Home Box Office

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Home Box Office
HBO logo.svg
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Uitzendgroep WarnerMedia
Startdatum Vlag van de Verenigde Staten 8 november 1972
Omroepsoort Betaalzender
Genre Film en series
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Home Box Office (HBO) is een Amerikaans kabel-televisie-netwerk van het mediaconglomeraat WarnerMedia, dat onder meer films, zelfgeproduceerde televisiefilms en televisieseries aanbiedt. In 1972 begon HBO met uitzenden. Het was het eerste netwerk dat niet via de commerciële televisiezenders verkrijgbaar was. Warnermedia heeft in juli 2019 de nieuwe online streamingdienst HBO Max aangekondigd, om te kunnen concurreren met andere video on demand diensten. Hierin zal naast content van HBO, ook programma's uit de verdere bibliotheek van WarnerMedia worden aangeboden, waaronder Warner Bros, New Line Cinema en CNN.

HBO is vergelijkbaar in Europa met Canal+, Play en Play More (België) en Film1 (Nederland).

Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

In Nederland startten HBO en Ziggo een joint venture om sinds 9 februari 2012 een Nederlands betaalkanaal aan te bieden dat ook programma's van andere Amerikaanse betaalzenders aanbiedt.[1] Later volgden nog twee kanalen (HBO2 en HBO3). Op 28 september 2016 werd aangekondigd dat Ziggo en HBO-Time Warner per 1 januari 2017 stoppen met HBO Nederland. Ziggo zou plannen hebben om de HBO-films en HBO-series exclusief voor haar eigen abonnees aan te bieden via een nieuwe dienst.[2]

Vlaanderen[bewerken | brontekst bewerken]

In Vlaanderen wordt HBO exclusief aangeboden via het Play en Play More pakket van Telenet, zowel op de themazenders als op aanvraag via de TV-theek (On-demand).

Eigen series[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]