Het Spaanse Dorp: Polopos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Spaanse Dorp: Polopos
Genre Reality
Speelduur ca. 40 minuten
60 minuten (incl. reclame)
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Spaans
Engels
Productie
Producent Blue Circle
Uitzendingen
Start 1 juli 2019
Afleveringen 44
Seizoenen 1
Netwerk of omroep RTL 4
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het Spaanse Dorp: Polopos is een Nederlands televisieprogramma, dat sinds 1 juli 2019 op RTL 4 wordt uitgezonden. Het programma is een 'Het Dorp'-sequel op het in 2018 uitgezonden programma Het Italiaanse Dorp: Ollolai.

In het programma kopen drie stellen en twee gezinnen elk voor 1 euro een huis in het Spaanse dorpje Polopos, waar nog maar 60 mensen wonen. De huizen zijn in slechte staat en moeten worden opgeknapt door de nieuwe bewoners ervan. Naast het opknappen van hun huizen moeten de deelnemers ook integreren in de Spaanse cultuur, en ervoor zorgen dat ze goede banden creëren met de oorspronkelijke bewoners van het Spaanse dorp. De winnaars van het televisieprogramma winnen 20.000 euro, die zij moeten investeren in de verdere ontwikkeling van het dorp; daarnaast worden de winnaars tot ereburger van het dorp benoemd. De winnaars worden enerzijds bepaald door de Polopese dorpsraad en anderzijds door het zestigtal inwoners, dat hun stem uitbrengt tijdens een stemming.

Deelnemers en Polopese dorpsraad[bewerken]

Aan het programma doen 13 deelnemers mee. Deze deelnemers werden door de dorpsraad geselecteerd, door middel van een woning-pitch die de deelnemers gaven. In deze pitch moesten de deelnemers in het Spaans of in het Nederlands (dat aan de dorpsraad werd vertolkt naar het Spaans) vertellen waarom ze voor een specifieke woning kozen en wat hun plan was om het dorp voor toeristen aantrekkelijker te maken. De deelnemers mochten voorafgaand aan de woning-pitch de vijf te-koop-huizen in het dorp bezoeken en hun woningkeuze hierop baseren.

Deelnemers Plan om Polopos aantrekkelijker te maken
Mark en Donna B&B en sportieve vakanties
John en Juani B&B en motor-toertochten
Jürgen, Elisa, Daniël en Demi (familie Rutten) Markt, camperplaats, wakeboardbaan, studioverhuur, winkel en koffiebar
Wijnand en Thysa Kunstenaarsverblijf en koffiehuis
Christiaan, Kirsten en zoontje Lucas Luxeverblijf, coaching en wijnhandel

De Polopese dorpsraad bestaat uit vier mensen: burgemeester Matias Gonzáles Braos en prominente dorpelingen Francisco Javier Pérez, Leonor Gonzáles Godoy en Mariá Ángeles Rodríguez. Naast het kiezen van de winnaars heeft de dorpsraad nog twee belangrijke taken: het mededelen van de week-opdrachten, waarmee de deelnemers extra geld kunnen verdienen en het in de gaten houden van de voortgang van de bewoners, zodat de dorpsraad hierover in beraad kan.