Naar inhoud springen

Hershey's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hershey's Syrup, jaren vijftig

Hershey's (The Hershey Company) is een van de bekendste producenten van chocolade van de Verenigde Staten. Tot april 2005 heette het bedrijf nog Hershey Food Corporation. Het hoofdkantoor staat in Hershey, een dorpje in Pennsylvania dat op sommige dagen door de geur van chocolade wordt overheerst.

Hershey's werd opgericht door Milton S. Hershey in 1894 als de Hershey Chocolate Company, een onderdeel van de Lancaster Caramel Company. De eigenaar verkocht deze in 1900 maar behield Hershey's, omdat hij wist dat hier een markt voor zou zijn. Hershey's is een van de oudste producenten van chocolade in de Verenigde Staten.

In 2016 was het bedrijf onderwerp van een overname door concurrent Mondelēz International. Na twee biedingen gaf Mondelēz de poging op.[1] De familie Hershey, met 81% van het stemrecht in handen, wilde pas bij een bod van US$ 125 per aandeel praten. Mondelēz bood in juni US$ 107 en had medio augustus gezegd bereid te zijn het bod te verhogen naar US$ 115. Dit laatste zou neerkomen op een totale waarde van US$ 25 miljard voor het hele bedrijf.[1] De combinatie van de twee had marktleider Mars naar de tweede plaats verdrongen en het zou ook de grootste snoepproducent in de wereld zijn geworden.[1]

Zie de categorie Hershey Company van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.