Hoogstudentenclub Payottenland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het wapenschild van HSC Payottenland Gent

Hoogstudentenclub Payottenland is een Gentse studentenclub voor studenten afkomstig uit het Pajottenland en omstreken. HSC Payottenland opereert onder het SK Ghendt. De club werd opgericht in het schooljaar 1972-1973 door dr. Paul Reniers.

Zowel de leden als de club zelf worden meestal gewoon "de Payotten" genoemd. De club heeft al 20 jaar hetzelfde clubcafé, "Den Draver", en de uitbaatster, Christine Van Melckebeke, viert in het schooljaar 2005-2006 haar 20-jarig meterschap van de club. Het is ook de enige Gentse club met handgeschreven tekst op de praesidiumlinten (met uitzondering van de praeses).

De Leuvense club voor studenten uit het Pajottenland is KVHC Moeder Payottenland Leuven.

Schild[bewerken]

De linkerhelft van het schild bevat een afbeelding van een hoppeblad en hoppebelletjes, een verwijzing naar de rol van bier in het clubleven. Ook wordt hiermee verwezen naar de ter ziele gegane hoppeteelt in het Pajottenland (rond Asse). In de rechterhelft van het schild ziet men op de achtergrond de clubkleuren rood-groen-rood in drie diagonale banden. Op de voorgrond staat het monogram, een verstrengeling van de letters V,F,C en P, die staan voor "Ut Vivat, Crescat et Floreat Payottenland" (Dat Payottenland moge leven, groeien en bloeien).

Externe link[bewerken]

Website H.S.C. Payottenland Gent