Hongaars voetbalelftal (mannen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hongarije
Vlag van Hongarije
Bijnaam "Aranycsapat” (Het Gouden Team)
"Mágikus Magyarok” (De Magische Hongaren)
(beide alleen in de jaren 50).
Kledingsponsor Adidas
FIFA-ranglijst 27 Stabiel (15 februari 2024)
Hoogste ranking 18e (apr-mei 2016)
Laagste ranking 87e (jul 1996)
Associatie Hongaarse voetbalbond
Bondscoach Vlag van Italië Marco Rossi
Stadion Puskás Aréna
Meeste interlands Balázs Dzsudzsák (109)
Topscorer Ferenc Puskás (84)
Wedstrijden
Eerste interland:
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk 5 – 0 Hongarije Vlag van Hongarije (1896-1915)
(Wenen, Oostenrijk; 12 oktober 1902)
Grootste overwinning:
Vlag van Rusland Rusland 0 – 12 Hongarije Vlag van Hongarije (1896-1915)
(Moskou, Rusland; 14 juli 1912)
Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Hongarije 13 – 1 Frankrijk Vlag van Frankrijk
(Boedapest, Hongarije; 12 juni 1926)
Vlag van Hongarije (1949-1956) Hongarije 12 – 0 Albanië Vlag van Albanië (1946-1992)
(Boedapest, Hongarije; 24 september 1950)
Grootste nederlaag:
Vlag van Hongarije (1896-1915) Hongarije 0 – 7 Engeland Vlag van Engeland
(Boedapest, Hongarije; 10 juni 1908)
Vlag van nazi-Duitsland Duitsland 7 – 0 Hongarije Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946)
(Keulen, Duitsland; 6 april 1941)
Vlag van Nederland Nederland 8 – 1 Hongarije Vlag van Hongarije
(Amsterdam, Nederland; 11 oktober 2013)
Wereldkampioenschap
Optredens 9 (eerste keer: 1934)
Beste resultaat Tweede plaats (1938, 1954)
Olympische Spelen
Optredens 8 (eerste keer: 1912)
Beste resultaat Winnaar (1952, 1964, 1968)
Europees kampioenschap
Optredens 3 (eerste keer: 1964)
Beste resultaat Derde plaats (1964)
Thuis
Uit

Het Hongaars voetbalelftal is een team van voetballers dat Hongarije vertegenwoordigt in internationale wedstrijden en competities, zoals het WK en het EK.

Tussen 1952 en 1954 gold het Hongaarse elftal als het sterkste team ter wereld en had het de bijnaam Magische Magyaren. Het team won op de Olympische Spelen van 1952 te Helsinki de gouden medaille. Daarna was het 'wonderteam' het eerste elftal dat Engeland op eigen bodem versloeg. De uitslag 6-3 was sensationeel. Hongarije was dan ook de grote favoriet voor het WK 1954 in Zwitserland. In de voorrondes versloeg het de latere medefinalist Duitsland met 8-3 maar uiteindelijk werd het in de WK-finale van 1954 na een 0-2-voorsprong voor Hongarije toch nog 3-2 voor 'Die Mannschaft'.

Enkele Hongaarse spelersnamen uit die tijd: Grosics (doelman), Lorant, Hidegkuti, Kocsis (later Barcelona), Kubala, Puskas (later Real Madrid) en Toth.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Beginjaren[bewerken | brontekst bewerken]

Op 12 oktober 1902 speelde het land de eerste officiële interland. In deze tijd bestond het keizerrijk Oostenrijk-Hongarije nog. Het land kreeg wel twee voetbalelftallen. Voor Hongarije konden spelers opgeroepen worden uit Transleithanië, voor Oostenrijk uit Cisleithanië. Oostenrijk won met 5-0. De wedstrijd werd nog vaak gespeeld en is de meest gespeelde interlandwedstrijd in Europa. In de wereld moeten ze enkel Argentinië-Uruguay voor laten gaan.

In 1912 nam het land deel aan de Olympische Spelen in Stockholm, waar ze in de eerste wedstrijd met 7-0 wandelen gestuurd werden door Groot-Brittannië. In die tijd mochten de verliezers uit nog een troosttoernooi spelen dat ze, na overwinningen op Duitsland en Oostenrijk, wonnen. Na de Spelen reisde het team naar Rusland, waar ze twee vriendschappelijke wedstrijden speelden. Na de eerste 9-0 werd het in de tweede wedstrijd zelfs 12-0, wat tot op heden de grootste overwinning ooit is voor het team. Imre Schlosser was de topschutter van deze wedstrijden met zeven goals. Tijdens de Eerste Wereldoorlog speelde Hongarije zestien keer tegen Oostenrijk. In 1919 eiste Engeland dat de centrale mogendheden, waaronder Hongarije, door de FIFA uitgesloten zouden worden, maar de FIFA weigerde waardoor de Britse bonden zich terugtrokken uit de FIFA. Boedapest was kandidaat om de Olympische Spelen in 1920 te organiseren, maar door de rol in de oorlog verloor het die kans aan Antwerpen, en de centrale mogendheden mochten zelfs niet deelnemen. Vier jaar later namen ze wel deel aan de Spelen in Parijs. In de eerste ronde werd Polen met 5-0 wandelen gestuurd, maar in de tweede ronde volgde een 3-0 nederlaag tegen Egypte, waarop de bondscoach en de voorzitter van de voetbalbond hun ontslag indienden. Tussen 1927 en 1930 namen ze deel aan de allereerste editie van de Europabeker, de eerste grote landencompetitie in Europa voor landen in Centraal-Europa. Op 12 juni 1927 versloeg het land Frankrijk met 13-1, József Takács scoorde 6 keer voor zijn vaderland.

Eerste WK's[bewerken | brontekst bewerken]

Elftal dat in 1938 vicewereldkampioen werd.
Bioscoopjournaal uit februari 1939. Voetbalwedstrijd tussen Nederland en Hongarije in het Feyenoord stadion te Rotterdam. Uitslag wedstrijd: 3-2.

In 1930 werd voor het eerst een WK georganiseerd. Het was het enige WK waarvoor men zich niet kon kwalificeren maar waarvoor men uitgenodigd werd. Aangezien Hongarije geen uitnodiging kreeg namen ze niet deel. Vier jaar later waren ze er wel bij. Het WK werd toen nog vanaf de eerste ronde met rechtstreekse uitschakeling gespeeld. Hongarije won met 4-2 van Egypte en verloor dan in de kwartfinale van aartsrivaal Oostenrijk. Vier jaar later was het land er opnieuw bij na een 11-1 overwinning op Griekenland in de kwalificatiecampagne. Het WK in Frankrijk begon voortreffelijk met een 6-0 overwinning op Nederlands-Indië. In de volgende rondes werden Zwitserland met 2-0 en Zweden met 5-1 aan de kant gezet, waardoor de finale gespeeld werd tegen de regerende wereldkampioen Italië. De Italianen kwamen al snel 0-1 voor, maar twee minuten later maakten de Hongaren gelijk. Aan de rust stond het echter al 1-3 voor Italië en na de rust scoorden beide teams nog één keer waardoor Hongarije vicewereldkampioen werd.

Magische Magyaren[bewerken | brontekst bewerken]

Sterspeler Ferenc Puskás.

In 1950 nam het land niet deel aan de kwalificatiecampagne voor het WK. Twee jaar later wonnen ze wel goud op de Olympische Spelen in Helsinki, met latere sterspelers Ferenc Puskás en Sándor Kocsis. Op 25 november 1953 speelde Hongarije in het Wembley Stadium voor 105.000 toeschouwers in Londen tegen Engeland in een wedstrijd die de geschiedenis zou ingaan als Match van de eeuw. De Engelsen, die thuis nog steeds ongeslagen waren, werden in de eerste minuut al op achtervolgen gezet door een snelle goal van Nándor Hidegkuti. Aan de rust stond het 2-4, naast Hidegkuti had ook nog Puskás twee keer gescoord. Uiteindelijk werd het 3-6. Op 23 mei 1954 gaven de Magische Magyaren de Engelsen in Hongarije zelfs een 7-1 pak slaag.

Op het WK in Zwitserland hakten de Hongaren Zuid-Korea in de pan, het werd 9-0. In de tweede groepswedstrijd werd ook West-Duitsland vernederd met 8-3. In de kwartfinale tegen Brazilië was sterspeler Puskás geblesseerd, maar de Magyaren hadden kwaliteit genoeg in huis en na 7 minuten stond het al 2-0 in de gietende regen. Na twee strafschoppen sloeg de sfeer om en werden er vuile fouten gemaakt en spelers van het veld gestuurd. Na de wedstrijd gingen de spelers met elkaar op de vuist en de wedstrijd ging de geschiedenis in als de Slag van Bern. In de halve finale wachtte Uruguay. De Hongaren kwamen 2-0 voor, maar Hohberg bracht de stand weer in evenwicht waardoor er verlengingen kwamen, waarin Kocsis twee keer scoorde. In de finale was Puskás er weer bij en was West-Duitsland de tegenstander. Puskás en Czibor zetten de Hongaren al na acht minuten op rozen met twee goals, maar al in de tiende minuut maakte Morlock de aansluitingstreffer en nog acht minuten later maakte Rahn gelijk. In de 84ste minuut maakte Rahn de 3-2. Ook Puskás scoorde nog maar zijn doelpunt werd afgekeurd en dat is nog steeds omstreden. Na de Slag van Bern ging deze wedstrijd de geschiedenis in als het Wonder van Bern.

Nieuwe generatie[bewerken | brontekst bewerken]

Na de Hongaarse opstand in 1956 vluchtten een aantal spelers, onder wie Puskás en Kocsis, naar het buitenland waardoor het team verzwakte en er een einde kwam aan de Magische Magyaren. Dit resulteerde meteen in een nederlaag tegen Noorwegen in de kwalificatiecampagne voor het WK in Zweden. Echter werd de scheve situatie rechtgezet met drie opeenvolgende overwinningen. Op het WK speelden ze gelijk tegen Wales en verloren ze tegen Zweden. In de laatste groepswedstrijd wonnen ze ruim tegen Mexico. Hongarije had een beter doelsaldo dan Wales, maar de regel was dat jaar dat in geval van gelijke stand er een extra wedstrijd gespeeld werd. Wales won met 2-1 en het WK was afgelopen. In 1960 werd het eerste EK gespeeld, waar ze zich niet voor kwalificeerden.

Flórián Albert van Ferencváros was het nieuwe goudhaantje van de nationale ploeg en ze plaatsten zich probleemloos voor het WK in Chili. In de eerste groepswedstrijd scoorde hij het winnende doelpunt tegen Engeland en tegen Bulgarije maakte hij een hattrick. Na een gelijkspel tegen Argentinië gingen ze als groepswinnaar naar de kwartfinale tegen buurland Tsjecho-Slowakije. De Tsjecho-Slowaken, die in de groepsfase nog een 3-1 nederlaag van Mexico aangesmeerd kregen wonnen verrassend waardoor de Hongaren uitgeschakeld werden. Twee jaar later zouden ze wel wraak nemen op hun buren door ze te verslaan in de finale van de Olympische Spelen, waar Ferenc Bene twaalf keer scoorde op het toernooi. Eerder die zomer had het land zich al ten koste van Frankrijk geplaatst voor het EK 1964, waar ze derde werden. Nadat Ferencváros in 1965 nog de Jaarbeursstedenbeker won plaatsten de Hongaren zich opnieuw voor het WK 1966. Ze zaten in een poule met Brazilië, dat aasde op een derde wereldtitel op rij, maar daarvoor te veel berustte op de sterren van weleer. Na een overwinning op Bulgarije, terwijl Hongarije van Portugal verloor slaagden de Hongaren erin om met 3-1 te winnen van Brazilië. Nadat ook Bulgarije met dezelfde cijfers verslagen werd stonden ze opnieuw in de kwartfinale van het WK, waarin ze tegen de Sovjet-Unie uitkwamen. Tsjislenko opende al na vijf minuten de score voor de Sovjets. Kort na de rust maakte Porkoejan de 2-0. Bene kon nog de aansluitingstreffer maken, maar opnieuw was de kwartfinale het eindstation. Twee jaar later was de Sovjet-Unie opnieuw de boosdoener voor Hongarije. Nadat ze groepswinnaar geworden waren in de kwalificatie voor het EK wonnen ze in de kwartfinale, de laatste ronde voor het eigenlijke EK thuis met 2-0, maar een week later wonnen de Sovjets thuis voor meer dan 90.000 toeschouwers met 3-0. Later dat jaar verlengden ze wel hun Olympische titel. In deze tijden waren het meestal landen uit het Oostblok die zegevierden op de Spelen omdat zij geen profspelers hadden maar enkel amateurspelers, waardoor zij op volle sterkte konden meedoen aan het toernooi, in tegenstelling tot de andere landen. Flórián Albert was een jaar eerder zelfs Europees voetballer van het jaar geworden.

Jaren zeventig en tachtig[bewerken | brontekst bewerken]

In 1930 en 1950 had het land niet deelgenomen aan het WK, maar in 1970 kwalificeerde het land zich voor het eerst niet. In de kwalificatie waren ze sterker dan Tsjecho-Slowakije, maar door een nederlaag op Denemarken, dat derde eindigde, moesten ze een barragewedstrijd spelen tegen Tsjecho-Slowakije op neutraal terrein in Marseille. De Tsjecho-Slowaken wonnen met 4-1 waardoor de Hongaren voor het eerst het WK misten. Twee jaar later waren ze er wel bij op het EK in België. Andermaal was de Sovjet-Unie degene die zorgde voor een uitschakeling. In de wedstrijd om de derde plaats verloren ze ook van België. Op de Spelen van 1972 bereikten ze voor de derde keer op rij de finale, maar moesten nu het onderspit delven voor Polen.

In 1974 kwalificeerde het land zich opnieuw niet voor het WK en dat terwijl ze geen enkele wedstrijd verloren, echter door vier keer gelijk te spelen eindigden Zweden en Oostenrijk met evenveel punten en een beter doelsaldo. Nadat ook het EK van 1976 gemist werd kwam er weer een talentvolle lichting met spelers als András Törőcsik en Tibor Nyilasi. Hongarije hield de Sovjet-Unie van het WK en in een intercontinentale eindronde veegde het de vloer aan met Bolivia, waar met 6-0 thuis van gewonnen werd. In de eindronde waren de Hongaren echter kansloos in een loodzware poule met gastland Argentinië en Italië en Frankrijk.

Hoewel het EK in 1980 werd uitgebreid van vier naar acht landen kon het land zich opnieuw niet plaatsen. Twee jaar later waren ze wel van de partij op het WK in Spanje, en werd in de kwalificatie zelfs groepswinnaar voor Engeland. Op het WK vestigde Hongarije een record door met 10-1 van El Salvador te winnen in de openingswedstrijd. De euforie werd echter al meteen tenietgedaan door een zware nederlaag tegen wereldkampioen Argentinië. In de laatste groepswedstrijd leken ze op weg naar een overwinning, maar Alex Czerniatynski scoorde in de 76ste minuut voor België, waardoor België groepswinnaar werd en Hongarije uitgeschakeld was.

Het EK 1984 werd gemist en het land eindigde zelfs voorlaatste in de poule, met enkel Luxemburg achter zich, echter slaagden ze er voor de derde keer op rij in om naar het WK te gaan. Na een 6-0 nederlaag tegen de Sovjet-Unie, hielden ze hun kansen gaaf met een overwinning op Canada, maar in de laatste groepswedstrijd won Frankrijk met 0-3. Niemand wist toen dat Hongarije, dat vijftig jaar lang meedraaide met de wereldtop, zijn laatste wedstrijd op het WK gespeeld zou hebben.

Donkere periode[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende jaren was Hongarije slechts een grijze muis in de kwalificatiecampagnes van het EK en WK en was meestal kansloos. De val van het communisme bleek ook nefast te zijn voor het Hongaarse voetbal. De clubs werden financieel niet meer door de overheid gesteund en kregen financiële problemen en konden zich niet meer meten met West-Europese clubs, wat ook zijn weerslag had op het nationale elftal. In 1996 speelden ze wel op de Spelen in Atlanta, al was dit niet zoals voorheen met hun sterkste bezetting en ze werden dan ook laatste in hun groep. Met een 87ste plaats op de FIFA-ranglijst bereikten ze een dieptepunt. In 1998 kwamen ze nog dicht bij het WK nadat ze tweede werden in hun groep. Er werd een play-off gespeeld tegen Joegoslavië, die de Hongaren echter in eigen huis met 1-7 vernietigden. De nutteloze return werd nog met 5-0 verloren.

De volgende kwalificatiecampagnes voor EK en WK draaiden steeds op niets uit. Voor het EK 2008 zakte het land echt naar een dieptepunt met een zesde plaats op zeven en zelfs een nederlaag tegen voetbaldwerg Malta. Zelfs met buitenlandse coaches als Lothar Matthäus en Erwin Koeman kon het land geen resultaten boeken.

Nieuwe kansen[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens de kwalificatie van het EK 2012 werd de club derde, zij het met vijf punten achterstand op de nummer twee, toch was dit hun beste resultaat sinds 1998. In de daaropvolgende kwalificatie voor het WK 2014 deed het land met Roemenië mee voor de tweede plaats, maar in een cruciale wedstrijd tegen Nederland gingen ze met 8-1 de boot in en waren opnieuw als derde uitgeschakeld. In 2016 kwam er eindelijk een einde aan de afwezigheid van Hongarije op een groot toernooi. Ze werden derde in hun groep tijdens de kwalificaties voor het EK 2016, maar door een play-off maakte Hongarije toch nog kans om naar het EK in Frankrijk te gaan. Noorwegen werd over twee wedstrijden opzij gezet. Op het EK openden de Hongaren met een verrassende overwinning op hun aartsrivalen Oostenrijk. In de tweede wedstrijd werden ze door de IJslanders geholpen door een eigen doelpunt van Sævarsson, waardoor de punten gedeeld werden. In de laatste wedstrijd kwam Hongarije drie keer op voorsprong tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo, maar zij kwamen telkens weer langszij. Desalniettemin ging Hongarije als groepswinnaar naar de tweede ronde, waar België wachtte. In een mooie wedstrijd scoorde de Belgen 4 keer waardoor het Hongaarse sprookje uit was. Tijdens de kwalificaties voor het WK 2018 werd de groep gedomineerd door Portugal en Zwitserland, maar Hongarije begon al slecht door een scoreloos gelijkspel tegen de Faeröer. Ook tegen Andorra werd verloren. Hongarije werd wel nog derde, maar telde een immense kloof van 14 punten op de eerste twee.

In 2017 werd de Belg Georges Leekens bondscoach, echter leed hij al snel een 2-1 nederlaag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg. Wegens de zwakke resultaten, Leekens kon géén enkele van zijn matchen winnen, werd hij in juni 2018 aan de deur gezet bij de Hongaren. Marco Rossi nam zijn functie over.[1]

Deelnames aan internationale toernooien[bewerken | brontekst bewerken]

Wereldkampioenschap[bewerken | brontekst bewerken]

Wereldkampioenschap voetbal
Jaar Ronde Wed. W G V DV DT Kwal
Vlag van Uruguay 1930 Geen deelname
Vlag van Italië (1861-1946) 1934 Kwartfinale 2 1 0 1 5 4 (Kwal.)
Vlag van Frankrijk 1938 Tweede 4 3 0 1 15 5 (Kwal.)
Vlag van Brazilië 1950 Geen deelname
Vlag van Zwitserland 1954 Tweede 5 4 0 1 27 10 (Kwal.)
Vlag van Zweden 1958 Groepsfase 4 1 1 2 7 5 (Kwal.)
Vlag van Chili 1962 Kwartfinale 4 2 1 1 8 3 (Kwal.)
Vlag van Engeland 1966 Kwartfinale 4 2 0 2 8 7 (Kwal.)
Vlag van Mexico 1970 Niet gekwalificeerd
Vlag van Bondsrepubliek Duitsland 1974 Niet gekwalificeerd
Vlag van Argentinië 1978 Groepsfase 3 0 0 3 3 8 (Kwal.)
Vlag van Spanje 1982 Groepsfase 3 1 1 1 12 6 (Kwal.)
Vlag van Mexico 1986 Groepsfase 3 1 0 2 2 9 (Kwal.)
Vlag van Italië 1990 Niet gekwalificeerd
Vlag van Verenigde Staten 1994 Niet gekwalificeerd
Vlag van Frankrijk 1998 Niet gekwalificeerd
Vlag van Zuid-KoreaVlag van Japan 2002 Niet gekwalificeerd
Vlag van Duitsland 2006 Niet gekwalificeerd
Vlag van Zuid-Afrika 2010 Niet gekwalificeerd
Vlag van Brazilië 2014 Niet gekwalificeerd
Vlag van Rusland 2018 Niet gekwalificeerd
Vlag van Qatar 2022 Niet gekwalificeerd

Europees kampioenschap[bewerken | brontekst bewerken]

Europees kampioenschap voetbal
Jaar Ronde Wed. W G V DV DT Kwal
Vlag van Frankrijk 1960 Niet gekwalificeerd
Vlag van Spanje (11 okt. 1945- 20 jan. 1977) 1964 Derde 2 1 0 1 4 3 (Kwal.)
Vlag van Italië 1968 Niet gekwalificeerd
Vlag van België 1972 Vierde 2 0 0 2 1 3 (Kwal.)
Vlag van Joegoslavië (1943-1992) 1976 Niet gekwalificeerd
Vlag van Italië 1980 Niet gekwalificeerd
Vlag van Frankrijk 1984 Niet gekwalificeerd
Vlag van Bondsrepubliek Duitsland 1988 Niet gekwalificeerd
Vlag van Zweden 1992 Niet gekwalificeerd
Vlag van Engeland 1996 Niet gekwalificeerd
Vlag van BelgiëVlag van Nederland 2000 Niet gekwalificeerd
Vlag van Portugal 2004 Niet gekwalificeerd
Vlag van OostenrijkVlag van Zwitserland 2008 Niet gekwalificeerd
Vlag van OekraïneVlag van Polen 2012 Niet gekwalificeerd
Vlag van Frankrijk 2016 Achtste finale 4 1 2 1 6 8 (Kwal.)
Vlag van Europa 2020 Groepsfase 3 0 2 1 3 6 (Kwal.)
Vlag van Duitsland 2024 Gekwalificeerd 0 0 0 0 0 0 (Kwal.)
Totaal 11 2 4 5 14 20

UEFA Nations League[bewerken | brontekst bewerken]

UEFA Nations League
Jaar Div. Eindpositie Wed. W G V DV DT Res.
2018–19 C 31e 6 3 1 2 9 6 Stabiel
2020–21 B 20e 6 3 2 1 7 4 Gestegen
2022–23 A 8e 6 3 1 2 8 5 Stabiel

Interlands[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Interlands Hongaars voetbalelftal 2020-2029 voor de meest actuele gespeelde en komende interlands van Hongarije.

Huidige selectie[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende spelers behoren tot de selectie voor de WK 2022-kwalificatiewedstrijden tegen Vlag van Engeland Engeland, Vlag van Albanië Albanië en Vlag van Andorra Andorra op 2, 5 en 8 september 2021.

Interlands en doelpunten bijgewerkt tot en met de wedstrijd tegen Vlag van Duitsland Duitsland op 23 juni 2021.

Rugnummer Naam Wed. Dlpnt. Club
Doel
Péter Gulácsi 42 0 Vlag van Duitsland RB Leipzig
Ádám Bogdán 21 0 Vlag van Hongarije Ferencváros
Dénes Dibusz 15 0 Vlag van Hongarije Ferencváros
Verdediging
Gergő Lovrencsics 44 1 Vlag van Kroatië Hajduk Split
Ádám Lang 39 1 Vlag van Cyprus Omonia Nicosia
Attila Fiola 38 2 Vlag van Hongarije Fehérvár
Willi Orban 25 5 Vlag van Duitsland RB Leipzig
Attila Szalai 16 0 Vlag van Turkije Fenerbahçe
Endre Botka 13 0 Vlag van Hongarije Ferencváros
Ákos Kecskés 2 0 Vlag van Rusland Nizjni Novgorod
Bendegúz Bolla 2 0 Vlag van Zwitserland Grasshoppers
Márk Tamás 0 0 Vlag van Polen Śląsk Wrocław
Middenveld
Ádám Nagy 51 1 Vlag van Italië Pisa
László Kleinheisler 37 3 Vlag van Kroatië NK Osijek
Dominik Szoboszlai 12 3 Vlag van Duitsland RB Leipzig
Kevin Varga 10 1 Vlag van Turkije Kasımpaşa
András Schäfer 9 2 Vlag van Slowakije Dunajská Streda
Dániel Gazdag 6 1 Vlag van Verenigde Staten Philadelphia Union
Tamás Cseri 4 0 Vlag van Hongarije Mezőkövesdi
Aanval
Ádám Szalai Aanvoerder 74 24 Vlag van Duitsland Mainz 05
Nemanja Nikolić 40 8 Vlag van Hongarije Fehérvár
Roland Sallai 25 4 Vlag van Duitsland SC Freiburg
Roland Varga 23 3 Vlag van Verenigde Arabische Emiraten Al-Ittihad Kalba
Szabolcs Schön 3 0 Vlag van Verenigde Staten FC Dallas
János Hahn 2 0 Vlag van Hongarije Paks
Dániel Sallói 0 0 Vlag van Verenigde Staten Sporting Kansas City

FIFA-wereldranglijst[2][bewerken | brontekst bewerken]

1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
50 61 62 75 77 46 45 47 66 56 72 64 74 62 50 47 54 42 37 32 44 45 20 26 53 51 52 40 39 36 27

Bondscoaches[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bijgewerkt tot en met het duel tegen Vlag van Montenegro Montenegro (3-1) op 19 november 2023.
Naam Jaren D W G V
1. Vlag van Hongarije (1896-1915) Ferenc Gillemot 1902–04 5 3 0 2
2. Vlag van Hongarije (1896-1915) Ferenc Stobbe 1904–06, 1907–08 10 3 2 5
3. Vlag van Hongarije (1896-1915) Alfréd Hajós 1906 2 1 1 0
4. Vlag van Hongarije (1896-1915) Frigyes Minder 1908–11, 1914–17, 1919, 1930 22 13 2 7
5. Vlag van Hongarije (1896-1915) Ede Herczog 1911–14 22 14 5 3
6. Vlag van Hongarije Ákos Fehéry 1918–19 5 5 0 0
7. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) József Harsády 1920 1 0 1 0
8. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Lajos Tibor 1920 2 0 0 2
9. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Gyula Kiss 1921–24, 1926–28 40 20 8 12
10. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Ödön Holits 1924 1 1 0 0
11. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Lajos Máriássy 1924–26, 1930–32 31 12 8 11
12. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) János Földessy 1928–29 6 3 2 1
13. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Mihály Pataki 1930 3 0 2 1
14. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Ödön Nádas 1932–34 16 7 3 6
15. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Károly Dietz 1934–39 41 19 9 13
16. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Dénes Ginzery 1939–41 14 6 7 1
17. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) József Fábián 1941-42 3 0 1 2
18. Vlag van Hongarije (1915-1918, 1919-1946) Kálmán Vághy 1942–43 6 5 0 1
19. Vlag van Hongarije (1946-1949 en 1956-1957) Tibor Gallowich 1945–48 22 16 1 5
20. Vlag van Hongarije (1949-1956) Gusztáv Sebes 1949–56 66 49 11 6
21. Vlag van Hongarije (1949-1956) Márton Bukovi 1956–57 8 6 1 1
22. Vlag van Hongarije Lajos Baróti
Vlag van Hongarije Károly Lakat
Vlag van Hongarije Károly Sós
1957 4 3 0 1
23. Vlag van Hongarije Lajos Baróti 1957–66, 1975–78 117 62 27 28
24. Vlag van Hongarije Rudolf Illovszky 1966–67, 1971–74 49 20 10 19
25. Vlag van Hongarije Károly Sós 1968–69 10 5 4 1
26. Vlag van Hongarije József Hoffer 1970–71 10 4 3 3
27. Vlag van Hongarije József Bozsik 1974 1 0 0 1
28. Vlag van Hongarije Ede Moór 1974–75 6 2 2 2
29. Vlag van Hongarije János Szőcs 1975 1 0 0 1
30. Vlag van Hongarije Ferenc Kovács 1978–79 8 2 4 2
31. Vlag van Hongarije Károly Lakat 1979–80 6 3 0 3
32. Vlag van Hongarije Kálmán Mészöly 1980–83, 1990–91, 1994–95 60 23 12 25
33. Vlag van Hongarije György Mezey 1983–86, 1988 35 20 7 8
34. Vlag van Hongarije Imre Komora 1986 3 0 1 2
35. Vlag van Hongarije József Verebes 1987, 1993–94 14 3 3 8
36. Vlag van Hongarije József Garami 1987 5 2 1 2
37. Vlag van Hongarije László Bálint 1988 6 2 2 2
38. Vlag van Hongarije Bertalan Bicskei 1989, 1998-2001 45 15 19 11
39. Vlag van Hongarije Róbert Glázer 1991 4 0 2 2
40. Vlag van Roemenië Emerich Jenei 1992–93 14 6 4 4
41. Vlag van Hongarije Ferenc Puskás 1993 4 1 0 3
42. Vlag van Hongarije János Csank 1996–97 16 6 2 8
43. Vlag van Hongarije Imre Gellei 2001–03 23 8 3 12
44. Vlag van Duitsland Lothar Matthäus 2004–06 28 11 3 14
45. Vlag van Hongarije Péter Bozsik 2006 7 3 0 4
46. Vlag van Hongarije Péter Várhidi 2006–08 16 7 1 8
47. Vlag van Nederland Erwin Koeman 2008–10 20 7 4 9
48. Vlag van Hongarije Sándor Egervári 2010–13 34 17 8 9
49. Vlag van Hongarije József Csábi 2013 1 1 0 0
50. Vlag van Hongarije Attila Pintér 2013–14 5 2 1 2
51. Vlag van Hongarije Pál Dárdai 2014–15 7 4 2 1
52. Vlag van Duitsland Bernd Storck 2015–2017 19 6 7 6
53. Vlag van België Georges Leekens 2017–2018 4 0 1 3
54. Vlag van Italië Marco Rossi 2018– 59 29 14 16

Statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Van jaar tot jaar[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bijgewerkt tot en met de interland tegen Vlag van Montenegro Montenegro (3-1) op 19 november 2023.
Jaar Wedstrijden Doelpunten Punten
Duels Winst Gelijk Verlies Goal Voor Goal Tegen Saldo
1990 10 5 2 3 18 12 +6 1.200
1991 12 3 3 6 13 19 –6 0.750
1992 11 5 3 3 17 10 +7 1.182
1993 9 3 1 5 7 13 –6 0.778
1994 12 0 4 8 12 31 –19 0.333
1995 8 3 1 4 8 12 –4 0.875
1996 8 3 0 5 8 15 –7 0.750
1997 11 3 3 5 15 22 –7 0.818
1998 9 6 2 1 16 7 +9 1.556
1999 10 2 5 3 11 9 +2 0.900
2000 9 4 4 1 15 10 +5 1.333
2001 11 2 4 5 15 17 –2 0.727
2002 10 3 3 4 13 14 –1 0.900
2003 10 3 1 6 17 13 +4 0.700
2004 15 8 0 7 25 23 +2 1.067
2005 13 3 3 7 14 16 –2 0.692
2006 8 4 0 4 11 12 –1 1.000
2007 13 6 0 7 14 19 –5 0.923
2008 10 4 4 2 14 10 +4 1.200
2009 9 3 0 6 6 11 –5 0.667
2010 9 4 1 4 17 16 +1 1.000
2011 11 7 1 3 23 12 +11 1.364
2012 9 4 3 2 14 10 +4 1.222
2013 9 3 4 2 14 17 –3 1.111
2014 9 4 2 3 12 9 +3 1.111
2015 9 5 3 1 14 7 +7 1.444
2016 12 3 5 4 15 16 –1 0.917
2017 9 3 0 6 8 16 –8 0.667
2018 10 3 2 5 13 13 0 0.800
2019 10 4 0 6 10 15 –5 0.800
2020 8 5 2 1 12 6 +6 1.500
2021 15 6 5 4 23 19 +4 1.133
2022 10 5 2 3 13 9 +4 1.200
2023 10 6 4 0 18 8 +10 1.600

Tegenstanders[bewerken | brontekst bewerken]

  • Bijgewerkt tot en met de interland tegen Vlag van Montenegro Montenegro (3-1) op 19 november 2023.
Tegenstander D W G V DV DT DS
Vlag van Albanië Albanië 8 5 1 2 19 2 +17
Vlag van Algerije Algerije 1 1 0 0 3 1 +2
Vlag van Andorra Andorra 6 5 0 1 17 3 +14
Vlag van Antigua en Barbuda Antig. en Barb. 1 1 0 0 3 0 +3
Vlag van Argentinië Argentinië 7 1 1 5 6 15 −9
Vlag van Armenië Armenië 1 1 0 0 2 0 +2
Vlag van Australië Australië 3 0 0 3 2 8 −6
Vlag van Azerbeidzjan Azerbeidzjan 7 7 0 0 19 2 +17
Vlag van België België 14 2 3 9 17 32 −15
Vlag van Bolivia Bolivia 2 2 0 0 9 2 +7
Vlag van Bosnië en Herzegovina Bosnië en Her. 4 2 2 0 6 3 +3
Vlag van Brazilië Brazilië 5 3 1 1 11 7 +4
Vlag van Bulgarije Bulgarije 25 14 6 5 60 27 +33
Vlag van Canada Canada 2 2 0 0 3 0 +3
Vlag van Chili Chili 2 0 1 1 1 5 −4
Vlag van China China 1 0 0 1 1 2 −1
Vlag van Colombia Colombia 1 1 0 0 3 1 +2
Vlag van Costa Rica Costa Rica 1 1 0 0 1 0 +1
Vlag van Cyprus Cyprus 8 7 0 1 14 5 +9
Vlag van Duitse Democratische Republiek Duitse Democratische Republiek 17 9 4 4 30 17 +13
Vlag van Denemarken Denemarken 16 9 4 3 40 16 +24
Vlag van Duitsland Duitsland 37 12 12 13 68 74 −6
Vlag van El Salvador El Salvador 2 1 1 0 11 2 +9
Vlag van Egypte Egypte 4 2 1 1 9 5 +4
Vlag van Engeland Engeland 26 7 3 16 36 61 −25
Vlag van Estland Estland 6 3 1 1 12 4 +8
Vlag van Faeröer Faeröer 4 3 1 0 4 1 +3
Vlag van Finland Finland 18 12 3 3 47 12 +35
Vlag van Frankrijk Frankrijk 23 12 3 8 48 32 +16
Vlag van Georgië Georgië 2 1 0 1 5 4 +1
Vlag van Griekenland Griekenland 22 7 6 9 38 32 +6
Vlag van Ierland Ierland 13 5 6 2 25 18 +7
Vlag van IJsland IJsland 12 8 1 3 24 12 +12
Vlag van India India 1 1 0 0 2 1 +1
Vlag van Iran Iran 4 4 0 0 11 1 +10
Vlag van Israël Israël 5 1 2 2 3 5 −2
Vlag van Italië Italië 24 6 6 12 25 31 −6
Vlag van Ivoorkust Ivoorkust 1 0 1 0 0 0 0
Vlag van Japan Japan 2 2 0 0 4 2 +2
Vlag van Jordanië Jordanië 1 0 1 0 1 1 0
Vlag van Joegoslavië (1943-1992) Joegoslavië 32 15 9 8 58 54 +4
Vlag van Kazachstan Kazachstan 2 1 0 1 5 3 +2
Vlag van Koeweit Koeweit 1 1 0 0 1 0 +1
Vlag van Kroatië Kroatië 12 2 6 4 10 19 −9
Vlag van Letland Letland 7 6 0 1 16 7 +9
Vlag van Libanon Libanon 1 1 0 0 4 1 +3
Vlag van Liechtenstein Liechtenstein 3 2 1 0 10 0 +10
Vlag van Litouwen Litouwen 7 5 2 0 18 4 +14
Vlag van Luxemburg Luxemburg 12 10 1 1 50 14 +36
Vlag van Macedonië Macedonië 3 2 1 0 6 0 +6
Vlag van Malta Malta 12 9 2 1 28 6 +22
Vlag van Mexico Mexico 7 1 1 5 6 15 −9
Vlag van Moldavië Moldavië 7 4 2 1 10 6 +4
Vlag van Montenegro Montenegro 5 1 2 2 8 8 +0
Vlag van Nederland Nederland 17 5 2 10 29 53 −22
Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland 3 3 0 0 6 2 +4
Vlag van Noord-Ierland Noord-Ierland 7 5 1 1 8 3 +5
Vlag van Noorwegen Noorwegen 19 9 5 5 35 20 +15
Vlag van Oekraïne Oekraïne 2 2 0 0 5 2 +3
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk 137 67 30 40 299 252 +47
Vlag van Peru Peru 2 0 0 2 3 5 −2
Vlag van Polen Polen 34 21 5 8 92 43 +49
Vlag van Portugal Portugal 14 0 4 10 10 33 −23
Vlag van Qatar Qatar 3 2 1 0 8 2 +6
Vlag van Roemenië Roemenië 25 11 8 7 48 32 +16
Vlag van Rusland Rusland 31 6 9 16 47 52 −5
Vlag van San Marino San Marino 6 6 0 0 26 0 +26
Vlag van Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië 2 0 2 0 2 2 0
Vlag van Schotland Schotland 9 4 2 3 18 14 +4
Vlag van Servië Servië 5 3 1 1 6 4 +2
Vlag van Slowakije Slowakije 6 0 2 4 2 7 −5
Vlag van Slovenië Slovenië 4 1 0 3 3 5 −2
Vlag van Spanje Spanje 13 3 5 5 18 21 −3
Vlag van Tsjechië Tsjechië 48 23 14 11 107 78 +29
Vlag van Turkije Turkije 15 9 2 4 35 16 +19
Vlag van Uruguay Uruguay 4 1 2 1 7 6 +1
Vlag van Verenigde Arabische Emiraten V.A.E. 2 2 0 0 6 1 +5
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 3 1 1 1 2 2 0
Vlag van Wales Wales 12 4 2 6 15 17 −2
Vlag van Wit-Rusland Wit-Rusland 2 0 1 1 3 6 −3
Vlag van Zuid-Korea Zuid-Korea 2 2 0 0 10 0 +10
Vlag van Zweden Zweden 45 18 10 17 90 78 +12
Vlag van Zwitserland Zwitserland 46 30 5 11 131 66 +65

Bekende (oud-)spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van spelers van het Hongaarse voetbalelftal voor een overzicht van spelers met minimaal dertig interlands

Gábor Babos
Ferenc Bene
Boldizsár Bodor

Zoltán Czibor
Balázs Dzsudzsák
Csaba Fehér

Miklós Fehér
Nándor Hidegkuti
Sándor Kocsis

Ladislao Kubala
Ferenc Puskás
Krisztián Vadócz
József Kiprich

Selecties[bewerken | brontekst bewerken]

Wereldkampioenschap[bewerken | brontekst bewerken]

Selectie van Hongarije bij het Vlag van Italië (1861-1946) Wereldkampioenschap 1934
Naam Wed. Dlpnt. Club
Doel
József Háda Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Antal Szabó Vlag van Hongarije Hungária FC MTK
Verdediging
Gyula Futo Vlag van Hongarije Újpest FC
Gyula Lazar Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Reszö Rozsonyi Vlag van Hongarije Kispesti FC
László Sternberg Aanvoerder Vlag van Hongarije Újpest FC
István Tamássy Vlag van Hongarije Újpest FC
József Vágó Vlag van Hongarije Bocskai Debrecen
Middenveld
János Dudás Vlag van Hongarije Hungária FC MTK
István Palotás Vlag van Hongarije Bocskai Debrecen
Antal Szalay Vlag van Hongarije Újpest FC
György Szűcs Vlag van Hongarije Újpest FC
Géza Toldi Vlag van Hongarije Ferencvárosi
József Turay Vlag van Hongarije Hungária FC MTK
Jenő Vincze Vlag van Hongarije Bocskai Debrecen
Aanval
István Avar Vlag van Hongarije Újpest FC
Tibor Kemény Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Imre Markos Vlag van Hongarije Debreceni VSC
György Sárosi Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Gábor Szabó Vlag van Hongarije Újpest FC
Pavel Teleki Vlag van Hongarije Bocskai Debrecen
Selectie van Hongarije bij het Vlag van Engeland Wereldkampioenschap 1966
Naam Wed. Dlpnt. Club
Doel
1 Antal Szentmihályi Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
21 Jozsef Gelei Vlag van Hongarije Tatabanya Banyasz
22 István Géczi Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Verdediging
2 Benő Káposzta Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
3 Sándor Mátrai Vlag van Hongarije Ferencvárosi
5 Kálmán Mészöly Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
4 Kálmán Sóvári Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
17 Gusztav Szepesi Vlag van Hongarije Tatabanya Banyasz
18 Kálmán Ihász Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
Middenveld
6 Ferenc Sipos Vlag van Hongarije Budapest Honved
8 Zoltán Varga Vlag van Hongarije Ferencvárosi
9 Flórián Albert Vlag van Hongarije Ferencvárosi
10 János Farkas Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
11 Gyula Rákosi Vlag van Hongarije Ferencvárosi
13 Imre Mathesz Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
14 István Nagy Vlag van Hongarije MTK Boedapest
Aanval
7 Ferenc Bene Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
12 Máté Fenyvesi Vlag van Hongarije Ferencvárosi
15 Dezső Molnár Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
16 Lajos Tichý Vlag van Hongarije Budapest Honved
19 Lajos Puskás Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
20 Antal Nagy Vlag van Hongarije Budapest Honved
Selectie van Hongarije bij het Vlag van Spanje Wereldkampioenschap 1982
Naam Wed. Dlpnt. Club
Doel
1 Ferenc Mészáros Vlag van Portugal Sporting Lissabon
21 Béla Katzirz Vlag van Hongarije Pécsi Munkás
22 Imre Kiss Vlag van Hongarije Tatabanya Banyasz
Verdediging
2 Győző Martos
3 László Bálint Vlag van Frankrijk Toulouse FC
4 József Tóth Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
13 Tibor Rab Vlag van Hongarije Ferencvárosi
14 Sándor Sallai Vlag van Hongarije Debreceni VSC
18 Attila Kerekes Vlag van Hongarije Békéscsabai Előre
19 József Varga Vlag van Hongarije Budapest Honved
20 József Csuhay Vlag van Hongarije Videoton SC
Middenveld
5 Sándor Müller Vlag van Spanje Hércules CF
6 Imre Garaba Vlag van Hongarije Budapest Honved
8 Tibor Nyilasi Vlag van Hongarije Ferencvárosi
16 Ferenc Csongrádi Vlag van Hongarije Videoton SC
17 Károly Csapó Vlag van Hongarije Tatabanya Banyasz
Aanval
7 László Fazekas Vlag van België Royal Antwerp
9 András Töröcsik Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
10 László Kiss Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
11 Gábor Pölöskei Vlag van Hongarije Ferencvárosi
12 Lázár Szentes Vlag van Hongarije Raba ETO Györ
15 Béla Bodonyi Vlag van Hongarije Budapest Honved
Selectie van Hongarije bij het Vlag van Mexico Wereldkampioenschap 1986
Naam Wed. Dlpnt. Club
Doel
1 Péter Disztl Vlag van Hongarije Videoton SC
18 József Szendrei Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa SC
22 József Andrusch Vlag van Hongarije Budapest Honved
Verdediging
2 Sándor Sallai Vlag van Hongarije Budapest Honved
3 Antal Róth Vlag van Hongarije Pécsi Munkás SC
4 József Varga Vlag van Turkije Denizlispor
5 József Kardos Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa SC
12 József Csuhay Vlag van Hongarije Videoton SC
13 László Disztl Vlag van Hongarije Videoton SC
14 Zsolt Petry Vlag van Hongarije Zalaegerszegi TE
Middenveld
6 Imre Garaba Vlag van Hongarije Budapest Honved
7 József Kiprich Vlag van Hongarije Tatabanya Banyasz SC
10 Lajos Détári Vlag van Hongarije Budapest Honved
15 Peter Hannich Vlag van Hongarije Györi ETO FC
16 Jozsef Nagy Vlag van Hongarije Szombathelyi Haladás
Aanval
8 Antal Nagy Vlag van Hongarije Budapest Honved
9 László Dajka Vlag van Hongarije Budapest Honved
11 Márton Esterházy Vlag van Griekenland AEK Athene
17 Győző Burcsa Vlag van Frankrijk AJ Auxerre
19 György Bognár Vlag van Hongarije MTK-Vörös Meteor Sport Kör
20 Kálmán Kovács Vlag van Hongarije Budapest Honved
21 Gyula Hajszán Vlag van Hongarije Györi ETO FC

Europees kampioenschap[bewerken | brontekst bewerken]

Selectie van Hongarije tijdens het Vlag van België Europees kampioenschap 1972
Naam Wed. Dlpnt. Club
Doel
István Géczi Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Ádám Rothermel Vlag van Hongarije Tatabanya Banyasz
Peter Scherer Vlag van Duitsland 1. FSV Mainz 05
Verdediging
László Bálint Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Tibor Fábián Vlag van Hongarije Budapesti Vasas
Péter Juhász Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
Miklós Páncsics Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Middenveld
Flórián Albert Vlag van Hongarije Ferencvárosi
István Juhász Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Lajos Kocsis Vlag van Hongarije Budapest Honvéd
Mihály Kozma Vlag van Hongarije Budapest Honvéd
Lajos Kü Vlag van Hongarije Ferencvárosi
István Szőke Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Aanval
Ferenc Bene Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
László Branikovits Vlag van Hongarije Ferencvárosi
Antal Dunai Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
László Fazekas Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
Lajos Szűcs Vlag van Hongarije Budapest Honvéd
Sándor Zámbó Vlag van Hongarije Újpesti Dózsa
Selectie van Hongarije tijdens het Vlag van Frankrijk Europees kampioenschap 2016
Naam Wed. Dlpnt. Club
Doel
1 Gábor Király 107 0 Vlag van Hongarije Haladás
12 Dibusz Dénes 4 0 Vlag van Hongarije Ferencvárosi
22 Péter Gulácsi 3 0 Vlag van Duitsland RB Leipzig
Verdediging
2 Ádám Lang 15 0 Vlag van Hongarije Videoton
3 Mihály Korhut 6 0 Vlag van Hongarije Debrecen
4 Tamás Kádár 33 0 Vlag van Polen Lech Poznań
5 Attila Fiola 16 0 Vlag van Hongarije Puskás Akadémia
20 Richárd Guzmics 18 1 Vlag van Polen Wisła Kraków
21 Barnabás Bese 2 0 Vlag van Hongarije MTK Boedapest
23 Roland Juhász 94 6 Vlag van Hongarije Videoton
Middenveld
6 Ákos Elek 40 1 Vlag van China Changchun Yatai
7 Balázs Dzsudzsák Aanvoerder 82 20 Vlag van Turkije Bursaspor
8 Ádám Nagy 11 0 Vlag van Hongarije Ferencváros
10 Zoltán Gera 93 25 Vlag van Hongarije Ferencváros
14 Gergő Lovrencsics 14 1 Vlag van Hongarije Ferencváros
15 László Kleinheisler 7 1 Vlag van Duitsland Werder Bremen
16 Ádám Pintér 24 0 Vlag van Duitsland Werder Bremen
18 Zoltán Stieber 15 3 Vlag van Duitsland Nürnberg
Aanval
9 Ádám Szalai 36 9 Vlag van Duitsland Hannover 96
11 Krisztián Németh 26 3 Vlag van Qatar Al-Gharafa
13 Dániel Böde 14 4 Vlag van Hongarije Ferencváros
17 Nemanja Nikolić 20 3 Vlag van Polen Legia Warschau
19 Tamás Priskin 58 17 Vlag van Slowakije Slovan Bratislava