Hogeschool VIVES

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hogeschool VIVES
Logo Hogeschool VIVES
Logo Hogeschool VIVES
Algemeen
Afkorting VIVES
Buitenlandse naam VIVES University College
Motto VIVES is er voor jou
Design your future
Locatie Vlag van België België
Opgericht 2013 (fusie)
Voorzitter raad van bestuur Herman Vanlerberghe
Algemeen directeur Joris Hindryckx
Studenten Ca. 13.000
Staf Ca. 1200
Website www.vives.be
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Katholieke Hogeschool VIVES, of kortweg VIVES, is een katholieke hogeschool in West-Vlaanderen. De naam verwijst naar de Spaans-Brugse humanist Juan Luis Vives. VIVES is het resultaat van een fusie in 2013 tussen KATHO en KHBO.

Oprichting[bewerken]

De hogeschool is ontstaan door de samenvoeging van de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen en de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende.[1] KATHO en KHBO ondertekenden op 23 juni 2010 een intentieverklaring tot samenwerking. De fusie en de naam werden aangekondigd op 21 december 2012 en werden van kracht in september 2013. Tegelijkertijd werden de universitaire opleidingen afgesplitst naar Kulab, een nieuwe afdeling van de KU Leuven. VIVES heeft vestigingen in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Torhout en Tielt (sluiting gepland voor 2020). Met circa 13.000 studenten is VIVES een van de grootste hogescholen in Vlaanderen, samen met UCLL (14.500) en de Hogeschool Gent (13.000).[bron?]

Studentenvoorzieningen[bewerken]

Elke vestiging beschikt over een dienst voor studentenvoorzieningen, STUVO. Studenten kunnen er terecht voor informatie over onder meer studiebeurzen, kinderbijslag, studentenhuisvesting en werk. STUVO heeft studentenpsychologen in dienst, waar studenten steeds bij terechtkunnen. De hoofdkantoren bevinden zich in Kortrijk en Brugge.

Externe link[bewerken]