Het bloed van Olympus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het bloed van Olympus
(Boekomslag op en.wikipedia.org)
Oorspronkelijke titel The Blood of Olympus
Auteur(s) Rick Riordan
Vertaler Marce Noordenbos
Land Verenigde Staten
Oorspronkelijke taal Engels
Reeks/serie Helden van Olympus
Genre fantasy/avontuur
Uitgever Unieboek
Oorspronkelijke uitgever Disney-Hyperion
Uitgegeven 7 oktober 2014
Oorspronkelijk uitgegeven 26 november 2014
Pagina's 432
ISBN-code 9789000343041
Voorloper Het Huis van Hades
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het bloed van Olympus is het vijfde en laatste boek van de Amerikaanse auteur Rick Riordan in de serie Helden van Olympus, dat in Nederland verscheen op 26 november 2014. Riordan is ook bekend van onder andere de reeksen Percy Jackson en de Olympiërs en De Avonturen van de Familie Kane.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De zeven Griekse en Romeinse halfgoden van de Argo 2 reizen naar Athene om te voorkomen dat Gaia ontwaakt. Haar Giganten zijn inmiddels ontwaakt en zijn sterker dan voorheen. Als er twee van de zeven halfgoden worden geofferd zal Gaia ontwaken en de aarde vernietigen. Een groep andere halfgoden probeert een aanval van het Romeinse halfgodenkamp Jupiter af te slaan door een verloren gewaand standbeeld, Athena Partenos, af te leveren bij Kamp Halfbloed zodat de Grieken en Romeinen in vrede kunnen samenleven. De halfgoden kunnen in hun strijd geen beroep doen op de Goden, die hebben last van een identiteitscrisis.

Ontvangst en verkoop[bewerken | brontekst bewerken]

In de Verenigde Staten verscheen het boek op 7 oktober 2014 in een oplage van drie miljoen.[1] Het boek kwam op de eerste plek binnen van de bestsellerlijst van USA Today.[2] In de jaarlijst van 2014 stond het op de veertiende plek.[3] Bij Amazon.com staat het boek op de achtste plek van best verkopende boeken in 2014 en is het het best verkopende jeugdboek van dat jaar.[4]