ICIUM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het zicht vanaf de Chinese Muur-glijbaan naar de Katherdraal van Helsinki, in het ICIUM in Levi, 2010-2011

ICIUM Wonderworld of Ice is een jaarlijks winterpark gemaakt van sneeuw en ijs. Het ijspark bevindt zich in de Finse stad Levi en opende zijn deuren op 18 december 2010.[1] Het park, met een oppervlakte van ongeveer 1 hectare, toont talloze sneeuw- en ijssculpturen.

Bouw[bewerken]

De bouw van het Centraal Station van Helsinki, in december 2010

Het ICIUM wordt gebouwd door Chinese ijskunstenaars uit Harbin, waar sinds 1963 het Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival plaatsvindt.

Voor de bouw van het park in 2010[2] werd er zo'n 10.000 kubieke meter sneeuw gebruikt. Ook haalden de kunstenaars meer dan 600 kubieke meter ijs uit de Ounasjoki-rivier, waar de ijssculpturen van gemaakt werden.

IJssculpturen in ICIUM[bewerken]

Tempel van de Hemel

In 2010 waren de grootste attracties:

Chinese folkartiesten[bewerken]

In een klein winkeltje in het park worden kunstvoorwerpen verkocht. Deze zijn gemaakt door (folk)artiesten uit Peking. Zo doen zij bijvoorbeeld aan het weven van stro, het beschilderen van flessen en het beeldhouwen met deeg.

ICIUM-mascotte[bewerken]

De mascotte van het ICIUM is Mingming, een babypanda uit het Bamboe Sprookjesland. In zijn eerste avontuur probeert Mingming met hulp van zijn opa Rendier Niila, babyrendier Nina en de Kerstman zijn huis te redden, dat wordt aangevallen door een kwade draak.

Externe links[bewerken]