Herwig Van Hove

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Herwig Van Hove
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Sint-Lambrechts-Woluwe, 24 april 1939
Nationaliteit Vlag van België België
Beroep Fysisch chemicus, tv-kok
Bekend van 1000 seconden
Portaal  Portaalicoon   Eten en drinken

Herwig Van Hove (Sint-Lambrechts-Woluwe, 24 april 1939) is een Belgische fysisch chemicus, die echter vooral bekend werd door zijn publicaties over wijn- en biergastronomie en als tv-kok.

Van Hove is burgerlijk ingenieur in de scheikunde van opleiding.[1] Nadat hij in 1963 was afgestudeerd aan de KU Leuven bleef hij er actief voor het behalen van een doctoraat in de toegepaste wetenschappen. Na zijn doctoraat werkte hij als onderzoeker aan de universiteit, waar hij professor werd. Hij bleef er tot 2002 actief.

Bij het brede publiek werd hij echter bekend door zijn publicaties over gastronomie. Vanaf 1978 werkte hij als wijnjournalist bij het tijdschrift Knack. Vanaf 1992 was hij te zien op televisie. Hij presenteerde er samen met Felice het kookprogramma 1000 Seconden, waarin Van Hove in 1000 seconden een gerecht moest zien te bereiden. Het programma bleef meer dan tien jaar lopen. Daarnaast publiceerde hij ook diverse boeken over gastronomie, zoals Bier aan tafel, Culinaire streken en 100.000 seconden.

In 2017 werd Van Hove veroordeeld voor een vluchtmisdrijf dat hij in januari 2016 gepleegd had. Op de Naamsesteenweg in Leuven had hij na een avond uit een twaalfjarig kind aangereden, waarna hij met gedoofde lichten is gevlucht.[2]