iCarly: iPsycho

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
iCarly
iPsycho
Regie Steve Hoefer
Producent David Heyman
Scenario Dan Schneider
Hoofdrollen Miranda Cosgrove
Jennette McCurdy
Nathan Kress
Jerry Trainor
Distributie Nickelodeon
Première VS: 8 augustus 2009
Genre Komedie
Speelduur 50 min.
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Voorloper iQuit iCarly (film)
iBelieve in Bigfoot (uitzending)
iBeat the Heat (productie)
Vervolg iStart a Fan War (film)
iBeat the Heat (uitzending)
iBloop (productie)
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

De film iPsycho is de vijfde film van de populaire Amerikaanse jeugdserie iCarly, voor het eerst uitgezonden in 2010.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Carly, Sam en Freddie proberen de eenzame fan Nora op haar zestiende verjaardag te verblijden met een bezoekje, omdat er niemand kwam opdagen op haar vorige verjaardagsfeestje. Nadat er nog steeds niemand op het feest verschenen is en Nora's bejaarde clown dood is neergevallen, beslist Carly om een speciale iCarly-uitzending te maken, waarop heel wat medescholieren van Nora naar haar huis komen om een kijkje te komen nemen. Later ontstaat er een geweldig feestje, waar Nora zeer populair is.

Gibby is teleurgesteld wanneer hij erachter komt dat hij niet meer op kamp mag nu hij zestien is. Spencer stelt voor om bij hem thuis een kamp te organiseren, maar Spencer heeft iets anders dan een kamp in gedachten. Spencer wil het werkblad van het bureau herstellen dat hij gebroken heeft terwijl hij een vlieg probeerde te doden, maar Spencer en Gibby maken alles alleen maar erger. Ze eindigen met een ingestort bureau, een gebroken steunpaal en een barst in het plafond.

Na het feestje leidt Nora Carly, Sam en Freddie naar de kelder met het excuus dat daar hun bagage staat. Wanneer Freddie daar een geluidsmengtafel ziet, geraakt hij gefascineerd, waarop Nora hen overhaalt een kijkje te gaan nemen in de opnamestudio van haar vader en hen daar opsluit. Ze wil haar "engelen" (zo noemt zij Carly, Sam en Freddie) niet zomaar laten gaan. Nadat ze van Nora Chinees eten hebben gekregen, proberen ze uit te breken, maar dat mislukt.

Gibby's mam brengt zijn kleine broertje Guppy om mee op "kamp" te gaan, omdat hij Gibby mist. Carly, Sam en Freddie bedenken het plan om naar Gibby een SOS-bericht te sturen vermomd als verjaardagsbericht. Nadat Gibby het SOS-bericht (elk vierde woord van het filmpje) ontcijferd heeft, snellen ze naar Nora's huis. Nora wil Gibby niet binnenlaten en daarom beukt hij de deur in. Nora en Gibby beginnen te vechten. Na boven te hebben gevochten, zetten ze hun gevecht in de kelder voort. Guppy komt ook de trap af en bevrijdt Carly, Sam en Freddie; Sam geeft Nora een slaapkneep en ze gaan naar huis. Thuis maken ze in de woonkamer een kampvuur en zingen ze liedjes.

Gastoptredens[bewerken]

Speciale gast: Daniella Monet (uit Victorious) als populair meisje.

Gasten: Ethan Munck als Guppy (Gibby's kleine broer), Danielle Morrow als Nora, en Deena Dill als Charlotte (Gibby en Guppy's moeder).

Kijkcijfers[bewerken]

7,52 miljoen kijkers, waardoor dit de meestbekeken uitzending op een entertaimentkabel van dit kwartaal is, ongeveer even goed als de Kids' Choice Awards 2010. iPsycho heeft bijna viermaal meer kijkers getrokken dan de directe competitie van Nickelodeon.

Voorganger:
iBelieve In Bigfoot
Afleveringen van iCarly Opvolger:
iBeat The Heat