Hoofdspoorweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een hoofdspoorweg is volgens de Nederlandse Spoorwegwet een "spoorweg die uitsluitend of overwegend bestemd is voor het verrichten van openbaar personenvervoer of goederenvervoer ten behoeve van internationale, nationale of regionale verbindingen" en waarvan "de Staat rechthebbende is". Sinds 1 januari 2005 worden alle hoofdspoorwegen beheerd door ProRail.

Het begrip omvat het hoofdrailnet, maar ook spoortrajecten met decentraliseerd personenvervoer, goederenlijnen en aansluitingen met het buitenland. Spoorwegen de status hoofdspoorweg hebben is vastgelegd in het Besluit aanwijzing hoofdspoorwegen van 20 december 2004.[1]

Een hoofdspoorweg is te vergelijken met een 'Hauptbahn' (of 'Hauptstrecke') in Duitsland. Op een Duitse Hauptbahn moet de spoorconstructie een aslast van minimaal 20 ton kunnen dragen.

Lokaalspoorweg[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie lokaalspoorweg voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Tot 1878 stelde de wetgever aan alle spoorwegen in Nederland dezelfde eisen. Na dat jaar maakte de Wet omtrent regeling van de dienst op locaalspoorwegen het mogelijk om ook spoorwegen aan te leggen waaraan minder hoge technische eisen worden gesteld; de lokaalspoorweg. De meeste lokaalspoorwegen zijn opgeheven, enkele lijnen zijn later alsnog omgezet in hoofdspoorwegen. Sindsdien was bijna het gehele Nederlandse spoorwegnet "hoofdspoorweg". Sinds 2005 zijn echter een aantal museum- en sneltramlijnen aangewezen als lokaalspoorweg. De wetgever had namelijk over het hoofd gezien dat ook sommige museumspoorwegorganisaties eigenaar zijn van bepaalde hoofdspoorwegen. Om te voorkomen dat ProRail de beheerder werd van deze museumspoorlijnen kregen ze per 1 januari 2005 de status van lokaalspoorweg.

Zie ook[bewerken]