Hooters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hooters
Logo
Een vrijgezellenfeest in een Hooters-restaurant
Oprichting 1 april 1983
Sleutelfiguren Lynn D. Stewart
Gil DiGiannantonio
Ed Droste
Billy Ranieri
Ken Wimmer
Dennis Johnson
Hoofdkantoor Atlanta (Georgia, VS)
Werknemers Ca. 15000 (2021)
Industrie fastfood
Website www.hooters.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Hooters is een Amerikaanse restaurantketen met restaurants verspreid over de hele wereld. Kenmerkend voor de restaurants is dat de bediening veelal bestaat uit schaars geklede jongvolwassen vrouwen: de Hooters Girls. De naam Hooters is dan ook een informele verwijzing naar (grote) borsten, en naar het logo van de keten: de roep van de uil (Engels: hooting). De Hooters Girls dragen normaal gesproken een witte tanktop, een kort oranje broekje, witte schoenen met hoge hakken of plateauzolen zonder sokken en desgewenst een panty die een gebruinde huid benadrukt tijdens hun werk. Op vrijdagen dragen zij zwarte kleding, en op dinsdag een militaire outfit.[1]

De keten is regelmatig mikpunt van kritiek omdat het concept van de restaurants, dat deels berust op seksuele aantrekkingskracht (het seksualiseren van vrouwen), vrouwonterend zou zijn. In de Verenigde Staten wordt het concept echter breed geaccepteerd, evenals in grotere steden van andere landen.

De restaurants serveren onder meer burgers, kipvleugels (wings), vis en schaaldieren, en alcoholische dranken.

Het eerste restaurant van Hooters werd op 4 oktober 1983 geopend in Clearwater. Sinds 2016 telt het bedrijf meer dan 430 restaurants en in 2021 telde het wereldwijd meer dan vijftienduizend werknemers.

In 2003-2006 was het bedrijf actief in de luchtvaart, onder de naam Hooters Air. Het had enkele vliegtuigen ter beschikking en gebruikte tijdens vluchten een soortgelijke formule. De vliegtuigen dienden als uithangbord voor de organisatie.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Hooters van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.