Naar inhoud springen

Het Land van Jan Klaassen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het Land van Jan Klaassen
Een deel van de binnenspeeltuin.
Slagzin Het grootste pretpark van de Achterhoek
Eigenaar Geert Prein
Opening 1978
Locatie
Locatie Braamt, Vlag van Nederland Nederland
Coördinaten 51° 56′ NB, 6° 15′ OL
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Het Land van Jan Klaassen is een pretpark in Braamt. In het pretpark kunnen kinderen spelen in een buitenspeeltuin van 30.000 m² en een binnenspeeltuin van 2000 m². In deze speeltuinen zijn verschillende speeltoestellen en attracties aanwezig. Ook is er de eetgelegenheid Katrijn met een terras.

Het thema dat op verschillende manieren in het hele pretpark terugkomt, is Jan Klaassen. Er worden dan ook poppenkastvoorstellingen gegeven in het grootste poppentheater van Nederland met Jan Klaassen in de hoofdrol.

Sinds 2011 beschikt het pretpark over een poppenspelmuseum. Marius Prein, oprichter van Het Land van Jan Klaassen, heeft in het museum een collectie van 60 jaar poppentheater met decorstukken en poppen. Deze zijn behalve in Nederland ook gebruikt bij optredens binnen Europa en tijdens internationale poppentheaterfestivals in Polen, Rusland, Iran, Pakistan en in het Caribisch gebied.

Vanaf 2015 is het mogelijk om bij Jan Klaassen te overnachten. Omdat kinderen niet meer naar huis wouden kwam Geert op het idee om een kindercamping te maken: ''Jan Klaassen Dromenland''. Met originele overnachtingsplekken zoals een helikopter, piratenboot, trein en een tipitent. Ook beschikt Jan Klaassen Dromenland over het Dickens museum.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]