Hilton Garden Inn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hilton Garden Inn
Hilton Garden Inn Leiden
Hilton Garden Inn Leiden
Oprichting 1980
Eigenaar Hilton Worldwide
Website http://www.hgi.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Hilton Garden Inn is een hotelketen van Hilton Worldwide. Hilton Garden Inn's worden gezien als hotels in de middelprijsklasse voor zowel zaken als plezierreizen. De hotelketen heeft veel weg van de Courtyard by Marriott keten, een sleutelconcurrent. Alle Hilton Garden Inn hotels worden geëxploiteerd als franchiseonderneming van de Hilton Hotels Corporation.

Hilton Garden Inn ontving de hoogste klassificatie in de J.D. Power and Associates North America Hotel Guest Satisfaction Index Study in 2009.

Geschiedenis[bewerken]

Hilton Garden Inn in Panama City, Florida.

De Hilton Garden Inn hotelketen ontstond in de jaren 80 onder de naam CrestHil by Hilton. Vanwege economische problemen werden slechts 4 van de 25 voorgestelde hotels gebouwd. Van deze vier originele hotels zijn er nog slechts twee lid van de keten. Deze staan in Lancaster, Pennsylvania en Valencia. De twee andere staan in Southfield, Michigan en Buffalo Grove, Illinois en zijn nu een Hilton en een Wyndham. De keten werd omgedoopt naar Hilton Garden Inn in 1996 en is van vier naar 450 hotels gegroeid.

De eerste Hilton Garden Inn in de Benelux werd in november 2012 geopend in Oegstgeest.