Hipster PDA

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hipster PDA

De Hipster PDA is een papieren PDA bedacht, zo niet uitgevonden, door auteur Merlin Mann. Oorspronkelijk was het een ironische reactie op de toenemende kosten en complexiteit van personal digital assistants. De Hipster PDA bestaat uit geordende stapeltjes systeemkaartjes, gebundeld met een papierklemmetje.

Door wijdverspreide aandacht in de media en blogs, werd de Hipster PDA (afgekort als 'hPDA') een populaire tool speciaal voor geeks en volgelingen van David Allens Getting Things Done-methodologie.

Gebruikers van de hPDA zeggen dat deze organizer goedkoop, licht en vrij van vorm is, geen batterijen gebruikt en waarschijnlijk niet zal worden gestolen. Critici zeggen dat er weinig interactie kan plaatsvinden met een PC en dat het maken van een back-up van de belangrijke data in een hPDA lastig is.

Hoewel het begon als een grap, of misschien als een statement over technologisch fetisjisme, heeft de hPDA inmiddels snel aan populariteit gewonnen en maken meer en meer mensen er serieus gebruik van. Zij posten honderden foto's van hun op maat gemaakte hPDA's op sites waarop foto's kunnen worden gedeeld, zoals Flickr en delen tips op verschillende mailinglists.