Hippodroom van Waregem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De hippodroom van Waregem (ook wel Gaverbeekhippodroom genoemd) is een hippodroom in de Belgische stad Waregem. Het is de enige hippodroom waar er met de klok mee wordt gereden (rechts).[bron?]

1920 De sprong over de gaverbeek

Nadat er al meerdere rennen doorheen de straten van de gemeente Waregem waren gehouden[1], kreeg men van Barones de Kerkhove de Denterghem, Gravin Vilain XIII, [2] een locatie naast haar Kasteel van Potegem waar een hippodroom mocht gebouwd worden. De hippodroom werd voor het eerst in gebruik genomen in 1858.

De Waregemse hippodroom is een polyvalent terrein. Het bevat een 1106 meter lange renbaan voor drafrennen en ook een 1400 meter lang hindernissenparcours voor galoprennen. De hindernissen bestaan uit een haag, een muur, een dubbelsprong, een oxer, een brook, een open ditch, rail ditch en fence, een Ierse berm, en een beek (de Gaverbeek).

De bekendste rennen zijn de Grote steeplechase van Vlaanderen als onderdeel van Waregem Koerse, een jaarlijks evenement op de dinsdag na de laatste zondag van augustus. Tussen Pasen en eind september worden hier ook wedstrijden drafrennen georganiseerd. Vanaf 2018 komen daar ook vlakke galoprennen bij in mei & juni, waarvoor de piste opnieuw aangepast werd en de veiligheid verder verhoogd werd.

Op 12 januari 2014 vond hier ook het Belgisch Kampioenschap Veldrijden plaats.

Externe links[bewerken]