Hippodroom van Waregem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De hippodroom van Waregem (ook wel Gaverbeekhippodroom genoemd) is een hippodroom in de Belgische stad Waregem. Het is één van de weinige hippodromen waar er met de klok mee wordt gereden (rechts), zoals ook in de hippodroom van Oostende .[bron?]

1920 De sprong over de gaverbeek

Nadat er al meerdere rennen doorheen de straten van de gemeente Waregem waren gehouden[1], kreeg men van barones de Kerkhove de Denterghem, gravin Vilain XIIII,[2] een locatie rechtover haar Kasteel van Potegem waar een hippodroom mocht gebouwd worden. De hippodroom werd voor het eerst in gebruik genomen in 1855, de eerste steeplechase ging er door in 1858.

De Waregemse hippodroom is een polyvalent terrein. Het bevat een 1106 meter lange renbaan voor drafrennen en ook een 1400 meter lang hindernissenparcours voor galoprennen. De hindernissen bestaan uit een haag, een muur, een dubbelsprong, een oxer, een brook, een open ditch, rail ditch en fence, een Ierse berm, en een beek (de Gaverbeek).

De bekendste ren is de Grote steeplechase van Vlaanderen als onderdeel van Waregem Koerse, een jaarlijks evenement op de dinsdag na de laatste zondag van augustus. Deze Grote Steeplechase is een onderdeel van de Europese Crystal Cup.

Op 11 en 12 januari 2014 vonden hier ook de Belgische kampioenschappen veldrijden plaats.

Externe links[bewerken]