Het Familiediner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Familiediner
De limousine van Het Familiediner op Plein 1944 in Nijmegen
Genre Human interest
Speelduur 45 minuten
Presentatie Margje Fikse (2000-2002)
Bert van Leeuwen (2003-heden)
Voice-over Bert van Leeuwen (2003-heden)
Regie Victor Rosier (2000-2001)
Eduard Huis in 't Veld (2003-2004)
Ernst Boskamp (2005)
Lani Ohorella (2005)
David Grifhorst (2006-2009)
Merel Beernink (2010)
Joris Postema (2010)
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Skyhigh TV
Uitzendingen
Start 17 augustus 2000
Netwerk of omroep Evangelische Omroep
Zender NPO 1
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het Familiediner is een programma van de Evangelische Omroep (EO). Het programma wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en wordt uitgezonden op NPO 1.

In het programma helpt presentator en mediator Bert van Leeuwen gebroken families de eerste stap te zetten om tot elkaar te komen. Het gemiddelde kijkcijfer ligt rond de 1,4 miljoen kijkers.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma werd de eerste twee jaren gepresenteerd door Margje Fikse vanuit de studio, maar pas na de overname door Van Leeuwen in 2003 werd het programma in de huidige vorm gegoten en werd de uitzending tevens verlengd naar drie kwartier. Vanaf 2009 bestaat het programma alleen nog maar uit verschillende reportages.

Van Leeuwen gaat op pad om beide partijen afzonderlijk op te zoeken en hen hun kant van het verhaal te laten vertellen. Dan volgt er een zoektocht naar wat er nu eigenlijk is misgegaan en hoe het eventueel weer goed kan komen. Ondertussen bereidt de chef-kok van het Familiediner, Prins van den Bergh (eerder vervulden Sandra Ysbrandy, Ben van Beurten, Leon Ribbens en Lisette Bossert die rol), samen met de aangever het familiediner. De grote vraag is of de familieleden verschijnen op het diner. Met de limousine worden de gasten opgehaald voor het diner: stappen ze in de limousine en zijn ze bereid de eerste stap tot elkaar te zetten?

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]