondertekening van het Manifest voor een zelfstandig Vlaanderen in Europa van de denkgroep In de Warande, waarin wordt gepleit om, op basis van voornamelijk zakelijke overwegingen, België te ontbinden in twee onafhankelijke staten met een aangepast statuut voor Brussel.[1]

Hij bleef verder actief bij McKinsey en was onder meer de managing director van McKinsey in Saoedi-Arabië. Hij werd bestuurder van het Institute for Imagination and Ingenuity.

De zakenman bezit ook een kunstverzameling de zogenoemde Collectie De Bode, met werken van Vlaamse expressionisten van het interbellum.