Hunters Point Avenue (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
    Hunters Point Avenue   
Station Hunters Point Avenue, de grens tussen viaduct en tunnel
Opening 5 november 1916
Perronsporen 2
Lijn(en)
Vervoerder(s) New York City Subway
Ligging
Plaats New York
Coördinaten 40° 44′ 32″ NB, 73° 56′ 57″ WL
Hunters Point Avenue (metro van New York)
Hunters Point Avenue
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Hunters Point Avenue is een station van de metro van New York aan Flushing Line

Het station bevindt zich op de hoek van 49th Avenue en 21st Street. Het is gelegen in de wijk Long Island City, Queens. Het is geopend op 5 november 1916 en het eerstvolgende station in westelijke richting is Vernon Boulevard-Jackson Avenue. In oostelijke richting is dat 45th Road-Court House Square. Het bestaat uit twee perrons. Omdat de expressdienst hier ook stopt zijn er geen extra sporen nodig.

Het station bevindt zich op een viaduct. Metrolijn 7 doet het station altijd aan. Ook de expressdienst doet hier tot 22:00 dienst.

Station Hunters Point Avenue is het laatste ondergrondse station in westelijke richting. Het station is dan ook de grens tussen viaduct en tunnel. De westelijke uitgangen wijzen naar het nabijgelegen station Hunterspoint Avenue aan de Long Island Railroad (LIRR).

Het tegelwerk met de letters 'HP' (zie foto) komt van een Italiaans design.

Het station wordt vaak gekoppeld met station Hunts Point Avenue in The Bronx. Dit station is gelegen aan de Pelham Line.

Richting Vorig station Volgend station Richting
34th Street-Hudson Yards Vernon Boulevard-Jackson Avenue Hunters Point Avenue 45th Road-Court House Square Flushing-Main Street