Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Horal’s Oude Geuze Megablend

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) is de vzw die de geuzeproducenten van het Pajottenland en de Zennevallei groepeert.

Historiek[bewerken | brontekst bewerken]

De organisatie werd opgericht op initiatief van Armand Debelder en kwam voor het eerst samen op 10 januari 1997. De zes initiële leden waren Boon, De Oude Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans en Timmermans. Daarnaast waren OBP-afdelingen de Bierpallieters (Buggenhout) en OPA (Aalst) aangesloten.

Kort daarop, op 19 oktober 1997, vervoegden Oud Beersel en De Keersmaeker de vereniging en in 2000 OBP-afdeling De Lambikstoempers. In 2004 sloot ook Girardin zich aan. Toen Oud Beersel in 2003 de deuren sloot, verliet de brouwerij HORAL. Na de heropstart eind november 2005 werd Oud Beersel opnieuw lid op 18 januari 2006. In 2012 sloot Tilquin zich aan.

In januari 2019 verlieten 3 Fonteinen en Girardin de Hoge Raad.

In januari 2020 trad Lambiek Fabriek toe tot HORAL.

Doel van vereniging is de promotie en bescherming van de ambachtelijke lambiekbieren. Tot de activiteiten behoort de organisatie van de tweejaarlijkse Toer de Geuze, die sinds 1997 ingericht wordt. Vanaf 2009 wordt ook telkens een speciale geuze gebrouwen, een megablend met lambiek van alle deelnemende brouwerijen.

Bestuur[bewerken | brontekst bewerken]

Huidig voorzitter is Gert Christiaens, Wim De Kelver is secretaris en Joost De Four penningmeester.

Gewezen voorzitters:

Aangesloten leden[bewerken | brontekst bewerken]


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]