Holebihuis Vlaams-Brabant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Holebihuis Vlaams-Brabant, open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit, is het roze huis van de provincie Vlaams-Brabant. De organisatie is tevens de koepel van de 25 holebi- en transgenderorganisaties die in deze provincie actief zijn en werd opgericht op 23 juni 2008. Sinds maart 2009 heeft ze haar intrek genomen in een pand aan de Diestsesteenweg vlak achter het station van Leuven waar ook café Rocco als café met een sociale functie geopend werd.

Holebihuis Vlaams-Brabant is een professioneel ondersteunde vrijwilligersorganisatie. Samen met de aangesloten groepen wil ze individuen versterken om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven en wil ze de maatschappelijke kijk hierop verruimen via sensibilisering en acties. De organisatie is tevens ook de gesprekspartner van de lokale overheden over het holebi- en transgenderthema.

De organisatie is onder meer aangesloten bij çavaria, de Nederlandstalige koepel van holebi-en transgenderorganisaties in België en de Europese koepel Ilga-Europe. Ook heeft ze een samenwerking met verschillende Baltische SOGI-organisaties zoals het Letse Mozaika.

Externe link[bewerken]