Hospital Records

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hospital Records
Hospital Records.svg
Opgericht 1996
Oprichter Tony Colman, Chris Goss
Sublabel Med School
Genre Drum and Bass, elektronische muziek, liquid funk, breakbeat
Situering
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Locatie Londen
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hospital Records is een Brits onafhankelijk platenlabel. Het werd in 1996 opgericht door Tony Colman, alias London Elektricity, en Chris Goss.

Hospital Records heeft onder andere deze artiesten gelabeld: High Contrast, Netsky, London Elektricity, Danny Byrd, Camo & Krooked, B-complex, Logistics, Nu:Tone en Cyantific.

Vanuit het hoofdkwartier in Forest hill in zuidelijk Londen beheren ze ook het label Med School, waarop meer experimentele muziek uitkomt. Ook beheren ze de uitgeverij "Songs In The Key Of Knife" en de wereldwijde "Hospitality" feesten.

Artiesten[bewerken]

Albums[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Hospital Records discografie voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Hospitality[bewerken]

'Hospitality' is de wereldwijde naam voor Hospital Records evenementen. Drum and bass evenementen met artiesten van het label worden vaak aangeprezen als 'Hospitality' evenement, zoals 'Hospitality Brixton'.[1]

In 2014 viert Hospital Records zijn 18e verjaardag. Het platenlabel is van plan om een aantal locaties opnieuw te bezoeken waar zij vroeger feesten organiseerden. Het eerste evenement was gepland voor 7 februari 2014 in Building Six op het 02 complex in Greenwich, Londen. Dit was vroeger de club Matter. Op 4 mei bezocht Hospitality de club Heaven in de buurt van Charing Cross station in het centrum van Londen.[2]

Hospital Records heeft een aantal verzamelalbums uitgebracht in de loop der jaren onder de naam 'Hospitality' . De albums bevatten nummers, VIP- mixes en remixes van zowel artiesten van het label als artiesten buiten het label, zoals Genetic Bros, Cyantific, Sub Zero, en TC. Alle albums bevatten ongeveer 30 tracks, evenals een mix (gemixt door bekende dj's zoals Londen Elektricity, Stanza, en Tomahawk) met daarin alle tracks in het album.

Podcast[bewerken]

Tony Colman is de host van de Hospital Records Podcast. Hij wordt af en toe vergezeld door een gast, soms een Hospital Records artiest of een opkomende drum and bass artiest. Tony draait vaak demo's van beginnende producers op de podcast. De podcast heeft ook de BT Digital Music Award for Best Podcast gewonnen in 2006, 2007[3] en 2008.

Verwijzingen[bewerken]

Externe links[bewerken]