Hilton Hotels & Resorts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hilton Hotels & Resorts
Hilton Hotels & Resorts
Oprichting 1919
Oprichter(s) Conrad Hilton
Eigenaar Hilton Worldwide
Hoofdkantoor Beverly Hills, Californië
Website http://www.hilton.com/
540 hotels
Portaal  Portaalicoon   Economie
Hilton hotel in Glasgow, Schotland

Hilton Hotels & Resorts, voorheen Hilton Hotels, is een internationale hotel- en resortsketen in eigendom van Hilton Worldwide. De Hiltonhotels zijn gedeeltelijk in eigendom van of worden beheerd door de keten of worden gefranchised door individuele eigenaren.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Op dit moment heeft de keten meer dan 586 hotels, verspreid over 78 landen op 6 verschillende continenten. De hotelketen werd oorspronkelijk opgericht voor zakenmensen, maar de keten heeft tegenwoordig ook resorts op de populaire bestemmingen rond de wereld voor het houden van vakantie. Het loyaliteitsprogramma HHonors van de hotelketen is een van de grootste ter wereld.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De hotelketen werd in 1919 opgericht door Conrad Hilton door het Mobley Hotel op te kopen in Cisco, Texas.[1] Het eerste hotel dat de Hilton naam droeg, was het Dallas Hilton, dat haar deuren opende in Dallas, Texas in 1925.[2] Hilton Hotels & Resorts was de eerste "coast-to-coast"-hotelketen in de Verenigde Staten in 1943. In 1954 werd de Statler Hotelketen aangekocht, waardoor Hilton het grootste gastvrijheidsbedrijf ter wereld werd.

Op 7 oktober 2004 vonden er bomaanslagen plaats in de Egyptische grens- en badplaats Taba. Het destijds onder Hilton vallende Taba Hotel stortte deels in waarbij 34 mensen om het leven kwamen.[3]

In de herfst van 2010 veranderde Hilton Worldwide de naam van Hilton Hotels in Hilton Hotels & Resorts.[4] Het Amerikaanse deel van de Hiltonhotels werd in februari 2006, na meer dan 40 jaar, herenigd met de internationale Hiltonhotels, toen de Amerikaanse Hilton Hotels Corporation de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Hilton Group plc opkocht.

Vestigingen (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]