Hollywood Tour

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hollywood Tour
Entree
Entree
Algemene informatie
Locatie Vlag van Duitsland Phantasialand
Themagebied Fantasy
Soort attractie Dark water ride
Bouwer(s) Intamin AG
Opdrachtgever Phantasialand
Status Geopend
Opening 1990
Thematisering en muziek
Thema Film
Voorshow Afwezig
Ritmuziek Voyager
Componist Wavestar
Eigenschappen
Baanlengte 340 meter
Maximale hoogte 4 meter
Ritduur 9 minuten
Veiligheidsbeugel Afwezig
Capaciteit 2400 personen/uur
16 personen/boot
Onride foto Afwezig
Wachtrij
Snelpas Afwezig
Single riders-rij Afwezig
Baby switch Afwezig
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Hollywood Tour is een dark water ride in het Duitse attractiepark Phantasialand in het themagebied Fantasy.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Station met rechts Alfred Hitchcock

Rit[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In de wachtrij zie je allemaal posters van bekende films hangen, waarvan een aantal films ook in de attractie voorkomen. In sommige gevallen staat bij de ingang om de hoek een acteur die verkleed is als Frankenstein om bezoekers te laten schrikken. Bij het instapperron word je opgewacht door Alfred Hitchcock, in de vorm van een animatronic, waarna je een donkere tunnel invaart en vervolgens van een circa vier meter hoge helling afglijdt in het bootje en het bootje door een grot heenvaart met mysterieuze muziek op de achtergrond.

De eerste scène waar het bootje langskomt is Jaws. In deze scène duikt uit het water tweemaal Jaws onverwachts op. In de tweede scène vaart het bootje door de film Tarantula. Een helikopter probeert de reuze vogelspin neer te schieten. Vervolgens varen de bezoekers onder de vogelspin Tarantula door.

De derde scène is Sinbad de zeeman. In deze scène staan diverse animatronics en valt er onverwachts een pilaar in de richting van de bezoekers. De vierde scène is achter glas en is de film Frankenstein. Direct na de scène worden bezoekers opgeschrikt door een vrouw die boven de boot naar beneden valt. Vervolgens is de vijfde scène de film 20,000 Leagues Under the Sea.

De zesde scène is Tarzan. Hier lopen verschillende apen rond, waarvan een aantal Jane gevangen houdt en een aap op waterskies staat. Tarzan zelf staat in de hoek op een olifant. De zevende scène was tot 2007 de film The Birds, maar is toen omgebouwd tot De tovenaar van Oz. Ten slotte, volgt de film King Kong als achtste scène. Als laatste wordt de boot weer opgetakeld en komt terecht in het station.

Technisch[bewerken | brontekst bewerken]

In de attractie zijn 80 personages te vinden die verspreid staan over de acht scènes in de attractie. In totaal wordt er 2000 m3 water door 30 pompen door de attractie gepompt om de bootjes in beweging te houden.[1] Hollywood Tour verbruikt circa 300 kW aan energie.[1] Tot slot, de attractie ligt letterlijk onder de achtbaan Crazy Bats - vandaar het hoogteverschil van vier meter.[1]

Films[bewerken | brontekst bewerken]


Zie de categorie Hollywood Tour van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.