Hongkongs worstenbroodje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
16-02-2018

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Ernstige twijfel aan de juistheid van dit (bronloze) artikel en met name ook de naam. Worstenbrood is een nogal specifieke benaming. Anders dan een willekeurig broodje worst waar de worst niet nader gespecificeerd wordt. Ook bij het door de vertaalmachine van Google translate halen van de Chinese naam 肠仔包 komt er geen worstenbroodje uit, of iets wat er op lijkt, maar verschijnt “Darmzak” bij mij in beeld. Vertaal ik het Nederlands “Hongkongs worstenbroodje” dan komt de Chinese tekst “香港香肠卷”in beeld. En de interwikilinks naar het Engelstalige artikel leid naar “Pigs in blankets” en gaat over worstjes in bladerdeeg terwijl het Nederlandstalige artikel een foto laat zien van een worst in zo te zien een gewoon wit broodje. Het Chinese artikel lijkt (voor zover Google translate daarin vertrouwd kan worden) het gerecht eerder te vergelijken met een hotdog.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Hongkongs worstenbroodje
Hongkongs worstenbroodje
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 肠仔包
Traditioneel 腸仔包
Pinyin chángzǐbāo
Jyutping (Standaardkantonees) coeng2 zai2 baau1
Engels Sausage bun
Standaardkantonees Tseung Chaj Paauw
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Cheung Chai Pau
Letterlijke vertaling worstenbroodje

Een Hongkongs worstenbroodje is een gebakken broodje met een hele knakworst er in, waarbij het deeg om het worstje gewikkeld is. Sommigen vinden het broodje gelijk aan dat van de Amerikaanse hotdog. Vroeger gebruikte men Chinese worst in plaats van knakworst. Hongkongse worstenbroodjes zijn verkrijgbaar in Chinese bakkerijen in Chinatowns. In China zijn ze ook verkrijgbaar in grote supermarkten. Soms stoppen bakkerijen om besparingsredenen maar een half worstje in een Hongkongs worstenbroodje.

Zie ook[bewerken]